Нещо много мрънкаш, а малко учиш.
След като си имал 5-ци на есета, се предполага, че не си неграмотен.
Пусни тема, че пишеш статии. Дай първите 3-5 безплатно - срещу оценка, минимум 50 думи, от поръчалия. Така за час-два труд ще разбереш много неща - и за себе си, и за статиите.
Като ти покажа статия - какво ще разбереш? Знаеш ли как се оптимизира статия и какви са правилата? Познаваш ли инструменти за анализ на текст? Можеш ли да разчетеш оценката на анализиращия софтуер? И да предприемеш съответните мерки за ключовите думи?
Научи да пишеш оптимизирани статии и ще можеш да взимаш доста повече от тривиалните стотинка за дума.
над 8К по 4$ всяка представи си колко пари е взел от това. Иначе е много трудно да откриеш нещо, което малко хора го могат.
Имаш нужда да изучиш културата на парите. Покрай това ще повишиш и своята.
* Ти на това пари ли казваш?
* За колко време са тези 8 000? Колко е часовата ставка - чрез този показател можеш да оцениш ефективността на всеки бизнес? Включи и допълнителното време за комуникация с клиентите!
* Блазнят те 32 000 $ бруто? Апетитна сума, спор няма. Стига да ти дойде накуп от тотото. Щото инак ми приличаш на човек, дето е готов да изтегли 2-5 хиляди заем, без да има представа колко работа и време е нужно за възстановяването на заема. Дори без лихвите.
* Мен ме блазнят няколко милиона. Имам нужните контакти, за да вляза в бизнес-политиката. По-голямата част от знанията също ги имам. Но не смятам, че цената си заслужава.
Относно втората част от цитата:
Елементарна дейност - дистрибутор. Товариш колата с чужда стока и продаваш. Пей сърце.
Един хаймана се хвана дистрибутор на цигари. Бачкатор. Всеки ден разнася цигари по магазините. Оказа се, че това е работа за него. Прави много добри пари.
След някоя година взе за шофьор по-малкия си брат. Работиха заедно няколко месеца, научи го на всичко нужно.
След това и брат му стана дистрибутор. След половин година напусна. Едва си покриваше месечните разходи, а живее скромно.
Получи шанса да го обучат перфектно. Но нямаше качествата да извлече достатъчно пари от една такава елементарна дейност.
Не си мисли, че каквото захванеш сега, ще го работиш цял живот. Статистиката на развитите страни показва, че един човек през живота си средно упражнява три професии.