Проблема е че САЩ иска всичко и всички! А ЕС няма своя воля, защото няма армия. Собствено мнение имат в ЕС само Франция и до някъде Германия, въпреки че и тях ги е страх от татко САЩ. Проблема е, че тази война се води за да се разорят ЕС и Русия и каквото остане от тях САЩ и Китай да си ги разделят. Аз така ги виждам нещата. Ти може да ми цитираш каквито искаш статистики правени от ваксинирани западни медии и социологически компании. Но те нямат стойност, когато виждам, че един надрусан лидер води народа си срещу най-голямата страна в света, и подлъган от САЩ, които спасяваха 20г. Афганистан докато не ги изцедиха и сега ще крепят и него докато не свършат мъжете в страната му. Проблема е че в тази стана тук има два типа хора. Едните са отявлени русофили, а другите се имат за демократи и са отявлени евроатлантици с всичките им глупави прищевки за джендър, мендър и 77 пол и т.н. Аз знам че от тази война всички ние губим, и това че някой си в Сопот или Казанлък си е напълнил джобовете, мен не ме топли. Заради тях се лишаваме всички по един или друг начин! За мен е най-добре още днес някой да гръмне Путин, а в Украйна да обесят Зеленски и да се свърши всичко. Но фантастиката ми идва в повече!
Самата Еврозона, мисля че може и да е полезна. На мен не ми хареса, че ще пенсионират лева. А всъщност не знам и за юредическа причина да си остане, като лев.
Въпроса е, че една система, държава възпитава хората, хората изграждат системата и това е постоянен взаимосвързан процес. Смотани хора, смотана система, а пък и да не беше смотана, хората като са самотани..., но тук е повече, защото и хората и системата са смотани и смотано се допълват и развиват смотанноста. Вероятно е да е и спонтанен процес.
Ако обърнат лева в евро, вероятно, ще има отделно повишаване на цените и това, ще е основно дело на хората. Да вземеш само санитарния минимум, така да се каже - в момента 1 евро е 1,95 лв. Автоматично, цените ще се закръглят и реално за 2 лв, ще си купиш това което си купувал за 1,95 лв. Това е най-малкото, може би.
От целия клас, този ученик със скъсаните потури, който другите ученици потупват по рамото, дърпат му ухото и го пляскат зад врата си мисли, че отвън го чакат със златна каляска и ще го отведат към новото светло бъдеще.
Еврозоната има правила, които изглеждат полезни, но аз съм убеден, че у нас те няма да се приложат както трябва. Отделно силния може да нарушава собствените си правила. И дори в последно време това е очевидно - тук тече масова кампания за този прословут 3-процентен дифицит, който не се спазва от по-обиграните ученици в общия европейски клас.
Държавите с ресурс и запас, наливат и ще наливат в оцеляването на собствените си граждани. Тези, които нямат такъв ресурс търсят и ще търсят други източници и варианти.
САЩ, разбира се командорят, САЩ (дали точно така е замислено, смятам че да, но и да не е това е резултата към момента) са замислени, като територията от, която трябва да оперира световното правителство. Достатъчно отдалечени от мощни държави. С достатъчно голяма територия, богата на ресурси. Мислиш, че не са го знаели?