Украйна - Русия какво ви е мнението

По скалъпена история не бях виждал, честно. На нито един клип не се вижда прословутия жив щит, за който пишеш. На последния в който превземат сградата, даже няма и убити украинци, а размятат няква униформа. Правят си активни мероприятия на празни сгради, бахти брадатите покемони. Ким Чен Ун прави по-добри пропагандни клипчета от тези. Стръв за шарани, която хапвате без да се замислите.

За сметка на това се вижда, къде ватенките прошляци си държат и разполагат военната техника. Малко показно какво значи точни удари срещу военни обекти.

Ма то фактически тия, които хвърлят пари през балкона, дето тук често се сочат като пример за лековерие, са некви възрастни хора, на които не им е останало много и принципно си треперят за деца/роднини. И като са маали цял живот доверие във властите и медиите - хвърлят парите.

В сравнение с тва, за кво говорим в случая на млади (или на средна възраст), хора в силите и ума си, които освен всичко имат акъл? Власт-медиите им викат "страшен вирус-мор-зимай боц!" и сега "путлер-угроза за света и демокрацията-зимай верно инфо и подкрепяй" и те са готови - яко подковани от дългогодишното си предоверяване, като удари часа и властмедийно им повишат нивото на опасност - си хвърлят акъла през балкона кат пичове. Па доволни, па с чувство на превъзходство се ено са ударили тотото.:) (И в същото време сочат като пример за подигравка старците хвърлящи кинти от балкона, като се превиват да им се присмиват..)

Готино е тва, аз не искам да свършва, да продължава колко може. За мен е супер спектакъл, безплатно, на живо, и е истински, а не изигран на театър или филм. А като гледаш нещата по-отгоре заедно с всички съществуващи взаимовръзки - ебати безплатното, реално и класно удоволствие бате! Яко кеф ми е.:)

Час и нещо тишина - тва положение направо си проси следващата част от спама
Военният произход на Интернет

Както Саша Левайн разкрива в своята революционна книга, Surveillance Valley , в разгара на Студената война , американските военни командири преследваха децентрализирана компютърна комуникационна система без оперативна база или щаб, която би могла да издържи на съветски удар, без да затъмнява или унищожава цялата мрежа.

Проектът е координиран от Агенцията за напреднали изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA), създадена от президента Айзенхауер през 1958 г., за разработването на технологии, които ще разширят границите на науката и технологиите и ще помогнат на САЩ да преодолеят ракетната пропаст със Съветите.

DARPA е в авангарда на всеки голям напредък в разработването на персонални компютри след Студената война, кулминираща през 1969 г. с първите компютри, пристигащи в университетите в САЩ.

Няколко години по-късно DARPA ще разработи протоколите, за да позволи на свързаните компютри да комуникират прозрачно в множество мрежи. Известна като The Internetting Project, прототипната комуникационна мрежа на DARPA, ARPANET, е родена през 1973 г.

В крайна сметка проектът беше прехвърлен към Агенцията за отбранителни комуникации и интегриран в многобройните нови мрежи, които се появиха. До 1983 г. ARPANET беше разделена на две съставни части: MILNET за използване от военни и отбранителни агенции, докато цивилната версия ще запази дръжката на ARPANET.

Бързо напред към 1990 г. и ARPANET беше официално изведен от експлоатация, а Интернет приватизиран на консорциум от корпорации, включително IBM и MCI. В крайна сметка федералното правителство създаде дузина доставчици на мрежи и ги обхвана в частния сектор, изграждайки компании, които ще станат гръбнакът на днешния интернет, включително Verizon Time-Warner, AT&T и Comcast.

Това е същата шепа корпорации*, които не само притежават 90% от медиите в САЩ, но и контролират потока от глобални комуникации чрез процес на абсолютно вертикално-хоризонтално подравняване на наследените медии с цифровите медии и инфраструктурите и технологиите, които им позволяват масова комуникация, включително кабелна, сателитна и безжична, устройствата и хардуера, софтуера и операционните системи.
*
JCR Licklider

Централен играч в развитието на ARPANET, който мнозина смятат за основател на изчислителната техника, беше американският психолог JCR Licklider.

Лик, както беше известен, беше първият директор на агенцията, натоварена с изпълнението на програмите за информационни технологии на DARPA, The Information Processing Techniques Office (IPTO), която е отговорна за огромната част големия напредък в компютърните комуникации от шейсетте години насам.

