Дойде време и аз да се разпиша :mrgreen:
От няколко дни работя с една госпожа или госпожица не знам, интелигентна, начетена и с много претенции.
Имена и фирми няма да споменавам, защото не е редно според мен, може пък и аз да греша, ще кажа само, че дамата е работила за големи фирми, в момента е главен мениджър на консултантска компания, знае 4 езика включително и японски.
Уговорихме се за изработка на визитна картичка, като работата по нея не беше много и затова и поисках символична да не кажа смешна сума, за изработка, нямах представа, че ще ме върти два дни да и правя презентации: черен текст, цветен текст, под ъгъл, прозрачни пластики, искам така, искам така, не, това не е така, малко по-на ляво, това малко по-голямо, я смени шрифта, я го болдни, това ми се струва криво, това нещо ми стои по-голямо..."
По принцип съм спокоен човек и запазих спокойствие, казах си в крайна сметка ще и поискам малко повече пари ще предоговорим сумата, не и взех авансово пари защото ми се стори сериозна и по-принцип за малки суми не го правя.
Изведнъж тя почна да нервничи, че съм я бавил много, написа ми един куп изисквания, след като съм и направил 10-15 презентации на това как ще изглежда логото по нейно желание и отначало ги разглеждаше преценяваше после почнаха да и се струват криви несъразмерни, написа ми някъде към 50 имейла, предложих и да комуникираме по скайп, защото това е лудост направо, нервирах се и и пратих PDF файл, да си нагласи тоя текст, както иска, естествено, както и очаквах тя се сопна, каза, че тя не плаща да си го прави сама, че с по-лош доставчик на услуги не е работила и щяла да потърси друг да "дооправя".
"ДООПРАВЯ", "ДОСТАВЧИК НА УСЛУГИ" едва ли не разносвач на пици, какво има толкова за дооправяне по дяволите?
За да не бъда голословен ще прикача снимка да се види за каква елементарна визитка става въпрос, приблизително нещо такова:
Какъв е извода от цялата работа:
Извода е ценете си трудът и искайте пари авансово, защото отсрещната страна, колкото и стабилна да ви изглежда, не мисли така и колкото и да се стараете, накрая може да останете изненадани, иначе не съм балък, но в тази ситуация се почувствах точно такъв, не заради парите, майната им, а заради отношението.
ТОВА КЪМ ДИЗАЙНЕРИТЕ ОТ ФОРУМА: АКО СЛУЧАЙНО ПОПАДНЕТЕ НА ГОСПОЖА С ПОДОБНО ОПИСАНИЕ, ИНИЦИАЛИ ДК, ИГНОРИРАЙТЕ Я ЩЕ ВИ НАПРАВИ ЛУДИ ИЛИ ПЪК СИ ТЕСТВАЙТЕ НЕРВНАТА СИСТЕМА