Последните почти два месеца съм правил не повече от два-три пъти пица. Въпреки, че взех по-сериозна печка. И още от първия път се видя, че най-вече откъм външен вид има ралика. И усилията са много по-малко.
Мерси, че попитахте. Таман ме подсетихте, че първта пица оттук-нататък която ще направя, ще е от изцяло домашно отгледани и приготвени продукти. И особено държа на брашното.. Което май ще ми е най-трудно да намеря. Всички крайни съставки ще бъдат обработени пред мен или от мен. Пшеницата вече я ожънаха. Така, че там вече ще е на доверие.
Наблягам на хляба от месеци, почти всеки ден у нас се прави ръчен хляб, въпреки че взех и миксер за тесто, но е е същото. Мятах се чиабати, френски хлебчета и не знам си какво, и всичките ги харесвам и ролове и въобще каквотото съм пробвал, но константа остана ръчно приготвян хляб.
Без никакви консерванти, но с подходящо съхранение издържа дори повече от купешки вакуумиран хляб наблъскан с консерванти. Четири дни държах в колата два хляба, оставени да дишат в хартиени торби и почти не мръднаха.
А покрай кашкавала правих и кашкавалени хлебчета с чубрица, които ми се сториха много добре и ми напомниха старите сливенски карандилки, само че без месо.
Мерси, че попитахте. Таман ме подсетихте, че първта пица оттук-нататък която ще направя, ще е от изцяло домашно отгледани и приготвени продукти. И особено държа на брашното.. Което май ще ми е най-трудно да намеря. Всички крайни съставки ще бъдат обработени пред мен или от мен. Пшеницата вече я ожънаха. Така, че там вече ще е на доверие.
Наблягам на хляба от месеци, почти всеки ден у нас се прави ръчен хляб, въпреки че взех и миксер за тесто, но е е същото. Мятах се чиабати, френски хлебчета и не знам си какво, и всичките ги харесвам и ролове и въобще каквотото съм пробвал, но константа остана ръчно приготвян хляб.
Без никакви консерванти, но с подходящо съхранение издържа дори повече от купешки вакуумиран хляб наблъскан с консерванти. Четири дни държах в колата два хляба, оставени да дишат в хартиени торби и почти не мръднаха.
А покрай кашкавала правих и кашкавалени хлебчета с чубрица, които ми се сториха много добре и ми напомниха старите сливенски карандилки, само че без месо.