От: Физическо лице продава Ментета
В България цари организирания хаос. Всички искаме да живеем в нормална държава - чисто, спокойно, нормално заплащане, без страх от всякакви измамници, добро здравеопазване/образование/съдебна система.
Обаче в същото време на много от нас хаоса им харесва - можем да караме с 80 в града, 160 по магистралата, да минем на жълто или на червено, да си правим "бизнес" против всякакви правила, да подкупим доктора за ТЕЛК решение, да "почерпим" инспектора и т.нат. и т.нат. Защото знаем, че може да ни се размине.
Влизаме в ОНЛАЙН магазин - да речем, че не рабираме от маратонки (както аз), нямаме познания за марки и цени виждаме, че няма никаква информация за фирмата, общи условия, информация за връщането, АБЕ НИЩО. И си поръчваме - поощряваме този вид бизнес, дето е МЕГА НЕЛЕГАЛЕН и НЕЗАКОНЕН! Защо? Защо не сезираме предварително органите - ами се опитваме да минем метър, да си купим евтино и да направим далаверката. Ако ни прецакат, тогава ще вземем мерки (а повечето пъти псуваме, пием студена вода и не правим нищо - а "търговеца" си бичи айляка).
Всички страдат от такъв "бизнес". И в същото време го оставяме. Автора на темата, ако иска евтини маратонки, да потърси коректен магазин за евтини маратонки. Не съм търсил, но ако няма, съм сигурен, че ще се намери кой да направи. Само дето не трябва да има такива пишман "търговци", които еб***т майката на търговията. И после всичко реве - хората не плащат с карта, хората не си взимат стоката от куриера, хората задават тъпи въпроси...
Не трябва да се купува от такива търговци - ще се принудят да си направят фирма, да работят легално, да се интересуват от правилата. Така може би в крайна сметка повече хора ще искат нормални условия за бизнес и държавата ще не ще ще обърне внимание - щото сега държавата знае за организирания хаос и знае, че се харесва на всички.
То си е омагьоан кръг. Бизнес, отношение, стандарт - ние се опитваме да минем метър във всичко, и ни се връща всичко това.
Спорна седмица на всички!