Може да го плюем и да му са смейм (е, освен графика де
), но момчето има ценности:
"Когато Брет Байер от Fox News попита президента Зеленски в петък за съобщенията за зверства на батальон „Азов“ , Зеленски изглежда ги отблъсна, като каза: „Те са това, което са, те защитаваха страната ни“.
..
Fox News е изрязал горния клип от интервюто, което са качили в YouTube и FoxNews.com...Би било наистина хубаво, ако Fox News предостави малко яснота защо са изтрили този клип. Грешен превод ли е? Беше ли лоша редакция, която го извади от контекста? Просто не искаха хората да го видят, защото накара Зеленски да изглежда зле?
Байер все още не го е коментирал."
"Те са това, което са" - Володя Зеленски
Аз подозирам защо Фокс са го изрязали: бикоус диморкраси. Така са прай.
Та сигурен съм, че ще е задължително и неизменно да интегрира и тия ценности на такива-каквито-са-азовците, като неизбежна част от сериозния план за развитието на страната си, който има. Защото той има такъв:
"Украйна няма да стане "либерална" държава в близко бъдеще и въпросите на сигурността ще станат наш приоритет номер едно, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.
...
"Украйна определено няма да бъде това, към което се стремяхме от самото начало. Невъзможно е. Напълно либерално и европейско - няма да е така. Тя определено ще стои от крепостта на всяка къща, всяка сграда, всеки човек", каза той по време на интервюто си с украинските журналисти.
Според държавния глава, Украйна ще стане "Велик Израел".
"Ние ще станем "Велик Израел" със собственото си лице. Няма да се изненадаме, ако има представители на Въоръжените сили или Националната гвардия в нашите кина и супермаркети; ако на тези места има хора, носещи оръжие. Убеден съм, че въпросът за сигурността ще бъде приоритет номер едно за нас през следващите десет години. Сигурен съм в това", каза той."
(В една друга статия за същото, един тъпанар се бъзика: "Като другия Израел ли?"
Тъпанар..)
Абе, тоа да не е Антихриста бе?! Ми с тоя Велик Израел, ако построи и Третия Соломонов храм - работата е опечена.
Ukraine is home to one of the world’s largest Jewish communities and its historical roots run deep. It is the birthplace of some of Judaism’s most
jewishunpacked.com
съобщават, че:
"През 2020 г. президентът Зеленски каза в интервю
Ahead of this week's visit to Israel, comedian who became a corruption-battling president discusses everything from Babi Yar, the Holocaust and the Holodomor, to Putin... and Trump
www.timesofisrael.com
че правителството му се надява да построи „Малкия Йерусалим“ в Уман, който ще включва исторически музей, голям парк и реконструкция на сегашната синагога там.
„Искаме да направим автентичен малък град. Създадохме името „Малкият Йерусалим“ като идея, за да го направим много автентично, по много професионален начин“, каза той .
Днес общността е евакуирана след смъртоносния обстрел на града от руски сили."
И аз съм за Уман, след като общността е евакуирана, строежа на Третия Соломонив храм може да започне спокойнo.
Защо Уман? Както казват в същата статия:
"Уман е малък украински град с общо население от малко над 80 000 души. Забележителен е за някои членове на еврейската общност, защото в града се намира гробът на хасидския равин Нахман от Бреслов от 18-ти век. Всяка година около Рош Хашана десетки хиляди евреи хасиди правят годишно поклонение на равин Нахман от гроба на Бреслов. Няколко стотин евреи, предимно израелци, сега живеят там целогодишно."
Заради многоуважаемият равин Нахман, разбира се. (Въпреки незначително малкия брой живущи там евреи. За справка: в Одеса и Харков са по 45хил., а в Днепър - 60.)
Друго солидно предложение е Николаев, защото:
"Още една от най-големите секти на ортодоксалния юдаизъм има корени в Украйна. Менахем Мендел Шнеерсон, известен просто като „Ребе“ на членовете на движението Хабад-Любавич, е роден на 5 април 1902 г. в черноморското пристанище на днешния Николаев , Украйна."
Труден избор, даже май по клоня към родното място на Ребе, все пак за Хабад-Любавич говорим.
Статията завършва:
"През 2020 г. Зеленски каза за своя юдаизъм: „На никой не му пука. Никой не ме пита за това.”
Сега той е известен като световния „еврейски герой“*. Най-високата форма на доказателство срещу твърденията на Русия, че Украйна трябва да бъде „денацифицирана“."
*
https://www.theatlantic.com/interna...elensky-ukraine-president-jewish-hero/622945/
-------------------------------
Просто ми се стори, че тук някак рутинно пренебрегвате тази работа, поради което леко ви заподозрях в нацизъм. После се сетих за Азов и си рекох, че дори да има нещо вярно в подозренията ми, двете не само не се изключват, но и се съчетават добре. Тогава ви помислих за много по-лошото: прикрити нацисти-антисемити.. Но като цяло цяло ми се струвате добри хора, доволен съм от комуникацията ни с вас и смело мога да кажа, че обичам форума. Ето, казах го.