Въпросът тук е има ли основателна причина за по-високата цена, на която плащаш нещо-то? Ми няма. Аргументите в подкрепа на решението са безумни.
За мен въпросът е защо още търсите отговор на този въпрос. То е пределно ясно, всичко е за пари. Или по-точно, идеята е всеки гражданин да е зает всеки ден от сутрин до вечер с нещо. Вижда се, че повечето мъже са готови на всичко за да имат кола и да си я карат. Цените за гориво, винетки, граждански, застраховки и какво ли не се повишават, а това по необяснима логика води до още повече автомобили. Явно хората имат излишни пари => може да се натоварят още повече и пак да оцелеят.
Ако можете да погледнете през погледа на управниците ще разберете не само защо че не им пука за никой, а и защо това е така. На човек се дава власт да управлява съдбите на милиони хора, и какво прави той? Първо започва да си вярва, че е голям пич, не всеки получава толкова власт. После психиката му трябва да се справи с цялата тълпа от хора насреща... като ги обезличи и сведе до един опростен субект - народ, маса, паплач. Този субект е като дракон, който ако се събуди става страшно. Затова е по-добре да спи. Приспива се като го накараш цял живот да се бори с вятърни мелници. Работа, работа, работа.... Ако не може да оцелее и 1 месец без работа, тогава всичко е под контрол. Не мисля че може някой да е политик ако няма такъв начин на мислене.
Вече който колко ще да се оплаква. Цените ще се качат въпреки всички протести. Това се е случвало много пъти преди и сценария е ясен.
И аз нямам кола и лиценз за такава. Не ми се занимава, а и мразя да давам пари за неща, от които нямам кяр. Возя се в градския, при това най-често гратис