Украйна - Русия какво ви е мнението

Пиша ти от Плевен, драги Ванка.

Какъв пропилян поетичен талант!

Как се наричаа стилът, в който лъжеш в рими?

Взели ни били луканката. Бухааа... Купуваха всичко, което произвеждахме. И си плащаха на тройно по-високи цени.

Дано е жив поета да възпее и янките, дето ни взеха и производството, а не само луканката.

Това го има във всички армии, включително американската. Много филми за Рамбо сте гледали с ремайндера...
Така ли, защо ли не съм видял нито едно подобно, как САЩ камиони в Ирак - мъкнат килими, и грабят перални, стари телевизори ( оставят новите - плазмени - не са виждали такива), я прати да видим.

Какъв пропилян поетичен талант!

Как се наричаа стилът, в който лъжеш в рими?

Взели ни били луканката. Бухааа... Купуваха всичко, което произвеждахме. И си плащаха на тройно по-високи цени.

Дано е жив поета да възпее и янките, дето ни взеха и производството, а не само луканката.

Автор - Радой Ралин. Пра баба ми ми е разказвала като са минавали немците - дори вино са си купували, вадели са пари и са давали - е при рашките е било точно обратното - окрали конете, мъкнели бъчви, пиянства, кражби, като цяло диваци.

Наскоро попаднах и на това, и се замислих, как са същите диваци, от едно време - капка развитие нямат тея диваци.

FP7z6jZWQAEOF7q

1968 Прага - . "Пазете се от руските врани - крадът часовници и радиа" .

Преди 54 години - и сега 2022 - никакво развитие - същите диваци от едно време - без коментар.

Последно редактирано:
Така ли, защо ли не съм видял нито едно подобно, как САЩ камиони в Ирак - мъкнат килими, и грабят перални, стари телевизори ( оставят новите - плазмени - не са виждали такива), я прати да видим.
За изцепките на американците в Ирак се носят легенди, даже и филми са снимани. Тримата крале, примерно...

Това го има във всички армии, включително американската. Много филми за Рамбо сте гледали с ремайндера...
Кое, табуретките от село ли ? Ами хайде покажи една M16 на стойка в хеликоптер и войник на градинска табуретка, тогава ще призная че греша. Идеята на хеликоптера е да достави по-голяма огнева мощ, точно за това са и стойките за да може да използваш средни или тежки картечници. Така ще имаш по-голям обхват и повече огнева мощ. Да сложиш два АК74-М в хеликоптер е като да имаш още 2 сухопътни войника, само че с обхват от въздуха. Пълна простотия. Не съм военен експерт, може и да има някаква логика но лично аз не я виждам.

Последно редактирано:
Можете да онанирате на каквато мантра ви вдъхновява, но братушките бият яко. Поразени са гари и изобщо обекти за комуникация, по които можеше и да влезе сащско оръжие.

п.с. Говерийки за мозъчна недостатъчност - репортерчето от Рига на няколко пъти каза Руанск, вместо Луганск.

Кое, табуретките от село ли ? Ами хайде покажи една M16 на стойка в хеликоптер и войник на градинска табуретка, тогава ще призная че греша. Идеята на хеликоптера е да достави по-голяма огнева мощ, точно за това са и стойките за да може да използваш средни или тежки картечници. Така ще имаш по-голям обхват и повече огнева мощ. Да сложиш два АК74-М в хеликоптер е като да имаш още 2 сухопътни войника, само че с обхват от въздуха. Пълна простотия. Не съм военен експерт, може и да има някаква логика но лично аз не я виждам.
Филмите за виатнам са ти дошли в повече, от където вероятно правиш тази аналогия. Това дето го виждаш е транспортен хеликоптер, а това там му е охраната, а това са стойки за АК47 - 7.62, не за картечница. Вероятно не е оборудван с табуретки, и са си пригодили. С това АК74-М се направи на умен ли?

Оха, някой ще каже ли на биаааро, че Русийската армия на чужда територия ползва клетъчната и мобилната инфраструктура на Украйна, щото няма сателитни телефони, и една от причините да им избомбят толкова високопоставени личности, щото говорят на роуминг с МАСКВА. Сещаш ли се - едни куфарчета - дето САЩ мъкнеха още в залива 90-те години. Явно пак са се пригодили, към роуминга с Масква. За доктрина и поддържане на машините с гориво няма какво да говорим - видяхме как Русия стана най-големия донор на военна техника - като им свърши нафтата - напускат машината и зарязват всичко - ей това е ярмия. Техника няма да коментираме - 40 години назад, а за храната - русияните ближат захар от захарчета, и в мобилните кухни - хрупат кромид лук и кисели краставички. Втората армия в света, така де - в Украйна.