Както Стивън Дж. Лукасик, сътрудник на проекта ARPANET, отразява в своя документ „Защо е бил построен Arpanet“, „Лик видя, че информационните технологии и проблемите на поведенческата и когнитивната наука са свързани.

Лик по същество предвиждаше как интернет ще продължи да предизвиква социални процеси в реалния свят, които радикално ще трансформират начина, по който общуваме, организираме и обработваме информация. Не е случайно, че психолог от калибъра на Лик беше в авангарда на нова технология, предназначена да използва основни уязвимости в човешката психика.

През 60-те години на миналия век Лик ръководи стратегическия интерес на DARPA към нова граница на информационните технологии, наречена мозъчни компютърни интерфейси (BCI). В известната си статия , считана за една от най-важните в историята на изчислителната техника, Лик излага радикалната тогава идея, че човешкият ум един ден ще се слее безпроблемно с компютрите.

Той очакваше еволюцията на AI и ролята, която DARPA ще играе във финансирането на почти всеки голям напредък в BCI технологията в продължение на осем десетилетия, включително напълно имплантираната компания за безжични интерфейси мозък-машина на Илон Мъск, Neuralink.

:) Римайни, нидей са смя, ми хуквай към мола, магазина, киното и кафето, да сертифицираш принадлежността си към по-високата умствено и социално каста. На теб мозък-компютър не ти требе, ти вече си свързан в кошерния "ум" под крилото на Кораба-Майка. (И то си свързан по два начина, но трябва редовно да се буустваш и по двата - и морално, и по другия - че сертификата ще изтече.) :D

Е тая схема Ко показва, че газта се плаща в евро.

Това все едно да ти кажа искам да ми плащаш в лева, ти обаче да ми платиш в евро и аз да отида до чеййнчбюрото и да си ги сменя в лева.

Не е ли пълна безмилица това?
Виж ако те накарам да ходиш да си купиш лева, тогава има смисъл, защото ще се появи рязко търсене.

А това, че аз си обменям сам валутата преди да си я прибера в джоба и Ко.

Тука схемата беше, че не стига, че ще им дават убавата си газчица от родната си земица, ами и без пари ;) Е нема как! Са в рубли ако е, дори ще си вдигне стойността, а така и треве - ответни мерки, въпреки, че са някакви минимални, нищо особено. Ако искат да купуват от Зимбабве, нали са много отворени. Хем сърби - хем боли :D

Ако искат да купуват от Зимбабве, нали са много отворени. Хем сърби - хем боли :D

То и това ще стане, Русия се показа, че не може да и се вярва, вмомента цяла Европа работи усилено да се разкара от руското влияние.

Е тая схема Ко показва, че газта се плаща в евро.

Това все едно да ти кажа искам да ми плащаш в лева, ти обаче да ми платиш в евро и аз да отида до чеййнчбюрото и да си ги сменя в лева.

Не е ли пълна безмилица това?
Виж ако те накарам да ходиш да си купиш лева, тогава има смисъл, защото ще се появи рязко търсене.

А това, че аз си обменям сам валутата преди да си я прибера в джоба и Ко.

Цените на газта (ще) са в рубли.

С евра можеш да си купиш рубли, а не газ.

Като купуваш рубли с евра, цената на рублата се вдига.

Отделно тоя ексчейндж е много вероятно да има нещо общо с Газпром.

На практика това е "double penetration" за клиентите на руската газ.

Нали това тука уж е предприемачески форум, кое не е ясно?

ПП: Даже трипъл, щото и банката е на Газпром :oops:

Последно редактирано:
За сметка на това се вижда, къде ватенките прошляци си държат и разполагат военната техника. Малко показно какво значи точни удари срещу военни обекти.
Голям мъж си вече - време е да минеш на по-сериозни сорсове.

Редит го ползвам само за справки от типа кой фреймуърк е най-добър за едиквоси, коя игра от даден жанр е най-готина и тем подобни.

Голям мъж си вече - време е да минеш на по-сериозни сорсове.

Редит го ползвам само за справки от типа кой фреймуърк е най-добър за едиквоси, коя игра от даден жанр е най-готина и тем подобни.
То преди да отиде в редит, идва от телеграм, нали виждаш как са го маркнали с watermark. Не знам какъв по-различен източник търсиш от дрон кадри удрящи прошляците и техниката на клошарите складирана покрай къщите и криещи ги с черги танкове.

