От: време е за нови протести против високите цени на горивата
Днес минавам покрай една бензиностанция и гледам дизела на 2,71 лв., което малко ме стрестна, защото не е никак далеч от 3 лв. Да са ни живи и здрави управляващите и все така да ни радват с високи цени. Не знам при такива повишения на цените и падане на заплатите кой до къде ще избута. Не знам, но ако хората не започнат да мислят допълнителни начини за изкарване на пари, много скоро ще гледаме мизерията в своя си ръст. Да бъда честен, ако е така тегаво, защо тогава форуми като този не са пълни с хора, които търсят допълнителни доходи. Повечето тук знаят, че не се изискват кой знае какви умения за да прибавиш едно 200-300$ към семейния бюджет. За това аз лично не съм толкова възмутен от цените колкото притеснен от хорското поведение. Знам, че звучи грубо, но е адски наивно да си мислиш, че нещата ще се оправят и държавата ще спре да цака народа, а цените ще се застопорят на едно място. Сори, но това е моята позиция. По-малко трябва да се мрънка и повече трябва да се мисли и бори българина. Все пак е затънал в това калчище от доста време. Не мисля, че му идва като гръм от ясно небе това. Все е подозирал, че скоро всичко ще стане неподоносимо. А това, че само го анализира и установява за пореден път не го прави много борбен, защото е редно да се замисли покрай всичко това и как да се справи с този проблем, без да му минава и за миг през главата, че държавата и всички виновни за ситуацията тук ще играят за него. Време е за протест, да, съгласен, но е време и за самоусънаване и предприемане на действия. Или се бъркам. Защо? Защото утрешния протест ще е пак хабене на ресурси. Както видяхме след този (последния за цените на горивата), цените пак дръпнаха нагоре. Демек отдавна трябваше да се чатнем, че освен всичко, е редно и ние да се погрижим за себе си. Знам, че не е лесно, но поне може да се опитаме нали?