Първо ще напиша, че повече няма да си говоря с хора, които са пуснали някакво мнение "за спорта". И ще си пиша само с хора, които проявят сериозен интерес и имат финансовият потенциал а не само да лаладжийстват (извинете за израза, не е насочен към някой конкретно).Второ - бизнес планът вероятно ще го "изгладя" в събота и неделя, тъй като последните дни ме затрупаха с нови задачи в работата. Трето - не сме от Габрово. И четвърто - с най-добро чувство ви казвам, че повече дълги отговори няма да пиша.
Всеки, които е направил запитване на лично, ще получи бизнес плана до няколко дни.
Но що е това пица няма да влизам с спорове нататък. По тази тема последно ще кажа - отидете в някоя прилична пицария поръчайте една, направете снимка и дайте да видим какво е пица. Но обещахме, направихме ви една, която не е с нищо по различна на външен вид от средностатистическа
пицария. Но определено като вкусови качества е по-добра.
Но ние не се опитваме да отваряме пицария, то пицария каквато и да е така се отваря - с никакви пари...
Искаме ако успеем да отворим "павилион" за бързо хранене в който ще се предлага само пица, бургер, салати и напитки и нищо друго. Нещо което поне аз сякаш не съм срещал. Нещо средно между профилирано заведение и микс павилион за бързо хранене с качество на продукта на профилирано нормално заведение и цени усреднени между цените в такова и цените в павилион за бързо хранене. Клонящи към по-ниската. "Законът" е такъв - печалбата за кухня варира около 100%. Правим пица със себестойност 160 ст. предлагаме я за 300 ст.
Който е написал, че се предлагало пица с продукти по избор на клиента - то първо е близко до акъла и не трябва кой знае какъв акъл, особено ако си се занимавал със съответната дейност да ти хрумне. Само, че много рядко съм срещал да го предлагат по пицариите. Получавал съм и абсурдни отговори защо не предлагат.
Доста хора смятат, че бизнеса е машинка, която като се калибрира един път трябва да върти все едно и също. Аз не смятам така, аз смятам че бизнеса трябва да е гъвкав и отворен към нови решения и експерименти с премерен риск.
Целим се предимно към масата с по традиционен вкус и по ниски финансови възможности. Но ще се предлагат както класически италиански рецепти плюс нашият специалитет. Ако отворим "павилион", "на място" ще се предлагат само три вида пици насочени предимно към масовия вкус + нашата "Сезони". Всички друго относно пиците ще е само по поръчка. Същото е и за бургерите. Спрямо бургерите искаме да предлагаме и студена кухня, което в доста голям радиус, бих казал няколко съседни области почти не се предлага. А в нашия град път изобщо.
Нещо ми се ебава стабилизатора на камерата и предимно заради кашкавала и зехтина изглежда не както е наживо, но ето ви от днес - това си е средностатистическа пица, която и бях избрал името "Изяж ме". И относно имената също смятаме да е на принципа, който писа нагоре - обикновени имена, класически имена и екстравагантни такива.