Украйна - Русия какво ви е мнението

Всичко е така но Русия не е антипод на това, не е решението на проблема, а другата страна на монетата. Не знам защо винаги търсим проблема навън, като можем да си оправим всичко сами. Винаги търсим някой голям брат, било то САЩ или Русия да дойде да ни оправи.
Как оценяваш коментарите на твоя приятел. Особено един от последните.

Как оценяваш коментарите на твоя приятел. Особено един от последните.
Аз отговарям за моите думи. Не съм зомбиран до степен да имам форумни приятели както една групичка тук, която през два дена минава през форумни драми, сръдни, извинения, радост и тъга. :)

Всичко е така но Русия не е антипод на това, не е решението на проблема, а другата страна на монетата. Не знам защо винаги търсим проблема навън, като можем да си оправим всичко сами. Винаги търсим някой голям брат, било то САЩ или Русия да дойде да ни оправи.
Това се опитвам да кажа през цялото време. В тая работа трябва да гледаме само себе си, без да ни интересуват проблемите на другите. Но, не така разбира новото ни правителство нещата, което за мен е голям проблем. Като вземем страната на джендър коялицията с какво си помагаме? Мен новия западен свят не ме кефи, точно заради новите идеологии и съм видял опонент в лицето на руснаците, щото друга сила от подобен калибър просто няма. Всъщност даже не съм против запада като цяло, а само западната либерал-комунистическа идеология, която е в момента, така наречените демократи. Проблемът всъщност идва точно от вън, по конкретно от запад. Този подход не съответства нито на манталитета ни, нито на разбиранията ни за света, нито традициите ни, на нищо не съответства. По много подъл начин ни налагат идеология, която е самоубийство за българите.

По много подъл начин ни налагат идеология, която е самоубийство за българите.
Е, това е най-хуманният метод за депопулация, все пак. Другият вариант е по-кофти - вируси или ваксини срещу тях. ;)

Briefing by Russian Defence Ministry - За последните 12 часа

▫️The Armed Forces of the Russian Federation continue the special military operation in Ukraine.

High-precision air-based missiles of the Russian Aerospace Forces have destroyed aviation equipment at the Kanatovo military airfield near Kirovograd, 1 large ammunition depot in Nikolaev and 1 fuel storage facility for Ukrainian military equipment near Zhovtnevoe, Nikolaev Region.

▫️In addition, the forward command post of the 17th Separate Tank Brigade of the Ukrainian Armed Forces, 4 areas of manpower and military equipment concentration, as well as 2 depots of military equipment at a military airfield near Kramatorsk have been hit.

✈️Operational-tactical and army aviation of the Russian Aerospace Forces have hit 93 areas of Ukrainian manpower and military equipment concentration.

Missile troops have hit 2 AFU command posts, 1 artillery battery at a firing position, as well as 2 launchers and 1 transport and loading vehicle of Tochka-U tactical missile system during the night.

Artillery units have hit 32 command posts, 5 ammunition depots, 403 strongholds, areas of manpower and military equipment concentration, and 51 Ukrainian artillery positions.

▫️The attacks have resulted in the elimination of up to 600 nationalists, as well as 61 units of weapons and military equipment.

Russian air defence means have shot down 3 Ukrainian aircraft in the air: 1 Su-24 near Zmeiniy Island, 1 Su-27 near Ingulets, Kherson Region, and 1 Su-25 near Koshevoe, Dnepropetrovsk Region.

▫️In addition, 14 Ukrainian unmanned aerial vehicles have been shot down overnight near Verbovka, Velykaya Kamyshevakha, Brazhkovka, Veseloe, Peremoga, Bolshie Prokhody in Kharkov Region, Barvinok in Kherson Region, Avdeevka, Dolya, Kamenka in Donetsk People's Republic, Severodonetsk in Lugansk People's Republic, including 1 Bayraktar-TB2 near Zmeiniy Island.

▫️In addition, 2 Smerch multiple-launch rockets have been shot down in the air near Tarasovka and Vasilievka.

Последно редактирано:
Ремайне, тоя палячо още ли го искат чуждите правителства, щото им го подаряваме?

Баси, тия верно счупиха държавата. Не, че Буци нямаше да направи същите поразии, но можеше с хитрост и далавераджийски нюх да спаси някои неща.
Тоя кокорчо усети накъде отиват нещата. Обеща да няма дигане, да свали цената, да се дигне цената само с 20% и сега като видя истината, усети как се оплита сам в лъжите си...

