Украйна - Русия какво ви е мнението

Донякъде съм очаквал подкрепа от Етера.
Имаш я на 100%! Защо се съмняваш, че си я получил? Имах работа уе чувек, не съм се изнизал да не изям някой кютек в сражението ви с тупана.. Но те подкрепям, тупана трябва да си плати за всички злини през годините! Както казах вече:
Искам го на земята, лазещ и молещ прошка! Таа сган...
Но сега, като ти гледам възможностите, си промених решението - без прошка, щом е възможно пълно унищожение!Искам да го видя като Т-1000 от Терминатор2 накрая - да се гърчи от болка, докато от него излизат акаунтите-души на всички добри съфорумци, които е погълнал през годините!

Ремайндера нали се хилеше на руското оръжие. Ето тук нещо са се объркали с фейка украинските паляци и са забравили един от техните с противотанкова пушка от ВСВ...

За всички морални стожери, които класифицират нежната освободителна операция в украйна като ''агресия''.

През последните 20 години сащ-ската армия чрез държавната си военна организация ''нато'' е убила най-малко 50 000 цивилни. 50 000 ЖЕНИ, ДЕЦА И СТАРЦИ. Военни престъпления, за които никой не посмя да порицае тая шибана държава-агресор! И това са само известните цифри. Колко ли са всъщност избитите без причина НАГЛО И ЖЕСТОКО, без никаква реакция от страна на международните институции? Лицемерие и слугинаж. Това е, което виждаме в момента от страна на Европа и империята на злото.

Всеки, който се осмели да нарича Путин агресор, да се връща на това видео. То разкрива само малка част от истината...

продължение на много кратката историческа разходка, проследяваща изграждането на несъществуващата хамериканска пропагандна машина, чийто лозунги чуваме да лаят тук и навред от разпалени палета

SORO

През 1956 г. Службата за изследване на специалните операции (SORO) се появи от тези програми. Натоварен да управлява психологическата и неконвенционална тактика на американската армия по време на Студената война и да изведе работата на HRAF на следващото ниво, SORO се заема с монументалната задача да определи политическите и социални причини за комунистическата революция, законите, управляващи социалните промени и теории за комуникация и убеждаване, които могат да бъдат използвани за трансформиране на общественото възприятие.

SORO формира централен компонент от милитаризацията на Пентагона - на социалните изследвания, и по-специално на идеите и доктрините, които ще доведат до постепенно преминаване към воден от Америка световен ред. Неговият изследователски екип се намираше в кампуса на Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия, и включваше изтъкнати интелектуалци и учени от епохата.*
(*бел.: същите като днешните интелектуалетата, на които нашите субекти на майнд-гавра им ги лапат на като шаранчита на гола кука:))

Ансамбълният екип на SORO, от областта на психологията, социологията и антропологията, ще се потопи в теорията на социалните системи, анализирайки обществото и културата на много целеви страни, особено в Латинска Америка, като същевременно се изправя срещу универсалните закони, управляващи социалното поведение и механизмите на комуникация и убеждаване във всяка юрисдикция. Ако армията на САЩ можеше да разбере психологическите фактори, предизвикали революцията, те биха могли на теория да предскажат и пресекат революции, преди да излязат от земята.

SORO беше част от бързо разрастваща се връзка на федерално финансирани изследователски центрове (FCRC), които преориентираха академичните среди към интересите на националната сигурност. Работейки на пресечната точка на науката и държавата, SORON, както бяха известни, се застъпваха за демокрация, ръководена от експерти, независимо от тоталитарните последици от това, че социалните инженери и технократи придобиват контрол върху мислите, действията и ценностите на обикновените хора.*
(* прилича на нещо)

В онези ранни дни на Студената война академици и учени, работещи на пресечната точка на военните и академичните среди, твърдо вярваха, че интелектуалците трябва да ръководят геополитиката. Това беше прието като най-стабилната форма на управление, за да пренесе свободния свят в следващия век. Обяснява как стигнахме до рубриката „установена наука“ днес. Или поне политики, маскирани като наука. От състоянието на биосигурност до фундаментализма на науката за климата, голяма част от постигнатото през онези златни години на милитаризирани социални изследвания оформя двадесет и първи век.

До 1962 г. функционират шестдесет и шест федерално финансирани военни изследователски институции. Между 1951 и 1967 г. броят им се утрои, докато финансирането нарасна от 122 милиона долара на 1,6 милиарда долара.

Но тъй като противопоставянето на войната във Виетнам се засилва през 60-те години на миналия век, все по-голям брой интелектуалци, политици и учени се притесняват, че държавата за национална сигурност се превръща в етатистката, глобалистка сила, с която се е борила по време на Студената война, и започват публично да критикуват финансираните от Пентагона социални учени като технократични социални инженери.

