Тъй като реши да атакувам малко и българският пазар, ми направи впечатление, че нещата не са се променили от години насам. В огромна част от сайтовете се предлага цена на импресии, което за мен е нереално в 2020, когато повечето рекламни мрежи предлагат цена на conversion. Като сравних цените в БГ на по-голямата част от сайтовете си зададох въпроса - има ли наистина толкова големи будали, или цените са сложени просто ей така, за залуханите.
Или може би се слагат ей така на око някакви цени за нещо, което не дава никакъв резултат.
Само за пример, една кампания ми генерира 160к импресии за 20 лв на ден от гугъл, разбира се това не е релевантно, а това какво носят кликовете но просто го давам като пример. В същото време да кажем adx.bg за 10 лв дават 1000 т.е. при 160к трябва да заплатя 160 лв... make the math
CTR едва ли е нещо извън земно ...
Бих желал да обсъдим и вашето виждане по този въпрос, защото бас държа, че и тук има хора предлагащи в сайтовете си подобни ... неща
Или може би се слагат ей така на око някакви цени за нещо, което не дава никакъв резултат.
Само за пример, една кампания ми генерира 160к импресии за 20 лв на ден от гугъл, разбира се това не е релевантно, а това какво носят кликовете но просто го давам като пример. В същото време да кажем adx.bg за 10 лв дават 1000 т.е. при 160к трябва да заплатя 160 лв... make the math
CTR едва ли е нещо извън земно ...
Бих желал да обсъдим и вашето виждане по този въпрос, защото бас държа, че и тук има хора предлагащи в сайтовете си подобни ... неща