Тоя кокорчо усети накъде отиват нещата. Обеща да няма дигане, да свали цената, да се дигне цената само с 20% и сега като видя истината, усети как се оплита сам в лъжите си...
Аз не мисля, че са се трогнали особено. Това са толкова нагли и дебелокожи същества. За тях е важно единствено да угодят на господарите. От там нататък - след нас и потоп... Те знаят от ден 1, че не са от тук и са за малко.

Това се опитвам да кажа през цялото време. В тая работа трябва да гледаме само себе си, без да ни интересуват проблемите на другите. Но, не така разбира новото ни правителство нещата, което за мен е голям проблем. Като вземем страната на джендър коялицията с какво си помагаме? Мен новия западен свят не ме кефи, точно заради новите идеологии и съм видял опонент в лицето на руснаците, щото друга сила от подобен калибър просто няма. Всъщност даже не съм против запада като цяло, а само западната либерал-комунистическа идеология, която е в момента, така наречените демократи. Проблемът всъщност идва точно от вън, по конкретно от запад. Този подход не съответства нито на манталитета ни, нито на разбиранията ни за света, нито традициите ни, на нищо не съответства. По много подъл начин ни налагат идеология, която е самоубийство за българите.

Това, че нещо от някъде ни налагат не ни оправдава. Винаги е имало външно влияние, преди това 45 години са ни налагали комунистическия идеал, сега ни налагат нео-марксисткия. Няма значение от къде идва, еднакво вредни са и само ние можем да се справим. Примери за това са Полша и Унгария. За съжаление, ние като най-верен сателит на СССР сме увредили обществото доста дълбоко, виждаме разделението всеки ден. Самия факт, че нямаме истинска дясно-консервативна партия говори, че тук нещата ще станат много по-трудно. Обаче със сигурност Русия не е решението, тя е още от същото но в друга посока. Тя може да е инструмент за разпада на тоя модел но не и решението.

Историята се повтаря, същото се е случило и с Римската империя. Докато са ги нападали "варварите" те са мислили, колко оргии да направят през следващата седмица. Сега е същото, само че говорят за климата и колко пола да има. Нищо ново не се случва.

Така се прави. Държавата си е наша!

Това, че нещо от някъде ни налагат не ни оправдава. Винаги е имало външно влияние, преди това 45 години са ни налагали комунистическия идеал, сега ни налагат нео-марксисткия. Няма значение от къде идва, еднакво вредни са и само ние можем да се справим. Примери за това са Полша и Унгария. За съжаление, ние като най-верен сателит на СССР сме увредили обществото доста дълбоко, виждаме разделението всеки ден. Самия факт, че нямаме истинска дясно-консервативна партия говори, че тук нещата ще станат много по-трудно. Обаче със сигурност Русия не е решението, тя е още от същото но в друга посока. Тя може да е инструмент за разпада на тоя модел но не и решението.

Историята се повтаря, същото се е случило и с Римската империя. Докато са ги нападали "варварите" те са мислили, колко оргии да направят през следващата седмица. Сега е същото, само че говорят за климата и колко пола да има. Нищо ново не се случва.

Отново съм съгласен, но как да стане това, след като толкова много хора припознават дадената чужда идеология за своя и почват яростно да я защитават, сякаш живота им зависи от това. Да възприемем политиката на Унгария ми е нещо като мечта. :) Лавираш умело между всички тигри, без да се конфронтираш с никой от тях и интереса ти е на първо място - велико. Ама нямам идея как може това да се случи тук, при положение, че има толкова лековерни хора, дето си мислят, че която и да е велика сила ни мисли добро или лошото или пък да й пука за нас. Това е, на всички им пука само за себе си, само ние сме загрижени за целия шибан свят....

Междувременно в Азовстал :) Терористите от Азов, които отвлякоха цивилни в завода, искат да разменят заложници за храна. :eek: Източник - БНТ1, обедните новини.

Направо никакъв шанс - Грайндинга продължава - 3 бели точици - човечета - тъкмо се скриват уж на сигурно място и сградата е думната . Граиндинга продължава - ето така руснаците са ги преброили до 600 миналата нощ.