Последно редактирано:
Оха, някой ще каже ли на биаааро, че Русийската армия на чужда територия ползва клетъчната и мобилната инфраструктура на Украйна, щото няма сателитни телефони, и една от причините да им избомбят толкова високопоставени личности, щото говорят на роуминг с МАСКВА. Сещаш ли се - едни куфарчета - дето САЩ мъкнеха още в залива 90-те години. Явно пак са се пригодили, към роуминга с Масква. За доктрина и поддържане на машините с гориво няма какво да говорим - видяхме как Русия стана най-големия донор на военна техника - като им свърши нафтата - напускат машината и зарязват всичко - ей това е ярмия. Техника няма да коментираме - 40 години назад, а за храната - русияните ближат захар от захарчета, и в мобилните кухни - хрупат кромид лук и кисели краставички. Втората армия в света, така де - в Украйна.

Викаш да бягаш през глава от талибаните след 20 години "присъствие" и да им оставиш оръжие за 20 милиарда е по-яко от да зарежиш 5 счупени танка ... :D Най-великата армия не можа да победи няколко хиляди брадати с калашници и без никакво тежко въоръжение. Слава на САЩ, слава на Украина.... :D

Украйна има сухоземни пътища и асфалт.
А, стига, бе! Хем пътища, хем сухоземни! И то с асфалт?! Браво. :D

Ако беше чул новините, щеше да разбереш, че и по асфалт са постреляли. Лвов до Полша ли беше, че съм зле с украинската география? То и с българската, ма карай.. ;)

Викаш да бягаш през глава от талибаните след 20 години "присъствие" и да им оставиш оръжие за 20 милиарда е по-яко от да зарежиш 5 счупени танка ... :D Най-великата армия не можа да победи няколко хиляди брадати с калашници и без никакво тежко въоръжение. Слава на САЩ, слава на Украина.... :D
Можа - в Ирак 27 дни, Афганистан - от седми Октомври до Ноември същата година. И недей да сравняваш неща коренно различни - Русияните вече загубиха повече отколкото САЩ са губили и като хора, и като техника само за първите 3 седмици.

Виж какви бяха целите - в Афганистан режима на талибаните, в Ирак - свалянето на правителството - това, че решиха да остават и да се правят на миротворци - не се получи, но целите на войните бяха ясни и изпълнени без сакатлъците дето ходят по Расия от началото на тая война.
Виж, даже Пикалото се радва, че бомбандирали асфалтови пътища - да се смее ли човек , да плаче ли. Явно си мисли, че с взривен асфалтов път доставките на оръжие ще спрат, и че Лвов е единствената точка, до която се доставя нещо. Изобщо - русийска му логика, до вчера псуваше нацистите, днеска псува пътищата. Пък между тях - Израелците, че подкрепяли 'нацизма' , ама гафовете на Лавров са очаквани - колкото и да ми е неприятно, зомбито Лавров е дипломат, а сега се е вкарал в страхотни схеми и обяснения, да се мъчи да оправдае и да води дипломация и да обяснява смешна пропаганда на всички, хич не му завиждам.

Знам, че се подмокряте като сравнявате САЩ с Русия - ама избийте си тея фантазии от главиците вече - Дядя Путин помогна да ви се покаже реалността.

Петрола тръгна нагоре пак.
Тия джендъри какви ги плещят за поетапно ембарго. Да се отказват на момента от всичко руско и това е. Защо дават на Русия още пари?
С това поетапно отказване дават възможност на Русия да си пренасочи поне частично търговията и никаква файда от санкциите.
Никой няма изгода да спре горивата на мига. И все пак в по-вероятно ако някой го направи, това да е Русия.

Не виждам как ще приемат, да им замразяват активите, следваща стъпка да ги присвоят по какъвто и да е повод. Може и на северната тръба да са хвърлили око.

ЕС ако можеше диверсификация, щеше да се е подготвила. Тепърва щели да сондират из Северна Африка.

Един почти празен ЕС с едни вели ръкопляскания.

Единствения кадър който съм виждал е на украйнци да мъкнат перлани - и коментарите бяха че щом са украйнци значи внасят а не изнасят. Пусни някой с руснаци - синя лента надпис ВСП - Військова служба правопорядку України

photo_2022-04-17_15-07-13.jpg

Старо но забавно - този смел киборг се само-денацифицира

Прилетя близо

Още изоставени трупове

Ракети по блиндажите

Когато напредваш към своите който са лице към теб - демек отстъпваш.

Единствения кадър който съм виждал е на украйнци да мъкнат перлани - и коментарите бяха че щом са украйнци значи внасят а не изнасят. Пусни някой с руснаци - синя лента надпис ВСП - Військова служба правопорядку України

Виж файлът 23957
Ти пък сега. Щом го е казал, значи е факт.

Аз още чакам линк към темата, в която кълна доктора, че имал часовник. Обеща да пусне да се посмеете... Даже и аз щях да се посмея с вас, но уви.

Радой Ралин
Нали знаеш, че не е писал нищо без одобрение отгоре :) Митовете какъв борец против еди какво си и какъв защитник на еди кое си са за шараните като теб

Горе