Браво бе ББ евала бе ББ
Смятай един тъп закон не може наистина издържи и 1 година, а той реформатор се мисли .............
Проблема е че така се бъркат заведенията, без друго защото от 2014-5 официално по евродирективи трябва се наложи тотална забрана. Вместо бизнеса да приеме това и да престуктурира системите си, сега се отлага всичко за напред и тогава батака ви гарантирам ще е още по-голям.
не е точно така блеки в подземното кафе в което ходя последния си месец си пушим (наблегнах на подземмно защото няма прозорци да ни видят) и си има дебела блиндирана метална врата която заключваме още около 8 вечерта кафето се намира в бивш противоатомен бункер от комунизма.... пият се бири игра се на плей стейшън 3ка някой си носят лаптопите и играят LOL гледат се мачове... и смятаме да продължим да го правим... стигнахме до извода че и с полиция да доидат заедно с РЗИ няма да им отворим докато вентилацията не издърпа целия дим... единствения начин да ни изненадат е да трябва да разбият врата с експлозиви ако я режат с флексове вентилацията ще издърпа целия дим преди да са проникнали
въпроса е да си пушим трябва ли да се държим като нелегален бар в гетото в америка...
Блеки, какво има да се преструктурира? Според теб след като има обособени зали за пушачи и непушачи, вентилация и т.н. какъв е проблема са се отложи тази забрано до 2014-2015? Според теб в най-голямата криза когато бизнеса се влачи по дъното ли трябваше да се направи това нещо. Загубите за хазната са 230 милн. и 1000 дали не са и повече безработни. Баш сега ли беше идеалният момент?
Принципно винаги за някой странни момента няма да е най-неизгоден. А до колкото си спомням този закон не е от вчера. Ако този закон би доведел до изчистване на система, от към неконкурентноспосбните играчи, за мен е добре. Разбира се има две страни на медала, една е моралната другата е ефективната. Ако се свиее пазара, това значи остават качествните, хората ще намерят друга работа, защото така или иначе са бачка ли в непродуктивно и ефектни предприятие/заведения, така и за тях има шанс за по-добро. Но ако питаме политика и пропгандата, по лошо нещо от фалит и безбраотицата няма. Сигурно утре ББ ще каже даваме ви облекчени условия по кредити и ние ги гарантираме, за подобряане на заведенията
Това са пълни глупости от пол. ни въхрушка...
Ами давам прост пример, това е шок на предлагането нали съгласни сме всички. Това води до промени на заведението, най-малкото има две зали с две отделни вентилации, отопления и т.н с други думи 2 пъти по всичко, много по лесно може се преструктурира и се оптимизират разходите, но затова е нужно да има сигурност в закона и хората. Това казвам преструктуриране, рано или късно ще се наложи.
Абре, Блеки какви продуктивни и непродуктивни заведения те гонят? Пуши се -пълно е. Не се пуши -полупразно е(на всякъде). Къде отиде ти...:mrgreen:
Сори гангстер не го видях.
Куул, давам прост пример ако се приеме закон да не се пуши в колите, да не би да спре автомобилната индустрия. Не няма. Та и за заведенията, 1вичните предпочитания не се променят. Аз не знам човек да ми е казал хайде да ходим на кафе да пуша.
@ gangster - само да коригирам че май има още една нула и работните места са 10 000
Сори гангстер не го видях.
Не е добре разбира се. Но и не вярвам на такива цифри.
Ако се върнеш по рано ще видиш че този закон именно спира този процес, и го отлага за бъдещето. Някой напред да му мисли. И за напред да се преструктурира всичко. А до тогава всичко по старо му, само дето старо му некачествено му
Куул, давам прост пример ако се приеме закон да не се пуши в колите, да не би да спре автомобилната индустрия. Не няма. Та и за заведенията, 1вичните предпочитания не се променят. Аз не знам човек да ми е казал хайде да ходим на кафе да пуша.
е блеки след една камара страдания първо си намерихме скай бар с полу-покрита тераса ама много клинч... накрая никой не пушач не сме накарали на сила да седи с нас заключен в лусозен в подземен бункер в който се влиза по тъмни стълби който ако не ги познаваш може да си счупиш я крак я ръка и да ни става съучастник в отказа да се отваря на проверяващи органи...
въпроса е ние престъпници ли сме и защо държавата ни кара да се чустваме като такива
Моя грешка, аз бях разбрал за 1000 явно е по-зле дереджето.
Блеки, заведенията не са заводи или фабрики няма какво да преструктурираш и да променяш.
Ако се беше изчакало сега в хазната щеше да има 230 милн. и пенсионерите шяха да получат някой ле за коледа:
Дефицитът в бюджета достигна 74 млн. лева
Към края на октомври преразходът вече е за над 74 милиона лева. Ако тази тенденция се запази и за ноември и декември най-вероятно пенсионерите ще останат без коледни надбавки.
ПП: И @coolice нямаше да търси бункер където да пуши. :mrgreen:
Ганстер, ти май не прочете:
Ами давам прост пример, това е шок на предлагането нали съгласни сме всички. Това води до промени на заведението, най-малкото има две зали с две отделни вентилации, отопления и т.н с други думи 2 пъти по всичко, много по лесно може се преструктурира и се оптимизират разходите, но затова е нужно да има сигурност в закона и хората. Това казвам преструктуриране, рано или късно ще се наложи.
А за дефиците и пенсиите, ако на това си разчитал ..... Ти за какво мислиш сложиха данък 10% на депозитни лихви
Не съм разчитал просто сега се сетих и го дадох като пример.
То ги има вече тези зали изградени, в които се хвърлиха милиони от бизнеса - няма какво да се преструктурира. Като дойде 2015 казват забрана и това е, няма какво да се променя. До тогава я камилата, я камиларя - може и да я отменят от ЕС. Сега зорлем си създаваме проблеми без никой да ни кара.
4. Отлагане на изпълнението. Друг начин да се прокара едно непопулярно решение е да се представи като „болезнено и необходимо“ и да се получи в един момент съгласието на гражданите за неговото прилагане в бъдеще. Много по-лесно е хората да се съгласят на жертви в бъдещето, отколкото в момента. Първо, защото това не се случва веднага. Второ, защото повечето хора винаги са склонни да таят наивна надежда, че „утре нещата ще се подобрят“ и че тези жертви, които са поискани от тях, могат да бъдат избегнати.Така се предоставя на гражданите повече време да свикнат с идеята за промяна и смирено да ги приемат, когато му дойде времето.
Знаеш ли аз съм малко краен сега какво ще кажа. Би било добре, да се приеме и да позатворят некачествниете щото иначе няма стане, разбира се това не е пропазарно.
Но ще ти кажа защо, писнало ми е най-елементарни неща да забравят уж ходя в качествни заведения уж това уж онова - а все забравя захарта, лъжи щипк и т.н