Темата тотално зави към "нужен ли ми е собствен автомобил".
Да на всеки от вас му е нужен автомобил.
Автомобила не е лукс. Автомобила, г-н
@zoomaniak не е "100% постоянен годишен разход", а е икономия на време, удобство и сигурност. 100% постоянен годишен разход е иТелевизора ти !
Имам всеки ден по 50 километра до работното си място - добра тренировка би била с велосипед, но нямам нужното време и изградена инфраструктура.
С предстоящите есенни дъждове, с твоят велосипед за чет'ри хиляди ще разбереш какво значи удобство, а за сигурността - продължавай да използваш такси, но аз имам повече доверие на собствения си автомобил, минал технически преглед с мен в него, със сменени консумативи и извършени нужните ремонти.
И да, предпочитам да си заплащам разхода по автомобила, пред иТъпотиите - въпрос на избор може да го наречеш ...
Не спори с мен. Колко % от живота ти е "цикличен роб" - знаеш ли какво означава този термин:
1. Живота ти е създаден от системата. И ти се движиш по нейните правила.
2. Ти не притежаваш нищо - теб те притежават.
Всички сме така 1 или 2 - но едни се осъзнават на време и създават променливи 3-4-5-6-7-8-9-10 и т н...
Ако си не осъзната личност на ниво приходи-разходи си само в 1 или 2...
Аз съм инвалид - 2 група. Долна лява монопареза. Детски полиомилид. Слаба форма на детски паралич.
Зацепваш ли...
Ако прочетеш как дете печели тая болест - ще разбереш вината на мързеливите родители - вярващи в системата. Как от мързел - за да си запишеш детето на детска градина трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да го ваксинираш.
Но тъпите хора, които не вярват на 1:100 или 1:1000 1:10 000 деца след ваксинация ваксината по незнайни причини се обръща срещу детето / организма.
Детето няма много шанс в живота... ако не се бори - умира маркирано от системата или става цикличен роб: Пенсия. Помощи. Четене на закона за социално подпомагане. Задължително общуване със себеподобни - щото другите за тях си невидим.
Детето има възможност да еволюира и да се осъзнае по всяко време... и да разбере, че не е различно от теб. По нищо.
Само мисленето между теб и мен е променлива. Само мисленето.
Когато разбереш термина цикличен роб - ще разбереш и филма "Матрицата".
Когато прочетеш кога за първи път застрахователният бизнес и петролният бизнес са се осъзнали в създаването на циклични роби - ще разбереш как се движи високо-урбанизираният свят / държави.
Света / Бизнеса и всичко останало не може да е жив - без роби като повечето пишещи в тая тема. Причини колкото искате изтъквайте за това - ЗАЩО СТЕ РОБИ. Истината е само една... - моята е, че като бях беден - ходех с две различни маратонки по вид. Сега има дни се движа с около 12 000 лв вещи в мен.
контролирам разходите си и приходите си. Телевизора ни е още остатък от бабата и дядото на жена ми. Тоест не е цифров - май е на около 30 г.
Исках да купувам 4к. Но се отказах. Всичките ми продукти на Apple ми дават достъп до всички телевизии - след абонамент.
Просто се натъжавам като чета тая тема... и твоето мнение.
Кучето никога не си ваксинирах и е в момента на около 14 г...
Успех с твоето робство. Ще го предадеш и на децата си. И те на своите. Така 1 000 000 000 години ще се развиват автомобилите по пътищата - докато всичко материално не умре.
Мислиш ли, че се шашкам ако Apple утре изчезне. Не. И тя създава циклични роби... но всеки сам избира своя господар.
Карам колелото си с 1 крак и половина. Благодаря на колелото - то събуде мъртвите мускули в болният ми крак.
Кола мога да карам
книжката е 700 лв. И при проблем минавам на автоматична кола: съединител, скорости. Но не ми е оферта...
Предпочитам да се качвам до Витоша с Такси. Пия - пуша трева и се кефя на природата - на другият ден идва таксито и ни взима в 8 часа.
До морето си джиткам със Самолет. Билет за двама... 3 куфари - хотел - плаж - бар - трева - син джони и се прибирам в Неделя вечерта у нас.
Да продължавам ли...
Бъдете свободни и финансово независими ХОРА. Другото ще си го купите или наемете...