@Бърни, случайно засичал ли си как са ти личните покупки - ако ги правиш с кредитна и кеш. Не знам дали си наясно, но с карта правим средно с 20-30% повече покупки спрямо ако беше кеш - това са само и единствено импулсивни покупки и само защото не виждаш кеша физически и няма болка за теб когато ги даваш банкнотите. Така, че банката е много на + от разплащане с карти, както и търговците![]()
Отдавна плащам всичко с карти - кеш нося много рядко , но определено нищо не ми се увеличило. Импулсивни покупки рядко правя и то на евтини неща. Като купувам нещо скъпо винаги сравнявам цени , чета каквото намеря в интернет и избирам внимателно.
То принципно това е за извън онлайн - като цяло при без кешово разплащане склонността за повече покупки е на лице въпросът е с каква степен - писах колко е средното.
Това, че ти се контролираш и примерно плащаш всичко на време - банката като цяло няма оферта от теб![]()
Аз за банката ли да мисля ?Освен това към днешно време , даже хляб може да си купиш онлайн така че всичко може да обмислиш добре преди всяка покупка
![]()
Не разбира се, че няма какво мислиш за нея ... но ти така си мислиш с онлайна - и банка и статистиката е една и съща над 90% няма си плащат в гратиса и ще правят импулсни покупки и ще купуват повече от необходимото им при равни други условия.
Zdraveite biah klient na biala karta i kakto pravilno ste zabeliazali ima ulovka itia e slednata:Някой ползвал ли е bialakarta.bg ? До колкото се разбира от общите условия публикувани в сайта, дружеството е „Изи Асет Мениджмънт“ АД.
Разговарях два пъти с оператор и поне от това което ми казаха излиза, че мога да ползвам картата като обикновена дебитна карта и нямам да имам никакви такси. Нито при теглене от банкомат нито при получаване. Даже и месечна/годишна такса няма. Нещо много розово ми изглежда. Не може да няма някаква уловка.
Какви са тия лайна? На български език се пише тук.Zdraveite biah klient na biala karta i kakto pravilno ste zabeliazali ima ulovka itia e slednata:
Tova ne e kreditna karta kakto pove4eto hora si misliat tova e niakva forma na braz kredit s lihva ot 15% mese4no.Poiasniavam az li4no izteglih 700 lv. Po telefona vi obiasniavat 4e sled kato usvoite sumata ako ne uspeete da ia varnete v srok 30 dni obiknovenno daljite vnoska v moia slu4ai ot 105 lv.a i po telefona vi obiasniavat taka 4e da ostanete s ubejdenieto 4e mojete da varnete izteglenata suma na vnoski i 4e tezi 105 lv. sa vnoska za vrastane na usvoenata suma v moia slu4ai 700 lv.
Ne se lajete tova izob6to ne e taka !!!.105 lv. vneseni v kraia na meseza sa lihvata koiato daljite zatova 4e ste imali neblagorazumieto da polzvate pari ot "biala karta" v moia slu4ai 700 lv. I sledvastia mesez ako ne varnete vsi4ki usvoeni pari (pri men 700 lv.) otnovo daljite zialata usvoena ot vas suma. Smetnete sami kolko e lihvata v % mese4no .700 lv- 105lv.lihva az dokolkoto moga da smiatam tova sa 15% mese4no.Kato dobavite i globite koito plastate ako prosro4ite dori s edin den !!! .Napravete si smetkata dali iskate da polzvate tezi pari.Mejdu drugoto karta vi se blokira na momenta i ne mojete da teglite ni6to dori i t. n. vnoska !!!.Na men mi triabva6e 3 meseza da se usetia 4e ima izmama.
И си прав, и не си прав. В случая като внесеш 105 лв, ти внасяш маааалко главници и повечко лихва. Следващият месец вече не дължиш 700 лв главница, а примерно 650 лв главница. Като цяло да - бялата карта е бърз кредит и не е за всеки. Имах такава. С лимит 1000 лв. Само, че аз тегля и до края на месеца връщам всичко. Така все едно давах по 20 лв на месец. Но това беше преди просто да си извадя една кредитна карта с гратисен период от 45 дни и да приключа с Аксес Файнанс и техните номерца.Zdraveite biah klient na biala karta i kakto pravilno ste zabeliazali ima ulovka itia e slednata:
Tova ne e kreditna karta kakto pove4eto hora si misliat tova e niakva forma na braz kredit s lihva ot 15% mese4no.Poiasniavam az li4no izteglih 700 lv. Po telefona vi obiasniavat 4e sled kato usvoite sumata ako ne uspeete da ia varnete v srok 30 dni obiknovenno daljite vnoska v moia slu4ai ot 105 lv.a i po telefona vi obiasniavat taka 4e da ostanete s ubejdenieto 4e mojete da varnete izteglenata suma na vnoski i 4e tezi 105 lv. sa vnoska za vrastane na usvoenata suma v moia slu4ai 700 lv.
Ne se lajete tova izob6to ne e taka !!!.105 lv. vneseni v kraia na meseza sa lihvata koiato daljite zatova 4e ste imali neblagorazumieto da polzvate pari ot "biala karta" v moia slu4ai 700 lv. I sledvastia mesez ako ne varnete vsi4ki usvoeni pari (pri men 700 lv.) otnovo daljite zialata usvoena ot vas suma. Smetnete sami kolko e lihvata v % mese4no .700 lv- 105lv.lihva az dokolkoto moga da smiatam tova sa 15% mese4no.Kato dobavite i globite koito plastate ako prosro4ite dori s edin den !!! .Napravete si smetkata dali iskate da polzvate tezi pari.Mejdu drugoto karta vi se blokira na momenta i ne mojete da teglite ni6to dori i t. n. vnoska !!!.Na men mi triabva6e 3 meseza da se usetia 4e ima izmama.