КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.
По твоята логика, всички говорещи други езици трябва да бъдат глобявани. Ама по какъв ред, кой е компетентния орган, какви са глобите... казва ли ти някой. Видял там нашия един член забраняващ нещо и взели да му се привиждат глоби... Акт се съставя за конкретно нарушение, за което има предвидено съответно наказание! Не може да ти бъде съставен акт, понеже си седнал да си чоплиш носа, пък било то и в разрез с Чл. 6, ал. 1, т. 4 от Закона за управление на етажната собственост, щото като си си чоплел носа, си създал безпокойство за другите, живеещи в съседство, по-голямо от обичайното...
Щото ще ми влезеш виртуално в ребрата, така ще ме заболи, че ще вия от болка. Изказваме мнения и всеки защитава своята позиция, без никакъв шанс един от нас да промени възгледите на другия. Ако ти приемаш спора за ръгане в ребрата, явно си по-чувствителен, отколкото осъзнаваш и си склонен да признаеш.Аз, ако исках да блесна първо на теб щях да ти влезна в ребрата, както прави господин Крумов, който явно има свои теории за живота
Щото ще ми влезеш виртуално в ребрата, така ще ме заболи, че ще вия от болка. Изказваме мнения и всеки защитава своята позиция, без никакъв шанс един от нас да промени възгледите на другия. Ако ти приемаш спора за ръгане в ребрата, явно си по-чувствителен, отколкото осъзнаваш и си склонен да признаеш.
По кучешкия проблем - заявявайки ''на мен не ми пречи'', искаш да ми кажеш ''и на теб не трябва да ти пречи'' - грешиш! Всеки има различен капацитет на слуха и различен праг на търпимост. Ако кучешкият лай беше ок, нямаше да бъде наказуемо деяние в развитите държави. Това, че тук няма правила и наказания за нарушаване на законите, не значи, че е ок да се случва.
В циганския ни катун се дават масово условни присъди на пияни шофьори, убили деца на пешеходни пътеки - ок ли си с това? Или на теб не ти пречи, понеже нямаш деца? - Може и да имаш, говоря хипотетично.
Разберете, че не сте мерна единица и мнението ви не е меродавно. На мен не ми пречат кражбите на гуми и джанти от колите ви, апартаментните обири и задръстванията в София, но това не прави тези неща законни, етични и приятни. Дано с Крумов сте схванали какво искам да кажа.
В някои от развитите страни вече и 15-и пол има, при това законно, но дали е етично и приятно за всеки? Всяка страна си има особен манталитет и това, че в Швеция закона е един, а тук друг, не е случайно.
Абе шуши, IQ-то ти е по-ниско от това на стайно растение. Накъде ще пада още? Ти да не си конституционен съдия, че да ми правиш тълкуване на конституцията? Те ако всички шушумиги като тебе можеха да я тълкуват, нямаше да има Конституционен съд!Казах ти да не ми отговаряш, а ти пак пишеш простотии. Официален език, означава езикът на който се води официална кореспонденция. Не можеш да попълниш документи към властта на друг език. Никой не ти пречи да си говориш друг език свободно. Писнало ми е от такива като тебе дето си мислят, че разбират всичко. Явно не можеш да си обясниш толкова сложни неща, но се ръгаш да си даваш некомпетентното мнение. Недей да цитираш неща, които изобщо не са ти ясни.
Прекратявам писанията с теб защото усещам как ми пада IQ с бясна скорост. Хайде бягай да си лягаш.
Именно. Точно това ми е мъката. Пишем се европейци, но Диар Бекир напира бесно изотвътре. Пречи ни еди кой си пол, но на комшията кучето не. На мен и 23-ти пол не ми пречи, стига да не ме буди по-рано от необходимото. Затова Швеция е развита страна, а ние сме цигански катун с тотално сбъркани представи кое реално пречи и кое не.
Жив и здрав, разбрахме се.
Като ще развяваме закони в щатите баба ти Пена може да те гръмне ако и заплашиш кучето тоест нейната собственост. На село кучето е необходимост и работата му е да лае колкото може по-силно.
