Честит ни Шенген

Явно четенето с разбиране е трудно на доста хора. Като казвам да се готви за война имам предвид много преди конфликта в Украйна, умни хора са казали некога "Ако искаш мир, готви се за война". Като имаш силна армия, няма да си зависим от никой, няма да чакащ САЩ да те спасяват, а ще водиш собствена политика. Аз искам България да има силна армия, дали чичо Сам или масоняците били зат тоз зъл заговор, не ми дреме.

Израел, най-голямото прокси на САЩ у тоя сектор, в момента си позволява да прави каквото си иска, защо ли?

Явно четенето с разбиране е трудно на доста хора. Като казвам да се готви за война имам предвид много преди конфликта в Украйна, умни хора са казали некога "Ако искаш мир, готви се за война". Като имаш силна армия, няма да си зависим от никой, няма да чакащ САЩ да те спасяват, а ще водиш собствена политика. Аз искам България да има силна армия, дали чичо Сам или масоняците били зат тоз зъл заговор, не ми дреме.

Израел, най-голямото прокси на САЩ у тоя сектор, в момента си позволява да прави каквото си иска, защо ли?
Ко стана с НАТО ни пази? Не пея ли аз за силна армия през цялото време? Силна армия с натовци няма да изградим....

Ко стана с НАТО ни пази? Не пея ли аз за силна армия през цялото време? Силна армия с натовци няма да изградим....
Пак ли изпадна в някви фантазии дет само ти си ги разбираш? Са НАТО ни е виновно, че не инвестираме в отбрана ли? 🤣

Пак ли изпадна в някви фантазии дет само ти си ги разбираш? Са НАТО ни е виновно, че не инвестираме в отбрана ли? 🤣
А кой ни накара да се разоръжим? Говоря конкретно за България?

И друго: как да не инвестираме??? Два пъти плащаме - две поръчки Ф16. Сега и Брадлита си купихме, ама ще ги получим друг път.

Нандито хич не р във форма, обвинява ме, че съм виновен, че не ме е грижа, че има война. Много "че"-та станаха ;)

Да да, и след това ни забрани да се превъоръжаваме и инвестираме в отбрана.

А не ли? Абе, хора, вие сериозно ли не разбирате кой управлява страната ни и как? Че те дори не се крият, но вие пак не го виждате.

Миналата седмица министри в сащ. Това е преди всички избори - всички!!! Па ние после се тюхкаме и викаме ''прост народ'' ги избира тия, без да си даваме сметка, че изборът ни се фалшифицира в полза на ''партньорите''.

Каракачанов беше издействал ние да си произвеждаме бойни машини - по-евтини и с по-добри параметри. Кво станА? На буци му намекнаха за режим чейндж 20-та година и поръчките си влязоха в правилния коловоз.

Нандито хич не р във форма, обвинява ме, че съм виновен, че не ме е грижа, че има война. Много "че"-та станаха ;)

Не е нормално да не те е грижа, че войната тропа на нашите порти, ма ти си знаеш. Важното е, че сте щастливи и доволни, точно като щастливи кокошки. Днеска тумбака пълен, значи светът е прекрасен. Аз лично не мога така...

Руския ботуш ще го стържеш Ти и други работи ще лъскаш, и то по собствена инциатива, защото мекотели като тебе са винаги нагъзени на моментната власт. В един момент ще спре да бъде рентабилно да си евро-атлантик и точно ти пръв ще се преориентираш.
ali.jpg

Тъпа падко залупена.

Много ти разбира промития мозък каква ми е позицията. Не ме кефи неефективното управление на отгледаната от соросоиди бюрократична сган в ЕС. Ама за плитките мозъчета всеки, който не пее "алилуя ЕС" е ватенка.
Само ти липсваш тук:

445724634_855044533101843_3452945684439350817_n.jpg

Ама имате лесно решение, не знам защо не прибягвате към него - изнасяте се към държавата, отговарящ на модела, който искате. Не знам защо се мъчите тук, че и нас ни тормозите?

Тъпа падко залупена.

