О, ясно ми е. Не аз не правя новинарски сайт, за това иска екип трябва да се реагира бързо и в движение, макар че знам един доста популяртн Бг сайт, които редовно просто превежда статии от няколко западни такива и доста често и до дни закъснение. Само визията ми, ще е като на новинарски, съдържанието, ще е към теории, анализи, разследвания, много повече тип блог.Хора, общоновинарските сайтове са една от най-конкурентните ниши. Има около 100 разпознаваеми проекта (не преувеличавам, толкова са - следя ги). Това са сайтове с редакционни екипи, някои са с повече от 10 - 20 журналисти, които си познават ресорите, отразяват редовно заседанията на Министерския съвет и парламентарните комисии и т.н. Има такива, пишещи за шок и ужас. Има и сериозни, които пишат читава аналитична информация. И отделно - още много неразпознаваеми сайтове с по двама - трима души екип. И дори тези с доста големи екипи невинаги успяват да се наложат. И понеже познавам много хора в бранша - знам, че няма нито един новинарски сайт, който да е в цветущо финансово положение. Всички се борят да са на някаква печалба. Това е типичен пример за red ocean. Не е хапка за всяка уста.
kpetrov, обявата ти е малко като "искам да направя космически кораб, осигурил съм седалките и търся инженери, физици и др. специалисти да ми помогнат да изградим самия кораб".
Иначе - похвално е, че искаш да направиш сайт, в който да няма шок, ужас, простотии и боклуци. Искрено ти пожелавам успех, колкото и да смятам, че е възможно. Пичовете от Uspelite.bg направиха нещо подобно, но тръгнаха с много малки стъпки, в съвсем конкретна ниша и без амбицията да са новинарски сайт. Помисли в тази насока, според мен.
Много ми се ще да е разнообрано, да има контроверти мнения, От всички сайтове които са ми познати мога да кажа, че само в сайта на Стършел, които обаче май е месечник и е 8 страници по слабо се забелязва уклон насам или натам.
Сега се занимавам основно да попълня категориите колкото мода да оправя дизайна и да пусна постове, без текст само с картинка.