Има голяма промяна поне към днешна дата. Намерих доста добро и оборудвано и модерно, леко етно помещение отговарящо на всички изисквания на добре оживено място, което в момента е без наемател. Към днешна дата, може след няколко дни някой да го вземе, не знам. Първоначалните разходи падат драстично с този вариант. Говоря за първоначалните.
Добре няма проблем. Ще направим не една а няколко "като за Инстаграм". Само недейте моля да твърдите, че една снимка направена за рекламен материал изглежда като пицата наживо. Ей сега да отида да щтракна една пица в добра пицария с къв да е няккакъв си телефон и да я изпляскам без обработка и позициониране пак ще изглежда подобно. Знаем ги тези неща за рекламните трикове - парченцето с горещ кашкавал кой се ниже вълнички да ти потекат лигите.
Аз неправилно съм ви изплющял една наблъскана с кашкавал и сирена пица с недъгава размазана снимка, така че да няма какво да споря, не изглежда добре. Нямам в момента и последните дни съм зает с други неща, имам една снимка от пица от преди 1-2 седмици която си правих пак за лична употреба и набързо. Такава пица, ако си подготвил тестото се прави точно за 7-8 минути. До готова за вадене от фурната.
И въобще близката до класическа пица нито се окрасява, примерно симетрично, нито се отрупва.
Господа, предполагам, че защото ви говоря за офлайн бизнес и по-простичко, се заблуждавате в някои отношения. Аз съм изучавал техниките за цветовете, миризми, позициониране, подредба. Не говоря специално за пици, говоря по принцип. Интересувал съм се и за някои похвати, които изпозлват големите вериги за привличане на клиенти и таргетиране на групи.
Няма да споря за най-елитните пицарии, но примерно и Темпо и Каприз са достатъчно добри пицарии и там няма да видите пица "като за Инстаграм". А за моето парченце еми това е то направено да си хапна сочна и отрушпана пица набързо на машинката за принцеси. Да, сгреших че ви пуснах точно тази снимка. Нямам други в момента, имам една пак за домашно ползване от преди няколко седмици.
Някой мисля, че по-нагоре много греши ако е сметнат кисели краставици и чесън за манджа с грозде. Ест. далеч не всеки обича особено чесъна, но който е готвил малко на не чак толкова любителско ниво сигурно знае какъв аромат придава и как привлича апетитита на поне немалка част от хората.
Ето ви една класическа побългарена рецепта, която аз я определям като балканско-средиземноморска пица. Изолзвайте я колкото искате.
Продуктите са:
- Пшенично + царевично брашно 4 към 1.
- Доматено пюре
- Майорана
- Краве кашкавал
- Топено сирене, една определена марка, няма да я споменавам
- Моцарела за салати - да точно така топчетата за салати.
- Студено пресован Extra Virgin - да точно така, който го дават само за прясна консумация, но да си гледат работата (изпозлват се само няколко капки. Без марката.
- Немско масло. Без марката.
- Мариновани испански маслини, без марката.
- Мариновани печурки. Без марката.
- Олио.
- Сиврия
- Захар
- Сол
- Лук
- Вода
- Мая
- Жълтък
Който има интерес, ще му дам цялата и точна рецепта, мерки и теглилки и марките на продуктите.