Кой с каквото иска да ходи. Хем вила за няколко десетки хиляди и кола за 900 лева примерно. Не го виждам логично.
Не искам да съм груб, но като го писах имах предвид за градове като София, Варна, Бургас и прочие. В нормалните европейски столици и големи градове ако не отговаряш на Евро 5 или 6, не знам, и влизаш в центъра на града ти слагат една такса. Така е идея по-редно. Но съм съгласен, на село може да тъкаляш и трактор 30 на 100 дизел на 30 години.
Направо ми се драйфа като спра зад некъв Камаз на 20+ години, кален и тоталка....за такива данъка трябва да е поне едно 1000%, да не говорим, че не виждам смисъл от това да обикаля по столичните кръстовища. Да, парите няма да отидат за оправяне на въздуха, но както се знае нищо събрано от нас като данък и други не отива по предназначение, но това е друга тема. Там положението е необратимо и е стигнало до крайности.
Според мен всяка община трябва да си наложи данъка, а не общо за всеки.
@Test си го написа. С това съм повече от съгласен. Примерно в една малка община няма начин населението да е толкова добре финансово, за да има карат всички нови коли, или поне такива, които са в рамките на наложения лимит.
Наскоро бях в малко село, масово се караха супер стари коли, голф 2-3, лади, жигулита, опел кадети, аудита 80ки, ония дърти мерцедеси.....абе кофти, но това е нивото, което е реалност там.
Колкото до стимулирането на се ползва градски транспорт - пълна глупост и този, който го е приел това с идеята, че ще му се случи точно така е нужно да не спира хапчетата така рязко. Следват поредица от абсурдни неща, и това е поредното. Няма как да стимулираш ползването му при положение, че преди това си вдигнал цената на билета. Същата тъпотия като новите зелени зони....голямо стимулиране. Това са стратегии на едни много болни и безпомощни хора. Няма никаква мисъл вложена. Всяко безгръбначно, изпълзяло от океана може да го предложи. За нещо по-добро за гражданите и вложена повече мисъл се иска поне обособени 2-3 мозъчни клетки....за жалост наложените решения сами говорят и за еволюционното ниво на тези хора, които са ги взели.