:)

280061589_10224070192436122_6074802825906110993_n.jpg

Отново съм съгласен, но как да стане това, след като толкова много хора припознават дадената чужда идеология за своя и почват яростно да я защитават, сякаш живота им зависи от това. Да възприемем политиката на Унгария ми е нещо като мечта. :) Лавираш умело между всички тигри, без да се конфронтираш с никой от тях и интереса ти е на първо място - велико. Ама нямам идея как може това да се случи тук, при положение, че има толкова лековерни хора, дето си мислят, че която и да е велика сила ни мисли добро или лошото или пък да й пука за нас. Това е, на всички им пука само за себе си, само ние сме загрижени за целия шибан свят....
Не са толкова много, виж общия процент от вота за ДБ и ПП, това са хората с ляво-либерални възгледи. Масата от нашето общество все още е консервативно но не вижда свой представител и не гласува, а в най-лошия случай се подлъгва от новия месия. За съжаление нямаме дясно-консервативна партия. Целия ни парламент в момента е съставен от леви партии + една центриска. Да се надяваме тоя вакуум в дясно да се запълни с една идея, като тази на Орбан например.

Аз отговарям за моите думи. Не съм зомбиран до степен да имам форумни приятели както една групичка тук, която през два дена минава през форумни драми, сръдни, извинения, радост и тъга. :)
Ах колко сладко :)
За отговорен юзър дето е над тия неща, бая следиш форумните драми и взаимоотношения :) Я сподели някой сеир че аз не съм в течение напоследък.

За съжаление нямаме дясно-консервативна партия.
Възраждане са консервативна партия.

а отговорен юзър дето е над тия неща, бая следиш форумните драми и взаимоотношения
По-добро е от турски сериал, как няма да следя.

Възраждане са консервативна партия.
Да, точно толкова, колкото и АТАКА.

(Преди 2 часа съм го писал и си кибичеше тука без да е постнато. Не съм се разбрал с контрата, макар че може да изглежда като заговор..:))

Е, айде сега; ясно, че е в отговор на провокативното дефово "твоя приятел", но не е коректно казано: всъщност са си група хора, споделящи някои общи идеи, които си общуват дълго време до някаква степен на приятелство, и които не преминават "форумни драми, сръдни, извинения, радост и тъга", а си комуникират доста балансирано. Защо да не са приятели (част от тях), какво лошо има и защо да е зомбиране? (Като същото се отнася и до всяка друга "група приятели" тук.) Със сигурност не "следват обща линия", което е видно от туй как една част от това по-старо "по-приятелско ядро" сега не приема възгледите на другата част по темата и някои "от приятелите" изобщо не пишат тук.

Аз от своя страна съм тука отскоро, не съм част от приятелството, но имаме взаимни симпатии с някои от хората, с които сме си лафили по други теми и сме се уцелили по общи възгледи, ако това е зомбиране - ок; на мен ми изглежда нормална човешка реакция. Но тук не се уцелваме относно някои основи на въпроса и затова съм магаре. От една друга тема, през пост 1 тук, до сега си държа на едно и също виждане за глобалната картина, което е изградено мнение далеч преди сегашния "конфликт", и ще продължавам. Така че е коректно да се уточни, че аз ги правя тия изброените работи "драми, сръдни, извинения, радост и тъга". Подъл съм малко, нахален и упорит, и някои ми се връзват на акъла.:)

Унгария и Полша - засега. Аз да вметна от себе си само, по мойта си програма и специална операция по деобнадеждяване.:) Навярно мнозина радва демонстрираната им независимост/отстояване на позиция, и все пак да вметна в контекста на "поведението им засега", че унгарският шеф Орбан, който от отявлен враг - за нула време стана защитник дори на задължителната ваксанация, е учил в Оксфорд със стипендия на фондацията на Сорос (който Сорос не е злодей от приказките, а е това, което проверимите факти и документи казват за него - толкова). Какво от това - да не би като ги е изучил, цял живот да му слугува?

Полша е много странна напоследък. Най-новото - след филмите със санкциите от ЕС и актуалното им поведение - е, че заявили желание да излязат от "Зелената сделка".. А едно интересно от по-новите стари е примерно, че един от водачите на "спонтанните" всенародните протести (в края на миналата година) против заявката за частична законодателна независимост на Полша от ЕС разпоредбите, беше племенникът на премиера им, който бил топ лгбткюаи активист в страната. Той тогава бил ударен от полицаи и алабала, шумя се. Интересна връзка премиер-племенник: пример за реална демокрация, или за съмнение за двойно контролиран филм? Кой как му удисва да го види..:)

