Купувам: Търсим инвестиция от 2000 до 6500 лв. (съдружие)

Всяко мнение, съвет, критика може да бъде от полза. Кажи, според теб какво, но конкретезирай без никакви притеснения. за да се опитам да го фиксирам.
Че аз бях много конкретен

Царевично брашно в тесто за пица УОУ....
Това доматено пюре кой те излъга ,че се слага на пица ?
Майорана знаеш ли за какво се използва?
Рецепти от сорта на "половин глава лук, "няколко резана чушки" и прочие в професионалната кухня няма!
Моцарела за салати....Не не е точно така , тоя филм не се прожектира.. Има си моцарела за пици, в изключителни случай се ползва моцарела за салати и това е при измислени пици от сорта на пица "Капрезе"
Масло в тесто??? Маслото стяга, не е подходящо за тесто,което престоява, а не се меси и пече като например да си направиш питка у вас.
Марининовани печурки в пица ....WDF.... За пици се слагат само и единствено пресни гъби!

Ако мислиш ти да правиш пиците, влез първо да поработиш в някое заведение , за да видиш поне елементарни съставки и правила.

И вземи и конкретиката на другите.

Ти си в грешка с това какви пари ти трябват реално за реализиране на този бизнес.
Ти си в грешка отностно споменатите от теб разходи, просто си изпуснал много от тях. Някой вече ги беше описал-счетоводство, данъци, осигуровки и т.н.
Ти си в голяма грешка ако си мислиш ,че ХЕИ би ти позволило да работиш законно от вкъщи.
Ти си в грешка ,че някой би ти позволил да работиш от името на неговата фирма от вас си обаче,или тоя дето би се навил влиза с главата в торбата, защото при един евентуален проблем може да му затвориш целият бизнес.
Ако се върна пак не всеки един твой пост има какво да се опровергае.
Пич ти наистина искаш да скочиш без парашут от някъде и търсиш партьор (инвеститор) да скочи с теб ......
За да намериш инвеститор ти трябва да го убедиш защо той има смисъл да вкара пари в този бизнес.
Дефакто ти си в грешка със всичко ( технология на приготване на съответните продукти, бизнес план, маркетинг и мениджмънт)
 
Последно редактирано:
Че аз бях много конкретен

Царевично брашно в тесто за пица УОУ....
Това доматено пюре кой те излъга ,че се слага на пица ?
Майорана знаеш ли за какво се използва?
Рецепти от сорта на "половин глава лук, "няколко резана чушки" и прочие в професионалната кухня няма!
Моцарела за салати....Не не е точно така , тоя филм не се прожектира.. Има си моцарела за пици, в изключителни случай се ползва моцарела за салати и това е при измислени пици от сорта на пица "Капрезе"
Масло в тесто??? Маслото стяга, не е подходящо за тесто,което престоява, а не се меси и пече като например да си направиш питка у вас.
Марининовани печурки в пица ....WDF.... За пици се слагат само и единствено пресни гъби!

Ако мислиш ти да правиш пиците, влез първо да поработиш в някое заведение , за да видиш поне елементарни съставки и правила.

И вземи и конкретиката на другите.

Ти си в грешка с това какви пари ти трябват реално за реализиране на този бизнес.
Ти си в грешка отностно споменатите от теб разходи, просто си изпуснал много от тях. Някой вече ги беше описал-счетоводство, данъци, осигуровки и т.н.
Ти си в голяма грешка ако си мислиш ,че ХЕЙ би ти позволило да работиш законно от вкъщи.
Ти си в грешка ,че някой би ти позволил да работиш от името на неговата фирма от вас си обаче,или тоя дето би се навил влиза с главата в торбата, защото при един евентуален проблем може да му затвориш целият бизнес.
Ако се върна пак не всеки един твой пост има какво да се опровергае.
Пич ти наистина искаш да скочиш без парашут от някъде и търсиш партьор (инвеститор) да скочи с теб ......
За да намериш инвеститор ти трябва да го убедиш защо той има смисъл да вкара пари в този бизнес.
Дефакто ти си в грешка със всичко ( технология на приготване на съответните продукти, бизнес план, маркетинг и мениджмънт)
В допълнение на всичко това ще ти кажа ,че е супер добронамерено. Като цяло аз супер много се кефя на ентусиасти и експериментатори.Но трябва да понаучиш малко кое как става, и какво реално ти е необходимо, ако мислиш ,че вече си ок и знаеш и можеш , единственият ти вариант е да се гмурнеш сам... Инвеститор за бизнес в който нищо не е както трябва няма да намериш ,това трябва да ти е ясно :)
 