Най се обиждам от неграмотни хора. Те са ми еталон в живота и пътеводна светлина. ;)

За всички, които си мислят, че ще ни се размине

1716994177959.png

Само ти липсваш тук:
Елементарният мозък при липса на аргументи освен опити за обиди друго не може да роди. Само че имаш един проблем, много си ми под нивото за да ме засегнеш.

Из натовкси доклад, за прогреса на България в рамките на план за действие за членство за периода 2000-2001г.
с гриф: НАТО ПОВЕРИТЕЛНО

Българската отбранителна система в момента е в процес на основна реформа и преструктуриране. Намерението е да се създадат много по-малки, но по-боеспособни въоръжени сили, които са оперативно съвместими с тези на страните от НАТО, да се реформира управлението на персонала и системата за военно образование, за да се подобри професионализма, да се въведе ефективна система за планиране на отбраната и да се подобрят демократичният контрол и гражданско-военните отношения. Тези реформи, ако бъдат приложени по предназначение, радикално ще променят цялата система на национална отбрана, включително ролята на въоръжените сили, за да отразяват политическите приоритети, стратегическите обстоятелства и националните ресурси. Сега обаче настоящите планове ще бъдат предмет на допълнителен преглед, за да се установи дали трябва да бъдат направени допълнителни намаления. Този преглед се планира да приключи през есента на 2001 г.

Драстичното съкращаване на военния персонал от около 77 900 в момента до 43 400 през 2004 г. и създаването на добре балансирана структура на персонала са ключови за реформите в отбраната. Това ще наложи ранно пенсиониране на значителна част от старшите офицери и подофицери и отстраняване на значителния недостиг на квалифициран младши персонал. Успоредно с това се разработват нови структури на силите, които са по-съвместими с тези на страните от НАТО, включващи сили за бързо реагиране, отбранителни сили и войски за териториална отбрана. Силите за бързо реагиране ще бъдат във висока готовност, с възможност за бързо развръщане в рамките на
страната и около половината ще могат да бъдат разгърнати за операции в чужбина. От 2004 г. тези звена ще бъдат изцяло съставени от регламенти. Отбранителните сили ще формират ядрото на военната способност по време на война; в мирно време те ще бъдат окомплектовани със 17% от разрешената им численост, но ще бъдат напълно оборудвани за военновременните нива. Войските за териториална отбрана ще бъдат напълно мобилизируеми формирования за защита на важна инфраструктура в случай на конфликт. България планира значителни намаления на настоящите запаси от основно оборудване. Въпреки това оставащите числа все още са много високи в сравнение със съюзническите държави с подобен размер и население. Повечето от оборудването е от бившия съветски произход, до голяма степен остаряло и трудно за поддръжка. В продължение на няколко години практически няма средства за ремонт и модернизация, а по-голямата част от оборудването не работи или е с много намалени възможности. Подмяната на основно оборудване не се планира преди 2006 г.

Като част от планираните намаления на числеността, броят на танковете ще падне с около 49% до около 740, докато ще има малки намаления на други бойни бронирани машини до около 1800 и артилерийски оръдия до около 1000. Тези количества изглеждат много високи и изглеждат непропорционални за общия размер на бъдещата армия. Те също ще бъдат скъпи за поддръжка и ремонт

Цитат от wikito.... дали тази реформа, която ни е нужнда се джойнем у НАТОто, се е осъществила...
В резултат на програмата на Министерство на отбраната „План 2004“ армията се преструктурира и съкращава в структура от около 42 000 души със сили за бързо реагиране и два допълнителни корпуса.

На 29 март 2004 г. България се присъединява към НАТО и следва масивно съкращаване на персонал и техника. От близо 70 000 души армията е сведена до 51 000 и се предвижда поетапно да бъде намалена до 23 000 души.

След толкова много реформи и дупене за НАТО... да се модернизираме и т.н... към 2021... пак цитат от уикито...

Българската армия през 2011 г. – 2021 г.
През този период българската армия продължава бързо да изостава технологично и да страда от постоянен недокомплект на личния състав. Част от старото съветско въоръжение се нуждае от доставка на резервни части и дори от ремонтни дейности в Русия, Украйна и Беларус. След анексията на Крим през 2014 година и наложените санкции на Русия от Запада, ситуацията в това отношение допълнително се усложнява.

