От: Създаване на Интернет компания от потребителите на Predpriemach.com
Ето формулировка на идеята:
1. Учредяване на Акционерно дружество - за повече информация Търговския закон на РБ.
2. Да се съберем 20 души с по 10000 лв прави 200 000 лв капитал. Или повече с по-малко пари или по-малко с повече пари, не е важно. С 200 000 лв капитал ще сме по-силни от 20 дребни бизнеса с по един сайт.
3. Учредителите определяме предмета на дейност и изготвяме бизнес план. Важно е да имаме съгласие по дейността. Всеки, който чете темата има поне 3 идеи какъв интернет бизнес да се развива. Ето моите 3:
- мрежа от сайтове или голям медиен сайт с цел продаване на реклама
- ИТ услуги за външен пазар (уеб дизайн, сео, подръжка на онлайн магазини, технически съпорт)
- Онлайн търговия, защо не и с реален магазин.
или конкретна идея на някой от форума или...повярвайте има какво.
В крайна сметка за мен е по-важно да се вадят пари, отколкото да наложа мнението си. Т.е. нямам против да правя пари с мнението на друг.
4. Избираме си Надзорен съвет - хора, които имат време да следят нещата и си назначаваме управител.
5. Редно е управителят, а не акционерите, да си избере хората за екипа, с които ще работи. Не че не сме работили само с парашутисти. Пак става, но не е европейско някак си.
6. Екипът изпълнява бизнес плана.
Трябват ни хора, които могат да отделят пари, за да инвестират. Мисля, че в раздел "Купувам/Инвестирам" има бол. Вече имам и две предложения на лично. 10 000 лв не са много. Нямаме нужда от мутра мажоритар.
Знам, че ще ми гледате резила, прокарвайки по някой саркастичен коментар, но знам и че ще следите темата ако стане ЕВЕНТУАЛНО да се включите. Защото знаете, че в интеренет бизнеса има пари. И за това сте в този форум.
Дайте ми сигнал някакъв заинтересованите, които могат да отделят.