Вратите за инвеститор/и си остават отворени, но май ще се самофинансирам в крайна сметка. @ST-1 - не ми беше полезен май с нищо. Извинявай, не го казвам с лоша умисъл.
 
ST, мисля, че и ти си добронамерен, просто средите в които живеем са различни. Действителността е различна. И така. Айе лека на всички.

п.с. невероятно рядко съм си навивал нещо на пръстта, но това съм си го навил и по един или друг начин ще стане. Искаше ми се да е по-най-добрия който засега съм отсял, но ако не е възможно ще стане по друг.
 
Виж тоя пост беше по-скоро съвет да си отвориш очите.
Аз прочетох достатъчно от темата.
Ти си в тотална заблуда пич. Освен явното желание, всичко друго ти куца. Посочих ти първата грешка. Говоря ти като човек с над 10 години стаж по кухните ;)
ST-1 ти може да си работил в кухня като най-добрия специалист, но предприемачеството нещо ти куца яко. Виж например при музиката. Има наистина високо качествена класическа музика, а има и чалга. Да, обаче, от чалга много повече се печели!
 
Аз си държа на тезата, че тоя бизнес план вероятно не е подходящ.
И аз съм си мислел много пъти, че ше съм мн щастлив ако се захвана с *** понеже много обичам да ***, обаче реалността се окаже друга.

Очевидно кулинарията и гастрономията са основните интереси тука.
Производството на конвейр и разнасянето - не е сигурно...
 
@John Galt Всъщност хората са доста доволни от мен и не съм си позволявал никога да лъжа който и да било за каквото и да било. Но, явно това не е присъщо за теб, щом смяташ това за нещо невъзможно. Все пак ти си човека, който клевети хора, които не познава. Факт е, че това е присъщо за 80% от простоватите Българи, които не виждат повече от носовете си и постоянно са в на хората паниците. Но, аз смятам това, че е доста удобна позиция за теб, като една малка мишчица, която се крие зад монитора и клавиетурата си. Нормално е, все пак си форумно мишленце - нищо повече от това.
 
Човекът просто си търси инвеститор, но тук не е мястото за това нещо. Смешното е, че никой не му го каза. Жалко е, че използвате проблемите и състоянието му, за да го критикувате и да си чешете мазните езици. Тук е пълно с "Успели Предприемачи", които не спят и не работят, само и само да са постоянно онлайн и да са капак на всяка тема. Представям си, тези "Успели Критици", каква работа вършат за себе си, като са 24/7 онлайн тук във форума и заливат всички с помия. Светът и хората се развиват и без тяхното компетентно мнение за всеки и всичко. Но, все пак мога да отбележа, че си допаднахте перфектно с този човек. Той също умее да си губи времето перфектно, като се опитва да докаже нещо на хора, които още на втора страница си личи, че са "изгубена кауза". Успех.
 
@John Galt Всъщност хората са доста доволни от мен и не съм си позволявал никога да лъжа който и да било за каквото и да било. Но, явно това не е присъщо за теб, щом смяташ това за нещо невъзможно. Все пак ти си човека, който клевети хора, които не познава. Факт е, че това е присъщо за 80% от простоватите Българи, които не виждат повече от носовете си и постоянно са в на хората паниците. Но, аз смятам това, че е доста удобна позиция за теб, като една малка мишчица, която се крие зад монитора и клавиетурата си. Нормално е, все пак си форумно мишленце - нищо повече от това.
Аз съм ти бил клиент, Матейчо, ти просто не знаеш. Ама не ми се ровят стари акаунти в бета да ти покажа колко точно пари съм набутал по твоите "абонаменти", "прогнози" и глупости. Ти сам си знаеш колко си набутал хората, няма нужда да лъжеш, всичките ти "клиенти" също го знаят. Ако това да се самозалъгваш те кара да се чувстваш по-добре - окей, самозалъгвай се. Всички (включително и ти) обаче знаем каква е истината. <3
 
