Малко извън темата..... Бих искал да подаря идея за уебсайт понеже не се вписва в стратегията ми за останалите проекти и нямам нужда от нея. Ще се радвам, ако се хареса на някой и той я реализира на практика. Не съм сигурен до каква степен би имала успех, но поне на мен ми е интересна.....
Идеята е относно уебсайт за търсене и предлагане на работа. Знам, че има много такива, но функционалността на този е по-различна от всичко, което съм виждал до сега.
Всеки потребител ще бъде задължен да си създаде CV в сайта, като ще трябва да пише само личните данни и фирмите в които е работил. Всичко друго при създаването ще бъде с падащо меню и потребителя ще си избира това което се отнася за него - умения, езици, опит, предпочитана работа, град и много, много други.
В същото време всяка фирма която пуска обява за работа ще може да избира своите изисквания по същия начин. По този начин веднага след като е заявена позицията от фирмата ще им излиза списък с всички които отговарят на изискванията, без да се налага да чакат хората да кандидатстват и най-важното - без да се налага да разглеждат CVта на хора, които нямат нищо общо с тази работа (всеки, който е работодател знае колко е досадно да преглеждаш стотици CVта и само 5% от тях да са подходящи за позицията.
Хубавото за работниците е че няма да се налага да си изпращат CVто на всяка една обява. То ще излиза автоматично точно на когото трябва.
Могат и да се сложат още екстри като например:
1. Бутон на профила на работника - Поискай мотивационно писмо или препоръка
2. Бутон на обявата за работа - Изпрати мотивационно писмо или препоръка
Ако някой има интерес мога да помисля за още интересни опции. Според мен подобен сайт ще бъде много по-удобен и за работодатели и за работници.