Re: От: Тия в ОББ са много зле
Принципно ако има проблем с дадена банка, то той се корени в 90% от случаите в персонала, ако е некомпетентен или просто го мързи да диша, камо ли да ти свърши работа. Аз точно по субективни причини се махнах от ПИБ и се набих в ЦКБ, защото персонала се държеше в местния клон все едно съм му длъжен с нещо, да им вадиш отговорите на зададените въпроси с ченгел от устата
Да, тук си много прав. Моят опит също това показва. Не е истина как може нещо елементарно, което си правил 100 пъти друга банка, в тази да ти сдуха настроението за дни наред. Не защото просто са смотани, а защото некомпетенцията им се отразява върху теб, а най-лошото е, че си плащаш за това. И все така ще е.
Аз се отказах от една банка, защото персонала ми се репчеше за неща, които беше нормално да знам като техен клиент. Казах и да си спести речта за някой, който не се уважава и си намерих друга банка, с по-риветлив персонал. Честно....бил съм в много банки, в много от техните клонове.....но от ЦКБ съм мега доволен от облужването....сравнявайки я с други. Преди време отидох в ПИБ-централния им офис, и там бях меко казано отказан от техните услуги. За това и никога не съм мислил за ПИБ като за латернатива за отваряне на сметка там.
Лошо отношение съм получавал и в Уникредит. Там освен, че чакането ми напомня на вземане на книжка, не дойде моя ред, за да разбера и какво представлява банката им като услуги. Тръгнах да сядам на бюро на дадена служетелка, а тя ми каза, че по-добре да си взема номер и да си гледам таблото. Това е на Света София. Викам и, че съм за превод на пари към клиент на тяхната банка, а не за регистрация на МПС. Не ми разбрах хумора, но какво от това. Така или иначе нямаше да я видя повече.
Ако още се с тази система....моя съвет е да насочат още повече пари към реклама.
Последно време бях облужен от ПИБ. Една мацка, явно бързо искаше да погаси някоя вноска, ме изпревари, но охраната я върна и каза, че съм преди нея. Естествено, това е трогна и просто я пуснах. Едно плюсче за ПИБ тук. При още няколко такива, влиза отново в класацията ми за алтернативна банка.
Последно в Райфайзен чаках много. Не ми хареса, защото пи опашка от 8 души, не може само една каса да ти работи. А имаш 3.
Мисля, че всеки си има една таблица с негативи и позитиви и си я пълни със всеки един сблъсък с някоя банка. Аз много често си го ъпдейвам. Да, до някои не стигам, но сегашните още граят доре в тази таблица. Излязал ли, време е за нови хоризонти.