На мнението на Нанди съм, че тапите за уши не са адекватно решение. Те са по-скоро да спиш спокойно, ако има шумове, които са към пейзажа на града или не може да се пребориш кой знае колко с тях. Както при мой роднина - използва тапи за уши, защото живее на оживени булеварди. Това няма как да се спре - там си е така. Но шумен съсед е преодолим проблем.

Поне според мен.
Сънят е едно от най-важните неща за всеки. При редовен и здравословен сън си в пъти по-продуктивен, отпочинал, спокоен, защо не и щастлив. Дори е задължително да го имаш, защото при недоспиване организма усеща, че действа на пълни обороти без да почива. Все едно да форсираш една кола, няма да издържи много, все трябва да и отпуснеш газта.

Нередовния сън е и причина за някой здравословни проблеми, да не говорим, че адски бързо се отразява на външния вид и концентрацията.
Хората с деца знаят, но хората с деца и шумни родители - тях дори не смея да предположа какво им е. И аз щях да предложа варианта да му го върнеш с шум и ти. Примерно когато спи през деня, да имаш някакъв нагласен таймер на ТВ-то надуто до дупка и така, но не е решени, защото първо падаш на нивото му и водиш някакви войни с него, в които се съмнявам, че ти се иска да си и второ - той като те чета няма какво да губи, а ти може би имаш повече.
Виж на самото съвещание какво ще решите, но според мен домоуправител, който не взима адекватно отношение към този проблем определено не е за тази позиция. А какво ще стане, ако утре някой реши да пуши по асансьорите и стълбите или да си прави някаква си друга свободия, бъркаща в комфорта на другите. Съдействието на този човек тук е повече от наложително, защото както казах саморазправата не води до краси неща. И успоредно с това, ако може да говориш и с други съседи, за да ги подпиташ за проблема и да им кажеш какви мерки мислиш да вземеш. Иначе не я слушай нандидито за пушката, и аз съм се качвал / слизал нервен, но ми минава бързо, защото животинските емоции обикновено влошават проблема, разчитам на разума и добрата комуникация. Всичко друго е първично и в някои от случаите може да ти доведе повече неприятности.