Нямам проблем към критиките. НП. За мен критиките са "ако не ми помогнат, поне няма да ми навредят". за мен, проблем имат хората, които са постигнали нещо и са се самозабравили. За начина на мислене - еми казах не може да съдиш някой заради това. Аз примерно не харесвам тази максима, че богатите били богати, щото не давали пари нахалост или нещо от сорта. И между другото, богат не, но и аз съм минал през нещо подобно - имал съм на 2-3 пъти приличен кеш, но не съм имал идея да го използвам за инвестиция, а примерно съм ги (не мога да кажа разпилял) но за вещи и подобни. По-хубава кола, обзавеждане, техника. И общо за мен ВЕЧЕ неособено-необходими дрънкулки, като по-хубав смартфон.

Ами днес вече отива събота вечер, време е да се удари по едно, да поразпусне човек :)

Всъщност днес си регнах домейн. Кажете дали ви харесва:
dom.camp
 
ST-1 ти може да си работил в кухня като най-добрия специалист, но предприемачеството нещо ти куца яко. Виж например при музиката. Има наистина високо качествена класическа музика, а има и чалга. Да, обаче, от чалга много повече се печели!

ST-1 ти може да си работил в кухня като най-добрия специалист, но предприемачеството нещо ти куца яко. Виж например при музиката. Има наистина високо качествена класическа музика, а има и чалга. Да, обаче, от чалга много повече се печели!
Ти па нищо не каза...
 
Айде да спрете да се карате заради накърненно его.
 
  • Haha
Реакции: ST-1
Пица за наяждане, от преди малко.

5EtqtfN.jpg
 
@Matey Hristov - това е до някакъв процент така. Това е праг и черта на характера. Бих излъгал или по-скоро жонглирал с нещо, което ще е безобидно и няма да навреди сериозно на някой друг. Правил съм го, всъщност, мога да лъжа ако поискам. Мога да лъжа така, че малко хора да ми хванат лъжата. Годините си вървят и човек малко или много се променя. Зависи за какво става въпрос... Ако е наистина важно, и особено ако става въпрос за необратими неща, но не за мен а за някой който истински заслужава и ми е на сърце ще излъжа и няма да ми мигне окото. Съдейки по клипа пуснат от @John Galt (който все още не съм гледал, но виждам заглавната снимка) все още си млад, а според коментара ти, който би трябвало да се явява в моя защита търсиш пролуки да пробиеш в еди коя си ниша. Така или иначе, всеки съпорт, всяка добра дума, пък дори евентуално да не е искрена е плюс и може ако не да те окрили, поне да ти даде още надежда. Не те познавам, абе то според мен ние самите себе си не познаваме, какво остава за непознати :) но моето усещане е че си свястно момче.

Само че, с годините малко ми си е поизпилило това "хвърляне" да защитавам на рандом някой неоправдан или нападнат. Това е като знака за безкрайност. Въртележка, ако е за добро е супер, ако не е, е - армагедон. От целите тези редове нагоре, по-важното, което ще ти кажа, че имам желание да се свържа с теб и да поговорим.

Относно @John Galt - по-скоро не смятам, че се "ебава", поне такова ми е усещането на повече от 50%. Има си пълното право, ако реално иска да инвестира да иска каквото иска - в случая 70%. Което на този етап продължава да не е прието от МЕН. :) Аз съм си башка със самочувствие, но го притъпявам защото според мен това е добре за мен, А и за други. Аз съм се карал и крещял на шефове, НО съм рационален човек и от това няма никаква полза за никоя от двете страни. Поне до днешна дата отникъде не са ме уволнявали, напускал съм сам по мое желание и усмотрение. Ако нещата не са в ред - говоря за работното място - си "слагам карти в ръкава". Но стига толкова философстване.

