Да, едно на ръка е, че българите имат кофти навик и им е густо да отидат някъде и всичко да им е ОК, другото е, че с тази псевдо-икономика само това му е нужно на бизнеса - забрани, ограничения и глоби. Ако искат догодина данъците да станат в пъти по-малко, да продължават все така. Толкова често около мен чувам все едно и също - "Къде ще ходим.....Еми еди къде си....Ееее, ама там няма къде да се пуши...Да, няма....Тогава майната му и в нас". Не знам при вас как е, но около мен това е доста често. Със сигурност е паднала посещаемостта, но това не е нужно да го констатирам, то се вижда.
Пиенето на кафе сутрин и на бира след работа е нещо като традиция, ако не при всички, то при голяма част от хората. И в един момент (за пушачите) им отнемат кефа, защото цигара и кафе или алкохол си е доста по-сладко. Това е за пушачите. В момента те са на преден план. Лошото за непушачите е, че трябва да го търпят. Но компромиси се правят и от двете страни. Едните не мрънкат, а другите пушат по-малко, даже излизат от време на време. Като бях на едно парти преди време, имаше само 3ма пушачи от 20 души, те излизаха, но съм бил и в компании, в които имаше 3ма непушачи и те се съобразяваха. Тук, както написах, е въпрос на толеранс и добро разбиране.
Иначе какво? Трима (непушачи) седят вътре в заведението, а 17 навън и си гугукат. И обратното - трима (пушачи) седят и тровят 17 човека. Не върви и това. Виж ако са на равно, пак се измисля нещо, най-малкото се правят рокади, пък и само един човек познавам, който е брутал хейтър към пушенето. За него това е слабост на човек. Не знам, всеки може да го гледа от 100 гледни точни и да измисли какви ли не глупости, но факт е, че е част от персонажа му и искаш-неискаш или свикваш или му теглиш една.
Като имаше отделни помещения за пушачи и непушачи, си беше добре, като се има предвид, че почти нямаше места в пушачите. Аз съм за тази система. Да има за всеки място - не едните да тровят другите, а пък другите да се изнизват през 5 мин. навън за по цигара. Ако е така, то за какво си отишъл на заведение, като 1/3 от времето си изкибичил навън да пушиш и да лафиш, защото взимаш си чашата и си заседнеш навън с другите "зависими". Виждал съм го и това. Единият даже се изцепи, че е един вход вътрешно с това кибичене навън.