Украйна - Русия какво ви е мнението

Докато Украйна не е нападнала Русия и не я провокирала с военни действия на руска територия, дотогава не може да се твърди, че Украйна е виновна за войната. Арестович го е казал още 2019г: войната с Русия е неизбежна докато там на власт е реваншизмът, който иска да възстанови Руската империя (или СССР). Докато Русия не се откаже от тази своя реваншистка политика, всички съседи на Русия са в постоянна заплаха от нападение.Каквото и да прави Украйна, тя винаги ще е на прицел ... докато в Кремъл властва реваншизмът. Това е принципната причина за войната.

Ето ти алтернаивно мнение че Путин е враг на Глобалистите, обсъжда се статия във Financial Times

Ето ти алтернаивно мнение че Путин е враг на Глобалистите, обсъжда се статия във Financial Times

Тагвам нашия експерт @етерИум

Аз ще го видя по-късно, мерси. :)

За две почивки годиишно изплащат кредити цяла година.
Крумов, това съм го виждал с българи в Англия. Тегли £2000 - £5000 да си дойде лятото (и пак същия цирк зимата за празниците) за да покаже как е успял в англията и колко пари има. Взима скъпи коли под наем, черпи наляво и надясно. И след това връща заеми. Зимата за празниците е същата работа. А в действителност е общ работник на строеж

В момента средния стандарт при тях е по-добър.
Дали ще има инфлация може и да има.
За средния стандарт в България комуналните услуги са брутално високи.
А 2 лева хляб, който не е и хляб. 3 лева бензин. Това е само засега. Почти навсякъде. При някои по-рано при други по-късно.
Дори хипермаркетите спекулират.

Казват, че ЕС не давал. Не можело това, не можело онова.
Това не било пазарно. Онова не било европейско.
Повечето им стоки в Русия са два пъти по евтини.
Изчисляват им заплатите в долари. Те купуват в рубли, не в долари.
Каква точно е пазарната логика международния курс да е такъв?

Крумов, това съм го виждал с българи в Англия. Тегли £2000 - £5000 да си дойде лятото (и пак същия цирк зимата за празниците) за да покаже как е успял в англията и колко пари има. Взима скъпи коли под наем, черпи наляво и надясно. И след това връща заеми. Зимата за празниците е същата работа. А в действителност е общ работник на строеж
Факт, то си е в душичката българска това.

Няма какво да го тагваш този @етерИум . Така да ни изостави, не съм го очаквал ... :( От няколко дни се събуждам късно през нощта облян в сълзи и стенещ : @етерИум, @етерИум
А, мен питаш ли ме? Аз, дето страдам от хронично чувство за вина постоянно си блъскам главата и се питам сега пък с какво го обидих?

Покрай войната, Украйна въвежда дигитална единичност с приложението Diia. Вече не е нужно да носиш паспорт, ковид тест, застраховки, шофьорска книжка и тнт. Живота и профила на всеки може да бъде свързан в тази апликация. :eek:

-iphone.jpg

Който иска може да си го преведе

Украйнците си мислят че снимките на хората са изпортили военната техника скрита в мола.

photo_2022-03-21_13-32-29.jpg

Всъщото време от дрон са ги снимали на видео как стрелят и я крият :) Важното е да ги гони параноята и да си спретват чистки.

Покрай войната, Украйна въвежда дигитална единичност с приложението Diia. Вече не е нужно да носиш паспорт, ковид тест, застраховки, шофьорска книжка и тнт. Живота и профила на всеки може да бъде свързан в тази апликация. :eek:

-iphone.jpg

Който иска може да си го преведе
Ако беше чел подробните постове на @етерИум в липите, сега нямаше да си изненадан. Това го имаше в една от последните му компилации.

А защо ходят в Англия, а не в Русия, това ми обясни?
Заради кефа, Англия е страната с най много педали, за това.
Като клиент, много по-лесно е да внесеш валута от Англия в България, която да ти даде възможност да размениш за скъпа стока от колкото да внесеш евтини продукти като гориво и друга стока от Русия. Казвам стока, понеже цената на труда в Англия е много по- скъпа от цената на труд в България за разликата от стоките.
Едит: като гледаш от гледната точка на краен клиент, кое е по рентабилно, да поработиш в англия и с парите да си клупиш олио за 2 паунда (5 лв) или да внесеш 1 камион олио на 2 лв за да го консумираш 10 години ?

Заради кефа, Англия е страната с най много педали, за това.
Като клиент, много по-лесно е да внесеш валута от Англия в България, която да ти даде възможност да размениш за скъпа стока от колкото да внесеш евтини продукти като гориво и друга стока от Русия. Казвам стока, понеже цената на труда в Англия е много по- скъпа от цената на труд в България за разликата от стоките.
Едит: като гледаш от гледната точка на краен клиент, кое е по рентабилно, да поработиш в англия и с парите да си клупиш олио за 5 лв или да внесеш 1 камион олио на 2 лв за да го консумираш 10 години ?
Отиваш да бачкаш в Раша, лесно е, ама никой не ще там. Тука от форума ако реално се стигне до казус къде да предпочете да живее и да работи, един няма да избере Раша, ама иначе много се биете в гърдите. Изкуствени герои до един и лицемери :)

Отиваш да бачкаш в Раша, лесно е, ама никой не ще там.
Едит от предния пост: като гледаш от гледната точка на краен клиент, кое е по рентабилно, да поработиш в англия и с парите да си купиш олио за 2 паунда (5 лв) или да внесеш 1 камион олио от Русия на 2 лв за да го консумираш 10 години ?

Отиваш да бачкаш в Раша, лесно е, ама никой не ще там. Тука от форума ако реално се стигне до казус къде да предпочете да живее и да работи, един няма да избере Раша, ама иначе много се биете в гърдите. Изкуствени герои до един и лицемери :)
Ти явно си някакъв от онези, за които 2 мисловни импулса сътворени по едно и също време за да родят мисъл е нещо съвсем не осъществимо.

Едит от предния пост: като гледаш от гледната точка на краен клиент, кое е по рентабилно, да поработиш в англия и с парите да си купиш олио за 2 паунда (5 лв) или да внесеш 1 камион олио от Русия на 2 лв за да го консумираш 10 години ?
Стига с това олио бе!!! Вие вместо вода ли го пиете не знам. Почти не готвим с олио. Една бутилка ми стига за над половин месец. Иначе 6 кинта за цигари на ден никой нищо не споменава и всеки дърпа, тоест няма проблем.

А защо ходят в Англия, а не в Русия, това ми обясни?
Тази опорка му е от любимите. Русия отрепки като българите си има достатъчно, просто не и трябваме и не ни иска. Ядрени инженери, кввлифицирани лекари и учени от всяка сфера за там са ОК, получват бързо виза и много сериозни пари. НООООО в Булгаристан такива няма, дипломирани бол, квалифицирани 0

Виж тук в Англия всяка паплач е добра дошла. За да има текучество, да плаща такси и да си харчи парите.

Тази опорка му е от любимите. Русия отрепки като българите си има достатъчно, просто не и трябваме и не ни иска. Ядрени инженери, кввлифицирани лекари и учени от всяка сфера за там са ОК, получват бързо виза и много сериозни пари. НООООО в Булгаристан такива няма, дипломирани бол, квалифицирани 0

Виж тук в Англия всяка паплач е добра дошла. За да има текучество, да плаща такси и да си харчи парите.
Лошото е, че и руския народ живее мизерно, те и на техните не дават пари. Освен въоръжението коя сфера им е добре? Никоя, навсякъде изостават много, може би до някъде спорта, като изключим футбола.

Горе