В Турция е задържан руски кораб, натоварен с украинско зърно, съобщи Ройтерс, позовавайки се на украинския посланик Василий Бондар в Анкара. Корабът е задържан от турските митничари след консултации с украинската страна. В понеделник следователите ще пристъпят към изясняване произхода на зърното...
segabg.com
Turkish customs authorities have detained a Russian cargo ship carrying grain which Ukraine says is stolen, Ukraine's ambassador to Turkey said on Sunday.
www.reuters.com
Ако наричаш обръщане на палачинката - това да осъзнаеш, че си грешал - окей. Не мога да си спомня да съм си сменял мненията след това в обратната посока, че използваш термина да обръщам палачинката и то 'ПАК'?
Крумов -
нищо лошо няма в това да признаеш, че си сгрешил, Аз съм грешен за 2 неща - неосведоменост за Русия и Капутин 2012-2014 , и да се плъзна по крипто валутите за 3 месеца, и замалко да вляза в култа. И двете неща ми носят позитиви. За първото гледам да съм информирам ежедневно със ситуациите, да не четя лайняни пропаганди от Капутинските медии и съм изгледал / прочел не малко неща за предишни конфликти, които преди не знаех много за тях. А пък благодарение на това, че разбрах нещата за криптото, станах crypto критик, и съм в едно от най-готините community-та, това на buttcoin, и хората, които със сигурност имаме повече представа и техническа, и теоритична - за криптовалутите, отколкото 20 годишни пъпчивци, вкарали 50лв, и молещи се на 100x returns. Пък и мога да пиша смарт контракти и на Solidity, въпреки че не бих.
едит: Окей, За Ковид също си промених мнението, като се информирах от читави източници, пък и дядо ми почина - не съм казвал преди, че ковид няма, а че е като грипа - е познай откъде се информирах 'правилно' - от няколко интервюта на Мангъров, щото е готино да говориш против системата и статуквото, ама като се види, че си се осрал до уши и всичките неща дето ги говореше бяха абсолютни глупости - съжалявам, не мога да съм на тази страна и да продължавам да 'викам' за тоя 'отбор', само заради неумение да признаеш грешка - Аз нямам проблеми с това да кажа когато греша. Това не важи май за теб мисля? . Същото и за ковида - ще се откажеш ли от някои от твърденията си, които си писал в темата за КОВИД - аз не съм дребна душица, няма да ги вадя и да те питам всеки ден какво ще кажеш за това и онова - но си помисли хубаво за писаниците и как лесно отхвърляте науката, дори и сега, 2022 лятото - като се разбра, че живота си продължава, ваксините работят, смъртността е 0.0007 на ваксинирани, спрямо 2 и нещо на неваксинирани - време е да си направиш някаква равносметка мисля, откъде черпиш информация и дали е достоверна и има авторитет и истина. Доста dishonest ще е ако трябва чакаме антиваксърите 20 години, че да са сигурни, че нямало дългосрочни ефекти - не мислиш ли?
Доста по-лошо е да си кон с капаци цял живот, и да отричаш действителността цял живот.
Впрочем както графикса казва - ще чакаме пресАташето на РФ Лошия да каже и руската позиция каква е, информиран е, дебънква всички световни медии и журналисти, сателити, камери, сенки, ракети, самолети.
Ще ми се да имаме пълна реципрочност в посолствата... колкото са нашите там, толкова и техни тук. За какво са им чак 40 + човека. Нали сме вражеска държава! Дори ми се струва, че може да имат едно посолство в ЕС ... например в Брюксел.
Днес пък видях много готин самолет над Варна и Черно море на US.NAVY
Boeing P-8A Poseidon- досега не го бях виждал. Тея шест подводници дето имат в черно море - това самолетче е предназначено за тях - извърша радио локационни и разузнавателни полети. Може и да е рутина, не съм гледал flightradar от 2-3 седмици, но самолета е уникален. До миналия месец и не знаех, че US.NAVY имат AWACS самолети, предназначени за подводници, има 2 документалки в тубата, който му е интересно да прочете за какво иде реч и как оперират.