Ivo_
Well-Known Member
Някои хора забиха в друга посока, а основното, което мен ме подразни от цялата работа е измисленото основание. Измислено, защото такса "замърсител" си я плаща всеки и му се вика "АКЦИЗ", който заедно с ДДС-то формира почти 50% от цената на горивото. Караш кола (зареждаш гориво) = плащаш данък "замърсявам". Колкото повече караш (респективно замърсяваш), толкова повече пари вкарваш в бюджета. Друг е въпроса, че тия пари просто влизат в бюджета (и дали само там?) и по никакъв начин не съм чул и видял някой да ги ползва, за да се прави живота на хората по-хубав.
Тази глупост в момента, която изтъкнаха е пълна пунта мара. Толкова ли беше трудно да кажат - нужни са пари, за еди какво си - ще вдигнем данъците на ВСИЧКИ коли с X процента и в бюджета за 2019 ще имаме 2 млрд. отгоре.
И като говорим кви пари се вкарват в бюджета под формата на преки и косвени данъци говорим за адски много пари.
Въпроса е, че не се прави нищо ми яко се краде, тва е проблема.
п.с. и мен не ме бърка, че ще платя 33 лв. повече данък. Просто ме дразнят как се правят нещата.
Тази глупост в момента, която изтъкнаха е пълна пунта мара. Толкова ли беше трудно да кажат - нужни са пари, за еди какво си - ще вдигнем данъците на ВСИЧКИ коли с X процента и в бюджета за 2019 ще имаме 2 млрд. отгоре.
И като говорим кви пари се вкарват в бюджета под формата на преки и косвени данъци говорим за адски много пари.
Въпроса е, че не се прави нищо ми яко се краде, тва е проблема.
п.с. и мен не ме бърка, че ще платя 33 лв. повече данък. Просто ме дразнят как се правят нещата.