NovaPS
Well-Known Member
Всъщност го правят главнокомандващ именно за да организира войната...Спасяват го от съд и го повишават още след 9-ти, явно за работата му преди войната.
Еми хубаво е да се погледне.. ето нещо интересно...Кво да гледаш, казал го е някъв висш комуняга, не съм си го измислил аз. Дори и да си е измислил, отново е единствения от "фашисткото" правителство който не е съден. Явно има некви причини.
Иван Маринов е командир на 15-а дивизия, която през 1941 г. окупира Македония. По заповед на Теодор Данекер той депортира 3013 евреи от региона на Битоля. След войната югославска комисия описва зверствата, на които той и войниците му подлагат местните. В село Баташа българите разстрелват десетки деца пред очите на родителите им. Изнасилват момичетата и после ги убиват. Тези данни са публикувани в немската преса през 1969 г. Комисията е описала 3581 разстрела, 42 обесвания, 122 убийства с помощта на хладно оръжие, 4445 убийства с побой, 696 убийства по друг начин (чрез изгаряне или заравяне на хората живи), 12 149 интернирания, 24 093 пратени в лагери, 2446 изселвания, 906 изнасилвания, 26 892 изтезавани, безчет мародерства. Заповед за тези престъпления е дал Маринов.
Село Баташа не намерих, но пък излезе Ваташа, където има... подобна история. Не виждам Маринов да е намесен.
Без съд и присъда. Как 12 младежи бяха разстреляни при Ваташа на 16 юни 1943 г.
Преди 80 години в македонското село Ваташа са разстреляни 12 младежи. Заповедите са дадени от български офицер, а стрелбата е извършена от Пета българска армия. Днес разказът за убийствата в Северна Македония и в България е коренно различен. Има ли път към помирение? Стефан Дечев разказва.
www.svobodnaevropa.bg
За смъртта на 12 младежи във Ваташа. И за Кървавия Божик. Време е за прошка
Убитите са индоктринирани от младите титови комунисти, а са издадени на властите от местни патриоти Фашизъм е имало. Но не в България, а в Сърбия. През 1942 г
www.168chasa.bg
Текста от wiki-то е от този източник.., който пък води към други... като цяло нищо конкретно..
като командир.. неизбежно се оказал съпричастен.., т.е. изпълнява заповеди... Белев.. Данекер и т.н.
Иначе ти вече търсиш съд за борещите се срещу партизаните и дражевистите ли?
Част от "Из спомените ми", която е посочена като източник за "борбата срещу тамошното съпротивително движение", да се запознаеш с дейността му поне.
Спомени за ÐоÑеÑиеÑо, ÐаÑдаÑÑка ÐакедониÑ, 1943-1944 г.
" ÐакедониÑ, 1941-1944: ÐÑвобождение или окÑпаÑиÑ?"-ÐÐРСпомени за ÐоÑеÑиеÑо (Spomeni za Porecjeto), 1941-1944 ÐÑкÑÑ Ð¾Ñ ÐºÐ½Ð¸Ð³Ð°Ñа на Ðодп...
macedonia-history.blogspot.com
А в края четем и думите на Чанков, малко се различава от това дето пише във wikito... ма карай.
Ми, а де.Ми хипотези са, като твоите че щяли да ни гледат сеира от Румъния.
Разбираемо за тези с логичното мислене, за другите остава квот им кажат.Тва къде го разбираме... или хипотези ?
Та... тази статия е пълна промивка.. фейк.
https://cutt.ly/iwnwCKcz
Последно редактирано: