Чета си тука разни неща за кеф, цъкам и гледам, че говорите за "достоверни източници", та попаднах на цитат Волтер, дето Нандибанди оня ден го спомена, е тоя:
„Ако искате да разберете кой ви контролира, просто разберете кого не можете да критикувате.“
Хубава мисъл; сещам се особено за някои неща в западните общества - събития, разкази, тези, институци и организации, които от година-две насам можеш свободно и публично да критикуваш, но ако го направиш, без значение колко добре се обосноваваш и какви доказателства прилагаш - те осмиват, или забраняват, или уволняват. Според мен е съвсем различно например от положението в източните и южни потиснически режими, където имаш малка, или нямаш никаква свобода да критикуваш. Едното е демократично, но още не съм стигнал до там, където се обяснява кое от двете и каква е фундаменталната разлика.
(Римайнде, извинявай, че ти прекъсвам серията от "важен и съдържащ ценно и достоверно инфо пост по темата през 3-4-5-6 минути", не ми обръщай внимание. Ти си гордостта и емблемата на темата.)
Айде чао, продължавам да си чета...