Това вдъхнови вълна от недоволство срещу милитаризацията на социалните изследвания, за да обхване Америка, кулминирайки през 1969 г. с администраторите на Американския университет, прогонващи SORO от техния кампус и прекъсване на връзките с техните военни партньори. Този ход беше ендемичен за променящото се отношение към тези специални операции в сивата зона и доведе до 60-те и 70-те години на миналия век с отлъчването на военните изследователски центрове от университетските кампуси в САЩ: ход, който принуди военните да погледнат другаде - към частния сектор за техните възможности за алтернативна война.

Следвайки дълга традиция на публично-частно военно сътрудничество, от Rand Corporation до Smithsonian Group, тези квази-частни институции се отделяха от военните със скорост на възли от 40-те години на миналия век.

...
още в началото, следва - нощеска/утре...
---
Само с "пътешествията на редитко и моливко в страната поп-ин-формацията" не се живее. Тва не е реален форумен живот и води до трайни увреди....
продължение на краткото истор. обобщение на честните американци, носещи демокрация по света

Проект Камелот

Една от програмите, замислени от SORO, беше „Методи за прогнозиране и влияние върху социалните промени и потенциала на вътрешната война“. С кодово име Project Camelot, знаковата програма се стреми да разбере причините за социалната революция и да идентифицира действия в сферата на поведенческата наука, които биха могли да бъдат предприети за потушаване на въстанието.

Целта, според анализатора на отбраната Джой Роудс, е била „да се изгради радарна система за левите революционери“. Един вид „компютъризирана система за ранно предупреждение, която може да предскаже и предотврати политически движения, преди те изобщо да излязат от земята“.

„Тази компютърна система“, пише Джой Роудс, „може да проверява актуалните разузнавателни данни спрямо списък с предпоставки и революциите могат да бъдат спрени, преди подбудителите дори да разберат, че са тръгнали по пътя на революцията“.

Изследването, събрано от Project Camelot, ще създаде предсказуеми модели на революционния процес и ще профилира това, което социалните учени смятат за „революционни тенденции и черти“. Очакваше се, че такова знание не само ще помогне на военните лидери да предвидят траекторията на социалната промяна, но също така ще им позволи да проектират ефективни интервенции, които на теория биха могли да канализират или потискат промяната по начини, благоприятни за външнополитическите интереси на САЩ.

Предвидено беше информацията, събрана от Project Camelot, да се насочи към голяма „компютъризирана база данни“ за прогнозиране, социално инженерство и борба с бунтовниците, която може да бъде използвана по всяко време от военните и разузнавателните общности.

Но проектът беше обзет от противоречия, когато учени в Южна Америка откриха военното му финансиране и империалистическите мотиви.

Последвалата реакция доведе до привидно затваряне на Project Camelot, въпреки че ядрото на неговия проект оцеля. Множество военни изследователски проекти подхванаха „радарната система за ранно предупреждение за леви революционери“ на Проект Камелот, докато нейната компютъризирана база данни за „прогнозиране, социално инженерство и противобунтовни действия“ вдъхнови зараждаща се технология, разработена през следващите години, която ще в крайна сметка става известен на света като интернет.

продължение на краткото истор. обобщение на честните американци, носещи демокрация по света

Проект Камелот

Една от програмите, замислени от SORO, беше „Методи за прогнозиране и влияние върху социалните промени и потенциала на вътрешната война“. С кодово име Project Camelot, знаковата програма се стреми да разбере причините за социалната революция и да идентифицира действия в сферата на поведенческата наука, които биха могли да бъдат предприети за потушаване на въстанието.

Целта, според анализатора на отбраната Джой Роудс, е била „да се изгради радарна система за левите революционери“. Един вид „компютъризирана система за ранно предупреждение, която може да предскаже и предотврати политически движения, преди те изобщо да излязат от земята“.

„Тази компютърна система“, пише Джой Роудс, „може да проверява актуалните разузнавателни данни спрямо списък с предпоставки и революциите могат да бъдат спрени, преди подбудителите дори да разберат, че са тръгнали по пътя на революцията“.

Изследването, събрано от Project Camelot, ще създаде предсказуеми модели на революционния процес и ще профилира това, което социалните учени смятат за „революционни тенденции и черти“. Очакваше се, че такова знание не само ще помогне на военните лидери да предвидят траекторията на социалната промяна, но също така ще им позволи да проектират ефективни интервенции, които на теория биха могли да канализират или потискат промяната по начини, благоприятни за външнополитическите интереси на САЩ.

