Трябва ли фирмите, които правят сайтове да обявяват цените на сайта си?

Трябва ли фирмите, които правят сайтове да публикуват цените на услугите си?

  • да

    Votes: 65 43.6%
  • не

    Votes: 84 56.4%

  • Общо гласове
    149
Зависи според дали цените са част от маркетинга на съответната фирма. Бутикова дизайнерска агенция обикновено няма да постне цени. Но за редови инсталатори на разни CMS и настройвачи на теми е доста целесъобразно да се опитат да привлекат масовия мераклия-предприемач с ниски ценички :)
Е то, това до колкото зна ме редовно, виждам всекидневно обяви от типа. Преинсталирам виндолс за 10 лв., до изработвам сайтове за 10 лв. ..... Последния, като ми покаже какво е изработил, направено с Web builder-a от cPanel или уърпдрс с безплатна тема и всичко на всичко 3 сайта и припадам :D :D :D ИМаше един, който правеше сайтове в але.бг и още една подобна платформа пак за 10 лв :D :D :D
 
Има грешка във въпроса. Става дума за позициониране. Обикновено фирмите, които обявяват по-ниски цени, се борят за клиенти от по-нисък клас. Най-силните фирми в България в сферата на услугите нямат цени или ако имат - ги ценообразуват ПРЕМИУМ на фирмен час, и обикновено те обслужват корпоративни гиганти с много специфични потребности, които са индивидуални за всеки клиент и няма как да бъдат предвидени в предварително готов пакет с цена.

Всъщност, които правите сайтове - знаете какви драматични разлики може да има от сайт до сайт.
Пример: писахме къстъм сайт на един г-н от Варна с три фийда, които се синхронизират с проекта му.
Сега довършваме сайт за друг клиент, но не къстъм, пак с три фийда, но с WooCommerce.

Функционалността е сходна, а разликата в ценообразуването на двата е огромна. Пример 1. е доста по-скъп.

С уважение,
Кико
 
Истинските фирми обявяват нива на бюджет от 1000 до 10 000 лв и нагоре. И спрямо бюджета който сте избрали ти пускат оферта.
 
Истинските фирми обявяват нива на бюджет от 1000 до 10 000 лв и нагоре. И спрямо бюджета който сте избрали ти пускат оферта.
Глупости на търкалета.... Според мен, качествения клиент би следвало да е : "Имам толко пари, искам това, това и това, какво може и какво не може да се направи за тези пари".
Аз поне така си поръчвам...
 

Горе