Да кажеш, че градския в БГ е развит градския транспорт, значи не се е качвал в такъв...
При дъжд няма рейс (и таксита не дигат защото тогава режат с голямата тесла), последните курсове (и предпоследните) не ги спазват. Който ти казва, че има гпс и не знам си какво явно не знае, че шофьора казва "развалих се"и се прибира в гаража последните курсове (и никой не може да му каже копче).
В БГ без кола си умрял (без значение каква е дори лада да е )..
Съгласен съм, че с 800 лв. не можеш да караш и поддържаш кола (както трябва да бъде поддържана), но пак ти казвам, че без нормален транспорт всеки ще купува барака за 400-500лв. да може да пазарува и да се предвижда.Е аз и много хора не сме умрели, когато не сме имали кола, а преди години беше в много по-лошо състояние. Явно не си бил в държави, където наистина няма.
Автомобилът е лукс и пак да кажа, че при 800лв. заплата нямаш място да караш кола.
Това може да се ограничи със закони като тук. Няма застраховка - конфискация на колата, нямаш пътна такса - конфискация на колата, алкохол или дрога - конфискация на колата. За 2 месеца ще се опразни автопарка в БГ. Въпроса е, че държавата няма ресурса да обработи и прибере толкова автомобили.Съгласен съм, че с 800 лв. не можеш да караш и поддържаш кола (както трябва да бъде поддържана), но пак ти казвам, че без нормален транспорт всеки ще купува барака за 400-500лв. да може да пазарува и да се предвижда.
Проблема в БГ е хора с по 5 коли (имам такива съседи в Пловдив) и от тях се ползва 1-2 максимум. Другите седят и събират прах (но заема парко места). Трябв да се направи до 2 коли на семейство И след това за 3-4-5-6 данъка по х100...
Съгласен съм, че с 800 лв. не можеш да караш и поддържаш кола (както трябва да бъде поддържана), но пак ти казвам, че без нормален транспорт всеки ще купува барака за 400-500лв. да може да пазарува и да се предвижда.
Проблема в БГ е хора с по 5 коли (имам такива съседи в Пловдив) и от тях се ползва 1-2 максимум. Другите седят и събират прах (но заема парко места). Трябв да се направи до 2 коли на семейство И след това за 3-4-5-6 данъка по х100...
Да бе, излез от Лондон да видиш не ти ли трябва. Автобусите са на през половин час -45 мин. и струват по £2.50- £3.50 билетчето.В Англия съм повече от съгласен, че нямаш нужда от кола.
Война... толкова сме във война, колкото имаше и Коронавирус. Същата бутафория. Да, може да има някакви военни действия там, но се оказва, че и преди няколко години е имало такива там, даже може би по-брутални, за които обикновените тиквеници по света дори не сме разбрали, или сме забравили, защото какво ни интересуват някакви си руско-украински конфликти.Аз лично не разбирам, не харесвам, че сме във война, не ме кефи, че в 21ви век толкова лесно един си почва да настъпва...
На село ти трябва ДА. Бил съм в няколко по малки града (Bath, Reading, Hemel и други които в момента са ми изскочили от главата). И да е през 2 часа имаш приложение което може да ти направи маршрут и всичко и да пристигнеш навреме (като излезнеш от вас и не се налага да чакаш повече от 5 минути).Да бе, излез от Лондон да видиш не ти ли трябва. Автобусите са на през половин час -45 мин. и струват по £2.50- £3.50 билетчето.
Това е една от конспираторските теории Къде северозападаш в България. Да не се окаже, че сме били комшии Роден съм във Враца аз.Запада ще продаде всичко що е руско. Русия ще изкупи собствените си капитали и дялове за жълти стотинки и ще добие по-голям контрол над тях, поне аз бих направил така
Вчера получих предупреждение от Revolut (да съм продал без такси без загуби не знам си какво) само да продам рублите (ей сега ще го намеря и прикача). 1900£ са някъде в момента.@dertre между другото как е рублата? Още не са отворили MOEX, а вчера обявиха, че Русия ще бъде премахната от всички индекси на FTSE Russel
Имам една интересна теория. Запада ще продаде всичко що е руско. Русия ще изкупи собствените си капитали и дялове за жълти стотинки и ще добие по-голям контрол над тях, поне аз бих направил така. Ако икономиката им оцелее си е бонус
Да в малките градове и села трябва, аз пътувам на 12 мили в едната посока за да ходя на работа.В Лондон не, излиза по-скъпо дори от метрото там.На село ти трябва ДА. Бил съм в няколко по малки града (Bath, Reading, Hemel и други които в момента са ми изскочили от главата). И да е през 2 часа имаш приложение което може да ти направи маршрут и всичко и да пристигнеш навреме (като излезнеш от вас и не се налага да чакаш повече от 5 минути).
Citymapper.
Абсолютно! Аз по-рядко излизам, но съм пре-доволен от моя ел. велосипед. Лято, зима, дъжд, сняг, ден, нощ - карал съм го при всякакви условия. Този начин на придвижване е мнооого по-добър, отколкото някой разглезен от таратайката си софиянец може да си представи. Обикновените велосипеди обаче са значително по-натоварващи, особено за новобранец.В София пък 2 години съм ходил на работа с велосипед. 12км в едната посока от Плиска до Ломско шосе. Хем без пари, хем здравословно. Ако си млад нямаш никаква причина да мрънкаш за кола.
Едит: Също вместо кочина за 1,000лв. днес можеш и с ел. велосипед да се движиш ако толкова те мързи.
Като не сте й намерили мъж, тъй ше шетате около нея.Пример: Племенницата ми е студент, който ходи на стаж на 20км разстояние и присъства на онлайн лекции в същия ден.
Влакове по линия София-Своге-селата се движат основно сутрин и вечер. Без кола детето не може да отиде на стаж и да се прибере навреме вкъщи за лекциите. Понеже не работи все още, всички гледаме да помагаме с парички за гориво.
Май си му фен на тоя Доста по-млад е тука