Предвидено беше информацията, събрана от Project Camelot, да се насочи към голяма „компютъризирана база данни“ за прогнозиране, социално инженерство и борба с бунтовниците, която може да бъде използвана по всяко време от военните и разузнавателните общности.

Но проектът беше обзет от противоречия, когато учени в Южна Америка откриха военното му финансиране и империалистическите мотиви.

Последвалата реакция доведе до привидно затваряне на Project Camelot, въпреки че ядрото на неговия проект оцеля. Множество военни изследователски проекти подхванаха „радарната система за ранно предупреждение за леви революционери“ на Проект Камелот, докато нейната компютъризирана база данни за „прогнозиране, социално инженерство и противобунтовни действия“ вдъхнови зараждаща се технология, разработена през следващите години, която ще в крайна сметка става известен на света като интернет.
Военният произход на Интернет

Както Саша Левайн разкрива в своята революционна книга, Surveillance Valley , в разгара на Студената война , американските военни командири преследваха децентрализирана компютърна комуникационна система без оперативна база или щаб, която би могла да издържи на съветски удар, без да затъмнява или унищожава цялата мрежа.

Проектът е координиран от Агенцията за напреднали изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA), създадена от президента Айзенхауер през 1958 г., за разработването на технологии, които ще разширят границите на науката и технологиите и ще помогнат на САЩ да преодолеят ракетната пропаст със Съветите.

DARPA е в авангарда на всеки голям напредък в разработването на персонални компютри след Студената война, кулминираща през 1969 г. с първите компютри, пристигащи в университетите в САЩ.

Няколко години по-късно DARPA ще разработи протоколите, за да позволи на свързаните компютри да комуникират прозрачно в множество мрежи. Известна като The Internetting Project, прототипната комуникационна мрежа на DARPA, ARPANET, е родена през 1973 г.

В крайна сметка проектът беше прехвърлен към Агенцията за отбранителни комуникации и интегриран в многобройните нови мрежи, които се появиха. До 1983 г. ARPANET беше разделена на две съставни части: MILNET за използване от военни и отбранителни агенции, докато цивилната версия ще запази дръжката на ARPANET.

Бързо напред към 1990 г. и ARPANET беше официално изведен от експлоатация, а Интернет приватизиран на консорциум от корпорации, включително IBM и MCI. В крайна сметка федералното правителство създаде дузина доставчици на мрежи и ги обхвана в частния сектор, изграждайки компании, които ще станат гръбнакът на днешния интернет, включително Verizon Time-Warner, AT&T и Comcast.

Това е същата шепа корпорации*, които не само притежават 90% от медиите в САЩ, но и контролират потока от глобални комуникации чрез процес на абсолютно вертикално-хоризонтално подравняване на наследените медии с цифровите медии и инфраструктурите и технологиите, които им позволяват масова комуникация, включително кабелна, сателитна и безжична, устройствата и хардуера, софтуера и операционните системи.
*

Аз продължавам с по-леката образователна програма за деца с умствени дефицити. Тая на Ети е за по-напреднали, които вече могат да четат. ;)

Ако не знаете кой управлява медиите в страната ни и цялата ни държава с активното участие на Козяк, запознайте се:

@етерИум просиш си боя.
Отидох и си го изкарах снощи в една игра. Да не го правя тук. Биха ме. Аз ги трепах после.
Но ти не спираш и не спираш да човъркаш и да се правиш на маймуна.

Нандито дори няма представа кога @ReminD ми падна в очите. Когато го посочи че я е псувал (няма да уточнявам)

С някои неща не мога да се шегувам или ебавам. Какво да направя такъв съм си.

Някои неща ги приемам сериозно.

Аз поемам ударите предназначени за някои от вас и дори не го разбирате.
Наистина ли искате да ви почупят? Само изчакайте малко.

Дефи, благодаря ти от сърце, оценявам всичко, което правиш за нас!
Но ако понякога ти натежи - сваляй гарда, отпочивай и оставяй нас да си понесем заслужено ударите, които ти понасяш като една бронежилетка. Нека да видим кво е без защитата ти, като сме толко отворени и неблагодарни. Така може и да заякнем.

Не се смей, защото беше изтръпнал и ми писа на лично. Да вадя ли кирливи ризи или да решим проблема с бой?

Дефи, благодаря ти от сърце, оценявам всичко, което правиш за нас!
Но ако понякога ти натежи - сваляй гарда, отпочивай и оставяй нас да си понесем заслужено ударите, които ти понасяш като една бронежилетка. Нека да видим кво е без защитата ти, като сме толко отворени и неблагодарни. Така може и да заякнем.
За нас... Кои сте ти?

Ти май наистина си го просиш.