(Може би, като сме в централна Европа от бившия източен блок, не е лошо да се спомене и поведението на чешкия Милош Земан: за нула време: от проруски - до изцяло солидаризиран със санкциите и ПРЪВ, който въведе закон за 3 ГОДИНИ затвор за алтернативни медии "които разпространяват дезинформация" в Чехия. Интересно, нали...:))

Бе много си ми ареса, убав пост, чакай да го украся по унгарски:) Че много ми се връзва литературно с претенцията, че гледам реално на всички западни и източни съвременни герои, и че тоя път всичко ще е различно с изпълнението на завършителни фази на планчето (им) чрез невижданите досега в историята възможности, с които разполагат. Демек: нищо няма да е и няма да завърши както е било досега в историческите конфликти на велики сили, нито ще утихне и ще се върне постарому, щото тука имаме невиждан по мощ и обхват конгломерат от публично-частни партньорства между заинтересовани (от едно и също) страни.
Така че кукленото шоу тече с пълна сила, помоему погледнато.

Лицемерието не е труден занаят - там всеки негодник е специалист, но да се говори откровено, искрено, от цялата душа, могат и смеят само благородните сърца. (като моето, то е суперблагородно:))
-
Този, който гледа в миналото, вижда бъдещето така, както високото небе се вижда в отражението на дълбоката вода. (аз гледам в перспектива, мойте постове четете:))

Александър Петрович (Шандор Петьофи)

Мащам са зася, ай живо-здраво:)

Баси, всичко замлъкна - бахти долния спамър съм, никой не бъгва добре протичащия разговор толко успешно, колко мен:) Кофти работа.. Само за евроатлантическите ценности да кажа и донаспамя в такъв случай, тъкмо темата се коментираше по-рано тук и е гореща. (Да не седи празен ефира:))

Как са я описали олигоуикипедия лелята от биаровия клип:
"Габриеле Куби...известна с традиционалистки католически идеи и ортодоксални позиции относно сексуалността и пола":)

Те наричат естествените биологични пол и сексуалност - идеи и позиции.:D:D (Знаем ги де, ясни са - част от задължителната правоверност на речта..)
-
Един от по-пиперливите т.нар. американски сайтаджии разправяше така (преди да го спрат, вече го резнаха по различни причини):
"Те внушават, че анала е добър на малки деца!? И същата пасмина сега е на вълната "Путин - звяр".
..
Е, това за мен е краят, приятели, тук за мен е разделителната линия: ако ти тласкаш малки деца към анал, правиш масови програми за промяна на съзнанието и пола на малки деца - заслужаваш ядрено унищожение
.."

И е прав. Обаче старото ми предположение си е: като искат да го направят и имат биотехнологични средства - що да не го направят чрез тях, защо биха пропуснали - поради човешките права? Така че в тоя смисъл, в мойта картинка трансджендър пропагандата се явява като предиктив програминг на нещо, което ще/планират да бъде физически осъществено на ниво ген, с различни хормонални и генни терапии. (Без значение дали с това, с което масово набоцкаха - ок, всеки да си мисли за него както ще. Но и то също може да се погледне като предиктив програминг за едно бъдеще, в което инжектирането на едни други неща ще бъде неизбежно за да съществуваш.)
И ако/когато бъде осъществено и естественото възпроизвеждането стане невъзможно, тогава биологично дадените пол и сексуалност губят смисъл - всеки ще може да е всякакъв и да се променя. Какъв купон.:) Така че в тоя смисъл масовото съзнание се подготвя за по-лесно възприемане на планирана физическа действителност, доминирана от напреднал научно-технически комплекс. Обаче - пълна зависимост от държавно-корпоративните научни предприятия, осигуряващи възпроизводство (и здраве и дълголетие), които дефакто стават малко като богове, което е и смисълът на тая работа - свръхконцентрация на власт.

(Ок - конспирация (изградена на проверими факти) - така да бъде. Все пак не е лошо да се следи дали и кога би възникнал световен проблем със зачеването. Ама, нали знаете: ако се случи, няма да бъде свързвано с гореспоменатото, напротив - ще бъдете яростно развързвано не само от глобалният фактчукаритет, но и законово преследвано от органите за чистота на словото, които се засилват навсякъде пред очите ни.)

И тука идва неяснотата, която е свързана и с темата: а кой е извън това, коя от световните сили, кото имат влияние и могат да наложат над голяма част от света целите си? Аз не виждам, но може и да бъркам. Да се надяваме:)

(Той римайнда да са наспи, та ша ми каже...:))

Горе