Вискяр Градинаров
Well-Known Member
Сериозни проблеми имаш.хартиеното висше образование
На 19 години имах трудов стаж:
- 1 лято ходех с баба ми, да ѝ помагам да пасе шилета за угояване на ТКЗС-то;
- 1лято, с баба ми, помагах в отглеждане на бройлери;
- следващото лято (6-ти за 7-ми клас) - пак бройлери, но вече от ТКЗС-то ми предложиха заплащане като на останалите;
- следващите две лета - товарач на камион в ТКЗС-то, заплащане на изработено, научих се да карам камион и трактор;
- в техникума - летата, вместо да ходя на двуседмичния стаж за по 1,20 лв на ден, работех по два месеца във Фармахим, по специалността - видях на практика почти всяка машина, за която бяхме учили;
- след техникума, преди казармата, с приятели обиколихме половин България на стоп.
През цялото това време никога не съм мислил за парите.
В института първата година бе нулева, след това имах средно по 300 лв доход, като заплатите тогава бяха около 160-180 лева.
Никога не съм ходил на бригада, винаги съм работел през това време - всяка година пъкваше по някаква възможност, която се броеше за бригада.
В студентската книжка имам 56 оценки. Повече от половината от тях - 35, са тройки. Единствено по специалните предмети имах 5 и 6.
На втора математика се явявах 7 пъти - на последното явяване, когато при 50% шанс да позная отговора, не уцелих, доцента ми писа три и ми хвърли книжката в коридора! На четвърта - 3 пъти. Което не ми попречи, като инжинер в завода вече, да си създам интегрално уравнение и да го реша, при едно изследване.
В завода вече наистина бе кофти - 155 лв заплата. Но пък обиколих соц. лагера на държавна сметка и всяка пролет и есен бях на море на научни симпозиуми, пак на държавна сметка, в елитни хотели и курорти.
А ти колко трудов стаж имаш до тук?