Не се смей, защото беше изтръпнал и ми писа на лично. Да вадя ли кирливи ризи или да решим проблема с бой?
Да, да - вади всичко! И това, колко съм бил изтръпнал - да видят хората що за сган съм, нека ми е за урок...:(
За нас... Кои сте ти?
Да вземе да не засираме темата с незначителности? Това ми е предложението и мисля да го спазя, за твоята дейност вече не мога да отговарям.:)

Ти май наистина си го просиш.
Сбий ма набръже, та по-скоро да освободим сътемниците от драмата!:)
Ето ми кирливата риза. Дефа много ме напъна, уплаших се и му писах лс със заглавие "кво ся". Съобщението гласеше:

етерИум

Well-Known Member​

Рейтинг - 0%
0 0 0
Четвъртък в 16:57
Къв е филма ся?:)

Той не отговори. Насрах са и сега ме е срам...:(

Последно редактирано:
Да, да - вади всичко! И това, колко съм бил изтръпнал - да видят хората що за сган съм, нека ми е за урок...:(

Да вземе да не засираме темата с незначителности? Това ми е предложението и мисля да го спазя, за твоята дейност вече не мога да отговарям.:)
Оставям те да се гърчиш сам.
И не, не слушам Росица Кирилова, харесват ми 2-3 песни. Най-вече заради текста.
Нито игри играя. Наиграл съм се, когато му е било времето.

Е тая схема Ко показва, че газта се плаща в евро.

Това все едно да ти кажа искам да ми плащаш в лева, ти обаче да ми платиш в евро и аз да отида до чеййнчбюрото и да си ги сменя в лева.

Не е ли пълна безмилица това?
Виж ако те накарам да ходиш да си купиш лева, тогава има смисъл, защото ще се появи рязко търсене.

А това, че аз си обменям сам валутата преди да си я прибера в джоба и Ко.

няма никаква промяна, но пък беше малък повод за радост на шайката клошари русофили.Промяна щеше да е, ако котировките на газа станат в рубли.Ма, не им стиска на руснаците, щото много скоро могат да видят 1 000 рублей за долар.

Последно редактирано:
Вади, вади. Искам да видя какви ги е говорил по мой адрес, лицемера долен. Освен това, че ''нищо не разбирам'', което си е така, ама що па ше го казва? Кой е тоа, бе?

Украйна е втората по големина държава в Европа, след Русия. Територията на която са настъпили руските войски за първите три седмици е по-голяма от територията на Великобритания.

Защо се разрушават някои градове ? - Това руснаците го наричат Сирийската Схема защото са го видели за първи път там, явно е че западните инструктори така обучават. С червеничко са нарисувани мирните граждани. Работи добре ако тези мирни граждани не са точно от твоите, за да не ти тежи на съвестта. Все едно Българската Армия обучена да се защитава така от НАТО, да се окопае така във Филиповци и Факултето при защита на София. Възпрепятсва масово използване на тежка артилерия и авиация ако ти пука за тези цивилни. Трябва да разбиваш прецизно огневите точки една по една с по-леки оръжия, но понякога сградата не издържа :(

Виж файлът 23356

Eдин със синя лената на ръкава сниман от дрон как дебне на покрива с противотанков ракетен комплекс, както и тежка техника между сградите

Идиота дето се снимаше как стреля от такава огнева точка по танк Т 72 и изкрещя Слава Полку Азов, но танка не гръмна.

Ако отделя час - два да преровя всички канали, гледах още такива видео клипове, но мисля тези са достатъчни за илюстрация.

Чеченците работят по такива огневи точки с РПГ та, като се показва само за по няколко секунди, за да не ги застрелят снайперите. Много по-лесно щеше да е да ги зачисти артилерията или авиацията, но нямаше да е толкова прецизно и щеше да падне цялата града. Американците го правят по лесния начин - пести време и намалява шанса да ти пострадат войниците.

След като на "защитниците" зад живия щит, свършат ракетите или ги зачистят с РПГ, под защитата на БТР и стреляйки за огнево прикритие и погасяване на огневите точки на противника, чеченците настъпват до сградата и следва зачистване на сградата, етаж по етаж, апартамент по апартамент, стаят по стая докато стигнат до покрива.

По скалъпена история не бях виждал, честно. На нито един клип не се вижда прословутия жив щит, за който пишеш. На последния в който превземат сградата, даже няма и убити украинци, а размятат няква униформа. Правят си активни мероприятия на празни сгради, бахти брадатите покемони. Ким Чен Ун прави по-добри пропагандни клипчета от тези. Стръв за шарани, която хапвате без да се замислите.

Последно редактирано:
#СТОП на долната порпаганда на ватенките! В Уркайна няма насисти!

Горе