Темата е в офтопик неслучайно, не претендирам и не смятам да издавам научна дисертация.
Прекалено сериозно приемаш нещата.
Мързела е полезен да, не говоря за мързеливеца, говоря за мързела, дори и най-работния човек го домързява.
И когато го домързи, а трябва да се свърши нещо, той е принуден да мисли, тоест мързела е стимул за растеж/прогрес в известен смисъл и не само той разбира се...
За мен прекалента прагматичност е вредна, трябва всичко да се приема по-философски.
След години дори код няма да се пише..Да, темата е офтопик, но е хубаво да се обсъжда и да има мнение на всеки, разбира се, твоето мнение е важно доста, защото това е мнението на много хора, хората не трябва да се плашат от AI, според мен винаги кадърните ще имат работа, аз лично бих дал на човек да ми направи логото, просто ще хване детайлите, не забравяй, че повечето хора имат много детайли изисквания и винаги AI няма да задоволи техните искания. В моята работа редовно клиентите се ядосват за сянка от 3px или 1 см наляво от стандартното за вид.
Поздрави.
Какво мислиш, че ще стане?След години дори код няма да се пише..
Ще е лесно. Пишеш че искаш меню еди си къде и т.н и е готово без да пишеш код.
Хората ще се занимават с други неща. Опазване на околна среда, социални и подобни професии. Или ще останат без работа и въпреки това ще живеят добре, защото ще имат всичко или пък ще станат зависими. Не знам, но е далечКакво мислиш, че ще стане?
Едва ли, ще го доживеем този ден. Ще се намери баланса.Хората ще се занимават с други неща. Опазване на околна среда, социални и подобни професии. Или ще останат без работа и въпреки това ще живеят добре, защото ще имат всичко или пък ще станат зависими. Не знам, но е далеч
Ами за сега нищо не прави тоя изкуствен интелект, но той се развива бързо. Но ще е за базови неща. А това за което се говори не знам кога, но е далеч.Едва ли, ще го доживеем този ден. Ще се намери баланса.
Развива се до границата. Не се притеснявай.Ами за сега нищо не прави тоя изкуствен интелект, но той се развива бързо. Но ще е за базови неща. А това за което се говори не знам кога, но е далеч.
This is a tough question because the answer is different for each sector and every role.
My advice is to arm yourself with information about how the skills that apply to your job are evolving and THEN ACT ACCORDINGLY.
Нещата, които казваш са така, но само в сегашно време. Явно не можеш да предвидиш какво ще се случи. Така мислеха и хората преди 20 години, които смятаха компютрите за пълна глупост и мислеха, че никой няма да ги използва за нищо, освен за игри.Обикновено различни онлайн "медии" пускат такива статии на първи април, какво са измислили учените, което ще замени човека. Доскоро беше за писането на книги, сега за рисуването.
Компютъра може да прави предварително зададени действия, или такива, където се учи от човека. Т.е. няма как да замени учителя си.
Аз миналият месец си играх да направя няколко хиляди рисунки с A. I. тъй като ми трябваха за един от проектите ми, и макар да имаше и добри резултати, 95-98% от тях са фира. Да, 2% добре нарисувани неща от компютър са окей за моите цели, но това е просто поредната програма. Ако искаш хора със 7 пръста на ръката от които 5 приличат на пипала, A. I. рисунките са перфектни. Защото кпомпютъра следи за повтарящи се елементи, но няма усета колко пръста е нормално да има човек, а това го знае и 2-годишно дете. Защото компютъра учи от картинки, а не от учебници по биология или от наблюдаване на реални хора/предмети.
Увеличаването на резолюцията го има от 5 години, проста математика, просто намериха приложими варианти за това, което навремето го имаше главно за векторните файлове.
Когато компютрите почнат да пишат музика, поезия, новели и да рисуват собствени композиции, тогава пак ще си говорим. Дотогава предлагам да избягваме смешните хайпове по такива революционни технологии и разните там Мъск-ове, NFT-а и крипто-простотии, защото ми писна да слушам за дисръптване на кафената индустрия с чаши за кафе в cloud-а, които могат да ти кажат, когато кафето ти изстине с 3 градуса.
No time for BS.
def number_to_text(num):
if num == 0:
return "zero"
# Create a list of string values for each digit
digit_text = ["one", "two", "three", "four", "five", "six", "seven", "eight", "nine"]
# Create a list of string values for each place value (ones, tens, hundreds, etc.)
place_value_text = ["", "ten", "hundred", "thousand", "million"]
# Convert the number to a string
num_str = str(num)
# Create a list to store the string representation of each digit in the number
digit_list = []
# Iterate over the digits in the number, starting from the rightmost (ones) digit
for i, digit in enumerate(reversed(num_str)):
# Convert the digit to an integer and use it to get the corresponding string value from the digit_text list
digit_str = digit_text[int(digit) - 1]
# Get the corresponding string value for the place value from the place_value_text list
place_value_str = place_value_text[i]
# If the place value is "hundred" or greater, add the "and" conjunction before appending the digit string
if i > 1:
digit_list.append("and")
# Append the digit string and the place value string to the digit_list
digit_list.append(digit_str)
digit_list.append(place_value_str)
# Reverse the digit_list so that the digits are in the correct order (from left to right)
digit_list.reverse()
# Join the strings in the digit_list into a single string with a space between each string
text = " ".join(digit_list)
# Remove any leading or trailing spaces and return the result
return text.strip()
@metaverse какво се опитваш да кажеш с тези фрагменти от код? Ако ще конкурираме "препълнения стек" кажи да стягаме коланите!
Нещата, които казваш са така, но само в сегашно време. Явно не можеш да предвидиш какво ще се случи. Така мислеха и хората преди 20 години, които смятаха компютрите за пълна глупост и мислеха, че никой няма да ги използва за нищо, освен за игри.