dertre
Well-Known Member
От: Търговска марка и изземване на КОМ домейн
А ти защо не му го продадеш за едни хубави пари (не казвам цифрата, защото за някои хубави пари са 1000 лв. а за други това са джобни) след като не си го развил магазина до сега (и ако няма да го развиваш в бъдеще)?
Поприказвах си днеска с него (вече със събрани аргументи). Бая омекна и си призна, че не може да ми вземе домейна, но бил приказвал с адвокати и единствения му аргумент е, че името на фирмата му фигурира в моя сайт.
Казах му, че ако адвоката ми е на неговото мнение, ще махна сайта. (което хич не ми се вярваше, при условие, че аз съм преди него, и той няма никакви права над името)
Адвоката ми каза: "Ако не ти трябва, искай му едни хубави пари. Името на фирмата е само за уникалност на фирмата в България, то не е право над името. При вас се е получило просто съвпадение на имена, което не е незаконно. Има много такива съвпадения. Той няма никакви права над името. Ако не те бърка, махни името на сайта най отгоре. Така няма да може за нищо да се хване. Няма да заведе дело, иска само да те сплаши. Такива дела са адски скъпи и шанса да го спечели е нищожен. Адвокатите с които е говорил най вероятно са мошенници. Искат да го накарат да заведе дело, за да му вземат едни пари, макар и да знаят, че няма да го спечелят."
А ти защо не му го продадеш за едни хубави пари (не казвам цифрата, защото за някои хубави пари са 1000 лв. а за други това са джобни) след като не си го развил магазина до сега (и ако няма да го развиваш в бъдеще)?