Я па тия клошари. Ватници и хохлювци

То преди да отиде в редит, идва от телеграм, нали виждаш как са го маркнали с watermark. Не знам какъв по-различен източник търсиш от дрон кадри удрящи прошляците и техниката на клошарите складирана покрай къщите и криещи ги с черги танкове.
Нищо не се разбира от видеото.

Опаковането с кашони и криенето м/у блокове и къщи е украинска тактика.

Даже нямат фейк Z тия машини.

От описанието ли разбра какво аджеба се случва?

Пълното видео съм го дал преди 2 дни в темата, върни назад няколко страници, към 4 минути е.
О да НОУК, това са украински машини, особено Т72, и вместо да ги ползват и да използват артилерията срещу руснаците, ще си обстрелват собствените позиции. Аре мислете малко, верно пропагандата ви е изпила мозъците. Руснаците по-зле не може да бъдат представени, освен ако не хвърлят химическо оръжие / ядрено. Удариха дъното много отдавна, за да има нужда да си хабят мунициите по собствените си сили.

The sharp jump in domestic energy costs comes after energy regulator Ofgem raised a cap on prices in the face of a steep and sustained increase in the wholesale gas market, which is now more than six times higher than a year ago. From Friday, customers on a default tariff could see gas cost 81% more, with electricity prices going up by 36%. On the eve of the price-hike many supplier websites crashed as customers rushed to submit accurate meter readings.

“This is the biggest energy price shock in living memory,” said Adam Scorer, chief executive officer of fuel poverty charity National Energy Action. “Millions of people will be priced out of adequate levels of heating and power and for all the anticipation of these price rises, many people on the lowest incomes will be crushed by the reality.”

Друго си е да плащаш малко повече за да натискаш Русия само 81% по скъп газ от Петък и 36% по-скъп ток във Великобритания

Санкциите работят. :)

Великобриатания е единствената Европейска страна със санкции срещу ГазпромБанк.

С това поскъпване газта е станала 6 пъти по скъпа от колкото е била преди година. Преди петък е било около 3 пъти само. :)

Пълното видео съм го дал преди 2 дни в темата, върни назад няколко страници, към 4 минути е.
О да НОУК, това са украински машини, особено Т72, и вместо да ги ползват и да използват артилерията срещу руснаците, ще си обстрелват собствените позиции. Аре мислете малко, верно пропагандата ви е изпила мозъците. Руснаците по-зле не може да бъдат представени, освен ако не хвърлят химическо оръжие / ядрено. Удариха дъното много отдавна, за да има нужда да си хабят мунициите по собствените си сили.

Не бе, аз даже не разбирам какво искат да кажат с това видео.
Някаква компилацийка от танкове, мърдащи човечета + някоя есплозийка.

Ти ако навръзваш нещата и откриваш дълбокия смисъл - евала.
Украинците печелят войната ли, какво става на тия кадри?

Пусни си чичката да ти говори, няма смисъл тук да се обсъждат кадри от войната, важното е да се обяснява колко лоши са САЩ и НАТО.
Те па едни кадри. На теб каквото и да ти се пусне все е ок, стига в обяснението пише как укрите млатят руснаците :D

Пусни си чичката да ти говори, няма смисъл тук да се обсъждат кадри от войната, важното е да се обяснява колко лоши са САЩ и НАТО.

Не виждам какви военни кадри да обсъждам със затъпели американчета у редит/туитър дето знанията им за военна техника са от Батълфийлд и дето нямат базови знания по анатомия и грам идея колко и каква на цвят кръв излиза от скъсана артерия.

Видеото с измъчването на руските войници било фейк, пък Киевския призрак и всичко останало са #трустори.
Все пак "разбирачите" са го обяснили с текст.

По скалъпена история не бях виждал, честно. На нито един клип не се вижда прословутия жив щит, за който пишеш. На последния в който превземат сградата, даже няма и убити украинци, а размятат няква униформа. Правят си активни мероприятия на празни сгради, бахти брадатите покемони. Ким Чен Ун прави по-добри пропагандни клипчета от тези. Стръв за шарани, която хапвате без да се замислите.
Хахахаха. Викаш няма ли го в редита и тики тока не се смята за достоверно.

Горе