Украйна - Русия какво ви е мнението

@ReminD всичко е в бъдеще време. Затова ако можеш виж за минало свършено :)

Не бате, малко след това става факт.

We’re banning all imports of Russian oil and gas and energy. That means Russian oil will no longer be acceptable at US ports, and the American people will deal another powerful blow to Putin’s war machine.”

Today, President Biden signed an executive order to ban the import of Russian oil, liquefied natural gas, and coal to the United States. This is a significant action with widespread bipartisan support that will further deprive President Putin of the economic resources he uses to fund his needless war of choice.

Има ли смисъл изобщо да го дискутираме това?

Знаеш английски, едва ли си като НАНДИ, знаеш какво е SIGNED и в каква форма е, загуба на няколко поста за глупости дето дори нямат нищо общо с това, че Руските терористи вилнеят в Украйна.

Ето ти и информация от прес кола от линка, ако не ти се чете всичко, най-важното:

Let me give you some details on the mechanics, our consultation with allies, and also the domestic implications.

First, in terms of mechanics: Our ban blocks any new purchases of Russian crude oil and certain petroleum products, liquefied natural gas, and coal, and winds downs the deliveries of existing purchases that have already been contracted for. It also bans new U.S. investment in Russia’s energy sector, which will ensure that American companies and American investors are not underwriting Putin’s efforts to expand energy production inside of Russia.

And finally, Americans will be prohibited from participating in foreign investments that flow into Russia’s energy sector.

Ще ти го повторя за последно - САЩ НЕ ТЪРГУВАТ С РУСИЯ - било то петрол, въглища, газ. Още повече да препродава това на ЕС страни.
Това изобщо не е вярно. Най-малкото ще продължат да купуват минерални торове, щото без тях ще ядат на байдън дъртия гъз.

Това изобщо не е вярно. Най-малкото ще продължат да купуват минерални торове, щото без тях ще ядат на байдън дъртия гъз.
c04106e2ffd73be5803264612dad7163.jpg

Може и за вноса на пчелен прашец да говорим, ако мислиш, че има отношение с войната. И да ти кажа, щото явно не знаеш, Руснаците са спрели временно износа на торове от март месец.

Вярно е, това съм го пропуснал. Според информацията е така. :)
Значи има нещо мъжко в това дедешко тяло. Колкото и да ми е странно да приема, че наистина някой вярва, че вреди на Русия повече, отколкото на себе си.

Руснаците са спрели временно износа на торове от март месец.
Чудесно, всички ще ядем на бай-дън дъртия гъз.

В такъв случай можем да преминем към темата "Какво ще загуби Русия от липсата на износ към НАТО?

Преди някой да пише по темата да се запознае с основното инфо: https://oec.world/en/profile/country/rus/

Дай друг сайт, не се съпортва от 2020. Иначе какво изнася Русия за НАТО? Някаква високоточна техника?

Fastest Growing Export Markets (2019 - 2020)

Да не са тея ракети, дето излиза, че най-безопасното място е да си на мястото на мишената. Коментатора кърти обаче, като тръгне високоточната ракета, като че ли Меси хваща топката и тръгва сам срещу вратаря :D

Клоуна са го пуснали да плямпа, нямам търпение да видя 'емпиричното' доказателство дето рашките имали. До ся са само TRUST ME BRO и не знам дали знае, ама в ООН навярно слушащите го имат интернет, и имат достъп до сателитните снимки, повтарят си същата тъпотия, че нямало трупове.

@ReminD пак мислиш прекалено много.
Написах НАТО, защото реално те са основните клиенти, които Русия губи. Даже е грешно. Турция няма да се откаже от доставките на газ.

Добре, с две думи - вакуум няма да има, всичко ще отиде към Азия, а ние ще се хванем за палците.

И в сайта имаш данни за декември 2021 дори, не знам какво ти лисва за ориентир в обстановката.

Азерски газ, че и тръба имаме? Не знам какво си се уплашил с тая газ. Има и Гърция тръба, по спомен - или ще я правят скоро, има варианти. Повече ме притеснява да избиват цивилни и да правят масови гробове в Украйна, отколкото дали ще плащам 10 лева за газ или 20.

Написах НАТО, защото реално те са основните клиенти, които Русия губи. Даже е грешно. Турция няма да се откаже от доставките на газ.
Унгария също. А, да си говорим честно и Германците не могаат да си позволят в момента да се правят на големи моралисти.
Азерски газ, че и тръба имаме?
275584700_5297727533605768_4907598841923133607_n.png

Еха, ти си истински пийсмейкър.
И наистина ли мислиш, че като слагаш парите в другия джоб на Русия им правиш проблем?

Все ми е тая за газта човек. Това е последното, което ме вълнува, газта на клошарите. Вие с имперските интереси, да ви кажа, че не сме 18-ти век, ако комшията има природни богатства, да ходим да го бъхтим, щото ние нямаме. Газ та газ, та газ - еба*те майката на Украйна като инфраструктура и хора / имиграция, плямпате за газа, колко бил важен - ми сори, някои хора са в 21ви век брато, има и по-важни неща от това дали софианци ще имат радиатори или ще се греят на ток.

Изобщо цялата тая дискусия къв и е смисъла за газта да си говорим? Да превъзнасяме клошарите, колко са велики, че имат газ ли? Ми видя Полша и балктийските републики какво направиха, мога да ти гарантирам че в близките месеци ще последва същото и за други страни, и ще се намери алтернатива и начин за разкарване на рашките.

Последно редактирано:
И относно неправомерните обвинения за Буча

276190637_10220775436396315_7621394368510001015_n.jpg

Ми избягахме от темата, ама аз казвам, че Русия ще:
1. Увеличи износа към Азия
2. Няма да се учудя ако през 1-2 посредника Европа купува "неруски газ".
3. Логично е да има временни нарушения в паричния поток към Русия, но азиатците ще намажат на промоция нежеланите от Европа суровини и обема ще се увеличи до балансиране на финансите.
4. "Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да му е зле" си мисли @ReminD и си топли измръзналите ръце с последните брошури на Кауфланд, които вятъра разняса сред бунищата с боклук около блоковете, тъй като няма гориво за камионите да извозват към сметищата.

къде си виждал война последните 30 години, дето не се коментира със съседски държави, не се търси дипломация, не се допитваш към ООН
Сам си потърси Сърбия в таблицата дето я постна

Азерски газ, че и тръба имаме?
Азерите продават доста повече от колкото произвеждат. А сети останалото от къде идва ...

PS. Още чакам да коментираш Ла Стампа и какво ти е казал шведския крал за ядреното оръжие.

Да , забравих, че и РУСКОТО ГОРИВО, е най-доброто ГОРИВО. Трябва да целувам краката на ЛУКОЙЛ, че ни заробиха и колко години не плащаха нищо.

1: Да
2: нормално
3: те нямат тръба, за китайците говоря, там и пропадна проекта в началото на войната
4: Ми работа с такива диваци нямаме, нито Европа, въпрос на принципи, не може да го разбереш щото симпатизираш на тея дето нападнаха една независима държава под фалшив предтекст и тайно и подмолно.

Горе