От: От: Re: От: Ще фалира ли България?
Хора с богата фантазия могат да стоят без да се занимават с нищо в продължение на много време.
В казармата исках единствено никой да не ме занимава с нищо - да си стоя и да си блея - я книжка нещо да си чета...
нямаше нет тогава... ако няма за четене - аз си пишех
рисувах си.
Това не го разбирам. Струва ми се ненормално (ама не в смисъл на "луд") човек да бездейства, да не прави нищо, цял ден само да мързелува и да се чуди кво да прави. Т.е. ако аз стигна да не ми се прави нищо или да ме мързи, ще се уплаша, че нещо съм се развалил и съм се побъркал.
Не мога да не правя нищо - насъбраха ми се интересни технически хрумвания и нямам търпение да се захвана с тях. но повече от месец се мъча по една задача. Останаха само 2 гадости, с които да се преборя по нея и приключвам. Нямам търпение да ми се махне от главата, щото ми писна вече. Задачата е много яка, много ме кефи, но минах през такива трудности, че се отегчих.
Напоследък се чудя къде да вляза и какво интересно да прочета, че не ми се занимава вече. Но трябва да я довърша - взех да си повтарям "Влах се дави накрая на Дунава" (не знам дали съм влах, но съм от Вд
) Буквално преди една седмица не виждах светлина в тунела - нямаше никаква надежда, но вторник-сряда нещата започнаха да стават малко по малко
В тази задача ми е надеждата, защото имам много сметки за плащане, които отлагам в момента.
Междувременно ми хрумнаха 1-2 идейки, от които да изкарвам пари, дори ми се струва, че има шанс сайтовете да потръгнат бързо, не да чакам месеци за няколко десетака от Адсенс. Просто нямам търпение да свърша тази задача, за да си взема парите и да си оправя сметките, че ми е много търсене
А после нямам търпение да пусна тези идейки, щото готините идеи за електрониката чакат кинтите
Много ми се ще тази фрилансърска задача да е последната, с която се знаимавам, т.е. да не ми се налага да търся друга. Вече напуснах работа и не мисля да си търся друга, ще съм упорит и само в много краен случай може да потърся. Надявам се да стане така и с фрилансърството. Иска ми се до Великден (честно казано не знам кога е) да започна да изкарвам някой лев от сайтове, може и 10-на лева, просто да има някакъв приход. Вярно, че ми се иска да посрещна Великден с прилични доходи от сайтове; едва ли ще стане толкова бързо но нищо не се знае
Като цяло някак си се чувствам свободен, макар все още да нямам актив. Някак си ми става готино, че правя каквото си искам, когато другите са на работа
Но ми харесва така
Искам да си запазя квартирата в Пловдив, вчера с такъв кеф разглеждах сградите по центъра! Почти всеки ден минавам от там и ги гледам, но никога не се бях замислял, че са в старинен стил. Много готин град!
Искам и във Видин да си наема едно жилище на 100 метра от Дунава - градската градина да ми е пред блока. През пролетта и лятото да се шляя цял ден там, кеф ти на бира и картофки с приятели, кеф ти с някоя мацка край брега
Един път Видин, един път Пловдив, от време на време някъде другаде.
Много сте прави относно времето и приятелите. В ежедневието си мяркам разни мацки, които работят на местата, покрай които минавам и започнах да се замислям, че не са добър вариант за мен. Трябва да намеря някоя уеб-дизайнерка - фрилансърка, която обича да пътува и не е работохоличка, та да е свободна като мен
Иначе аз не ща яхти като Coolice и подобни скъпи луксозни неща. Но много бих се изкефил да произвеждам някакви неща, които вършат хубава работа на много хора и се продават масово. Това ще е наистина готино.
Стара планина свършва край Обзор. Лудогорието не е част от Стара планина. Още по-малко пък Варна.
Като четях и очаквах да кажеш че Варна било пристанище на Шумен.
Това ми хареса много, посмях се
Ще го пратя на един приятел от Шумен да се посмее и той, наистина звучи забавно