Българската армия след 2021 г.
След нападението на Русия над Украйна и подкрепата на войната от страна на Беларус, България е обявена за неприятелска държава от Руската федерация. НАТО и ЕС преразглеждат отношенията си с Русия и Беларус изцяло и приемат Русия като основен потенциален противник. При това положение състоянието на остарялата съветска техника на Българската армия остава под въпрос.

Та, към момента от НАТО... един голем уй за българската армия..., ма поне Турция нема да си търси кърджалийско... щото и те са в НАТО.

А да... за дебилите пак Русия ще е виновна.. :D

Последно редактирано:
Класика, къде казах нато е виновно? Въпреки, че част от проблема е членството на България в нато.

Елементарният мозък при липса на аргументи освен опити за обиди друго не може да роди. Само че имаш един проблем, много си ми под нивото за да ме засегнеш.
Сигурно, не знам какво е това ниво, но честно казано радвам се, че съм далеч от него. ;)

И какви аргументи точно искаш? Дай ще пишем конкретики, твоето включване го виж в темата, не си много конкретен. ;)

Класика, къде казах нато е виновно? Въпреки, че част от проблема е членството на България в нато.
Аха. Защото си умираш да водиш военни действия с едната подводница, която не пали, или двата хеликоптера, от които единия е тотално негоден. Извинявам се, но с каква точно техника имаш шанс дори срещу Сърбия? Да ме говорим за мотивацията на младите да се сражават за тази разграбена държава. Нещо не са ви много ясни нещата. Най-големият проблем е, че не го направи по-рано. Иначе глупаци като Финландия и Швеция, милите много тъпи. ;) Или Турция. :)

Аха. Защото си умираш да водиш военни действия с едната подводница, която не пали, или двата хеликоптера, от които единия е тотално негоден. Извинявам се, но с каква точно техника имаш шанс дори срещу Сърбия? Да ме говорим за мотивацията на младите да се сражават за тази разграбена държава. Нещо не са ви много ясни нещата. Най-големият проблем е, че не го направи по-рано. Иначе глупаци като Финландия и Швеция, милите много тъпи. ;) Или Турция. :)
Представи си просто ако това което беше унищожено от армията от 90 до 2010 беше надграждано. Също така си представи си, че игнорирайки ес и натовските директиви в младежите и подраставащите през всичките тези години беше създадено национално самосъзнание различно от хора и ръченици на сватби и флашмобове нещата колко различни щяха да са.

Самовглъбен в сосбтвените си интереси не забелязваш какви вреди нанесе на държавата и нейното бъдеще членството в ес и нато. Дали бъдещите поколения ще оценят като положителни действия унищожаването на националната идентичност и националните интереси в замяна на 3 мин преминване на терминал и безтаксови преводи ;) ,

Няма нужда да отговаряш, аз отговар го знам. Запитай себе си какво искаш да оставиш на следващите след теб. Но ако си на максимата: След мен и потоп значи си загубена кауза.

Последно редактирано:
Представи си просото ако това коеот беше унищожено от армията от 90 до 2010 беше надграждано. Също така си представи си, че игнорирайки ес и натовските директиви в младежите и подраставащите през всичките тези години беше създадно национално самосъзнание различно от хора и ръженици на сватби и флашмобове нещата колко различни щяха да са.

Самовглъбен в сосбтвените и интереси не забелязваш какви вреди нанесе на държавата и нейното бъдеще членството в ес и нато. Дали бъдещите поколения ще оценят като положителни действия унищожаването на националната идентичност и националните интереси в замяна на 3 мин преминване на терминал и безтаксови преводи ;) ,

Няма нужда да отговаряп, аз отговар го знам. Запитай себе си какво искаш да оставиш на следващите след теб. Но ако си на максимата: След мен и потоп значи си загубена кауза.

Круме, от пос терминал ли пишеш? Нямаш една правилно изписана дума. :D

Горе