Темата беше към кой ще е по добре да живеят нашите деца и кое е по добро за България. Защото е ясно, че сме малки и сами нищо не можем да направим. На мен ми дреме, мога да работя и живея със семейството си и в Ню-Йорк и в Уелингтън и в Москва например.
Бочето се изрева от Вашингтон
„Винаги съм казвал, че в опитите си да излъжат всички – и Брюксел, и Москва, и Вашингтон, Орешарски и компания ще провалят проекта Южен поток”, от който всъщност и Европа, и Русия, и България имаха нужда. Това заяви пред Агенция „Фокус” от Вашингтон лидерът на ГЕРБ Бойко Борсов.
Демек имаха, при него немаше как да стане. А Хилари като дойде за Белене?
А тия сайтове, където си ги дал горе са на ТИМ. Техния най-голям страх е от руснаци близко до Варна. Не случайно тв-то им бълва постоянно колко персепективен е шистовият газ.
Дойдоха 3 ционистки подлоги и то от среден клас,и нашите се посраха,представям си какво ще стане ако дойдат Обама,вицето му или шефа на ЦРУ,нашите ще се изпотрепят помежду си кой първи да лапа и кой пръв да го поеме.:-o
Като държава-джудже на фона на Русия и САЩ,все трябва да си имаме някоя велика сила за покровител.Идеята е дали да ни доставят газ или да ни го добиват тук.Чудя се защо никой никъде не отвори и не отваря въпроса за химикалите,необходими за фракинга,които са стотици и хиляди тонове.От тях е най-голямата печалба,произведения газ просто я осребрява.Икономически сме по-заинтересовани за зависимост от Русия,не виждам защо трябва да ги дразним...То същото като нашите ходят на инструктураж в Русия - това, че не идват на визитации чиновници от Русия в БГ, не значи че нашите не ходят.
Като държава-джудже на фона на Русия и САЩ,все трябва да си имаме някоя велика сила за покровител.Идеята е дали да ни доставят газ или да ни го добиват тук.Чудя се защо никой никъде не отвори и не отваря въпроса за химикалите,необходими за фракинга,които са стотици и хиляди тонове.От тях е най-голямата печалба,произведения газ просто я осребрява.Икономически сме по-заинтересовани за зависимост от Русия,не виждам защо трябва да ги дразним...
Ако аз съм русофил,ти какъв си,"Шистак" ли?Казвал съм го и преди,казвам го и сега:Ще се съглася за добив на шистов газ тогава,когато хора прокламиращи идеята за фракинг изпият пред очите ми чаша чешмяна вода от жилище в близост до район,където вече се добива шистов газ.blackout8,ти би ли изпил чаша чешмяна вода от жилище в близост до фракинг зона?
Какво пречи да направят клауза газа от Хан Аспарух да тече по ЮП?-Твърдо съм за проекта Хан Аспарух,но съм против шистовия газ,против ограбващите ни концесии.Знаеш ли,че сме номер едно по добива на един елемент в света,50% от количеството добито по целия свят за 2013г. е добито в България и изнесено и продадено от Дънди.За златото ни да не говорим!Те затова не искат да разсекретят договорите.
В зависимост от вида на добива са между 30% и 90%,докато при нас са 1,5%.Чисто любителски съм запознат и знам,че под 75% се води грабеж.Не знам дали си запознат с историческия принос на Путин към родината му,но като е дошъл на власт Русия е имала сключен такъв ограбващ договор за нефта и газа,на 25% концесионна такса.Огромен скандал,но..ги гонят,почват да си вадят и продават сами нефта и газа,и ето за 15-16 години се върнаха в играта.Защото промениха условията и затова няма тече газ от там. А за другите конспирации, знаеш ли колко е материалната стойност на това, което е добито, преработено и рафинирано - а за златото да не говорим какви малки количества са спрямо това, което се случва в Индонезия, Перу, Австралия и да не продължавам. 4-5 тона злато на фона на 2к тона световно годишно производство. Явно ги разбираш нещата, можеш ли да кажеш колко е най-високата концесионна такса в Европа? Знаеш ли че има държави, в които държавата не взима и копче от златната мина като концесия, защото златната мина и земята е частна собственост? Знаеш ли колко е разхода за тон руден материал в Челопеч?
За съжаление...НИЕ...Докато ние отказваме строителството на ЮП и се дупим на американците и Брюксел,
Япония иска да строи газопровод от Сахалин до Токио.
Ние ли сме простите или японците?
В зависимост от вида на добива са между 30% и 90%,докато при нас са 1,5%.Чисто любителски съм запознат и знам,че под 75% се води грабеж.Не знам дали си запознат с историческия принос на Путин към родината му,но като е дошъл на власт Русия е имала сключен такъв ограбващ договор за нефта и газа,на 25% концесионна такса.Огромен скандал,но..ги гонят,почват да си вадят и продават сами нефта и газа,и ето за 15-16 години се върнаха в играта.
Докато ние отказваме строителството на ЮП и се дупим на американците и Брюксел,
Япония иска да строи газопровод от Сахалин до Токио.
Ние ли сме простите или японците?
Конкретно на тази мина концесията и е 40%,казах че процентите варират в зависимост от вида на рудата,ще ти намеря на кое е 90%.Хич не си запознат, хайде кажи колко е таксата на Grasberg Gold Mine (1%) или пък ако ти е трудно, кажи ми къде има 90% в Европа или дори 30%. Концесионалните такси на златото са до 5% а в някой страни просто няма - в Перу са 1-3%.
Конкретно на тази мина концесията и е 40%,казах че процентите варират в зависимост от вида на рудата,ще ти намеря на кое е 90%.
http://www.facing-finance.org/database/cases/grasberg-mine-in-indonesia/
Япония няма от къде другаде да вземе - в чисто географски план!