Последната ми идея е, освен пица до дома да зареждам квартални магазинчета с нискокачествени "закуски", не само пици. Имам вече някои раговори, но още търся най-евтината и качествена опция. Засега съм се спрял на вакуумни торбички.

Пица-питка за студенти, ученици, изглядняли и всички който трябва да хапнат нещо евтино набързо:

rI7zc21.jpg


Себестойността на трите питки е общо 1 лев.

И последните ми две вариации на класически рецепти:

jVgcXGW.jpg

uRm4k8G.jpg


Побългарена италианска класическа рецепта от асортимента на пицария номер едно в САЩ.

И:
kl7odSX.jpg

FInGXIn.jpg


На 90% класическа рецепта за пица с ананас.

Имайте в предвид, че всичко това го правя на малка фурна тип бързозагряваща с едно отделение. Специално на тези снимки съм ползвал и най-евтиния кашкавал и сирена, които не позволяват на кашкавала да се "дърпа", което изглежда много апетитно на снимка, но реално вкуса е почти същия. Все пак има разлика.
Здравейте,
за да предлагате пици онлайн, тоест да ги разнасяте по домовете е необходимо да регситрирате фирма, след което да намерите помещение със статут на бърза закуска, ЗОХ и др. съобразно чл. 26 (1) т. 2 от Закона за храните, обн. в ДВ. бр. 52/2020г., в сила от 09.06.2020г. В Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) се подават: заявление и списък с групи храни (образец КХ-1 на БАБХ и Приложение 1 към него), копие от договор за наем и копие на документ по ЗУТ (за статута на помещението). След подаване на тези документи до 5-тия работен ден се регистрира обекта в национален регистър на обектите за обществено хранене, но може да започнете работа не по-рано от 14-тия календарен ден, съобразно чл. 26 (2) т.11 от Закона за храните. Проверката от инспекторите е до 60-тия ден, тоест започвате работа преди физическата проверка, а не както беше преди 09.06.2020г., когато действаше стария Закон за храните. Тоест от датат на подаване на заявлението броите 14 дни и започвате работа. Необходимо е в помещението да има складова площ, работно помещение с 2 мивка или една двойна (един кран, две корита), тоалетна за персонала, кът за преобличане и кът за съхранение на препаратите и инвентара за почистване. За онлайн търговия трябва да имате или регистрирани автомобили съобразно изиксванията на чл. 50 от Закона за храните или да сключите договор с фирма за разнос на храни. Съобразно чл. 128 (1) от Закона за храните ако извършвате търговия, в обект, който не е регистриран подлежите на санкция от 2000 до 4000лв..
 
Не извършваме търговия, но ако случайно започнем да извършваме ги чакам, понеже те не знаят законите. Те и тези, които са ги писали не ги знаят, не знаят какво са писали, вероятно някой им е писал.
 
Не извършваме търговия, но ако случайно започнем да извършваме ги чакам, понеже те не знаят законите. Те и тези, които са ги писали не ги знаят, не знаят какво са писали, вероятно някой им е писал.
Прав сте, че законите са писани от некомпетентни хора и понякога има абсурдни изисквания, но тези които проверяват много добре знаят как се пишат актове. Имах предвид търговия и производство в предния пост. Онлайн платформите се проверяват и от НАП. В настоящем за съжаление не е узаконено приготвянето на храни в домашни условия, както е в много Европейски държави и САЩ.
 
Няма да минат, добре им знам номерата. както и да звучи.... Но те изобщо няма да минат.
 
Я да се заяда :)
Да ти кажа май ти си за коша, ако си излязъл от там, ами върни се. Липсваш им. Предполагам. Имам в предвид коша с прането, да не вземе някой друг кош да се обиди. Добронамерено е.
 
Аз съм си в коша, мойта лесна, ама теб чакам да дойдеш тук, че очевидно извън него не успяваш.
Дай двамата в коша ще направим страхотен пицарски бизнес.
 

Горе