Преди малко научих, че момчето е заминало да работи някъде извън София и е пуснал квартиранти. Поне така ми каза един съсед.
На този етап шум няма и съм доволен. Предполагам, че няма да е за дълго, но нищо не се знае.
1. Топите кучешка храна в антифриз и ако имате малко достъп до кучето си решавате проблема. Кучето умира след дни и нищо не може да се докаже кой го е отровил и какво е станало.
Това по никакъв начин не мога да го направя, колкото и да ме дразни досадния лай. Интересното е, че свикнах с шума и цяло лято спя на отворен прозорец, гледащ точно към колибите на псетата.Топите кучешка храна в антифриз
Некой не е длъжен да ви търпи миризмите и шума та кучетата. Разберете го веднъж заминаги. От кооперацията на родителите ми 2 пъти са изхвърчали кучета и то от един и същи парталент. Първо едните собственици докараха едно куче, които още на първия ден ни се изходи пред вратата, а не си бяха почистили. Познай къде се озова “артефакта”. Така още 1-2 пъти. Накрая един ден ги издебнахме с баща ми, че са вкъщи и звънеца го настъпихме, дакато не отворят. Обяснихме им деликатно, че или трябва да си превъзпитат кучето или ще имат проблеми. Същите имаха малко дете. Обещахме им, че ако до седмица кучето не се превъзпита или изчезне бял ден няма да видят. Имахме одобрението на други съседи, които пък страдаха от същия проблем но с малката нужда на кучето. Явно доста се стресираха, щом кучето беше преместено при родителите на жената, живеещи в съседния квартал в къща с двор.
После апартамента се продаде и дойдоха наематели на новите собственици. Те също докараха куче, което не сипирало да лае. Няколко дни по-късно кучето го бяха закарали някъде другъде, по същата процедура.
Нямам нищо против възпитани животни, но имам против тези които не спазват хигиена и обществен ред.
И да, бих отровил куче, ако собственикът му не желае да се съобрази с моите претенции. Ако кучето не прави проблеми, разхожда се редовно и т.н, няма грижи. Ама да лае по цяла нощ от глад, мизерия или каквото и да е, няма да стане
Аз имам много претенции за тишина към моите съседи. Отговарям със същотата стриктност и към мен самия. Шум не вдигам, особено след 10 или между 2 и 4. Ремонти се е случвало да правя понякога, но изрично предуреждавам, като се съобразявам с часовете за почивка.
Сравнението ти не е никак подходящо. Ще се учудя от човека, който поставя кучето или там друго животно пред човешко същество от неговата плът и кръв. А това, че има някаква фанатици,които вечерят на една маса с кучето си, живи и здрави, нищо против. Но е редно да се спазват общоприетите норми. На старото ми място имаше в съседната къща куче, което нон стоп се мяташе на вратата и плашеше минувачите, веднъж беше изплашил малкото дете на един съсед. Питай дали не изяде камък в муцуната.Представи си сега някой да ти отрови 2-годишното дете с аттифризна близалка, защото по някакви причина го дразни - ще ми кажеш, че не е същото, но и децата и животните една душа носят. И само цървулите по душа биха посегнали на едното или другото, просто защото родителите/собствениците им не са си свършили работата. Но то по света трябва да има и цървули, все пак от маймуните сме произлезли, няма как да се загуби връзката с прадедите така лесно.
Не, че съм някакъв тип хейтър, но така е редно. Направо ми става лошо като отида в парка и гледам как стопаните са си пуснали песовете да тичат из малките деца без намордници.Имам една позната в Люксембург и там е забранено да имаш куче в града, дори да живееш в къща. Защоните се спазват много стриктно и никой не смее да си вземе куче, защото съседите веднага ще сигнализират. От една страна са ощетени любителите на животните, но от друга страна навсякъде цари тишина и спокойствие, алармите на колите също са забранени. Който иска куче да ходи на село и да си го гледа, града не е подходящо място.