Re: От: време е за нови протести против високите цени на горивата
То в градския транспорт сега е чудо.. ти представяш ли си кво ще е ако дори 30% слязат от колите.
То ако трябва да бъдем честни и там няма да е далавера:
Заради скока на дизела повишават билетите за автобус
Но се кефя като цяло какво е циркаджиийско. Замислете се какъв сценарии се разигра, за да може българина да бъде отново заблуден, като послушна овчица. Първо, стачка, добре, после обещания, че нама да минава спихологичната граница от 2,5 лв. за литър дизел, трето спиране на лиценза на ЛукОйл, четвърто молене пред Европа да ни позволи да играем с цената на акциза (и там греда). И какво, 2-3 месеца по-късно дизела (ползвам него, защото от него се интересувам и колата ми е на дизел) на 2,78 лв. и народа пак излъган и примирил се. Еми да го яде народа казвам аз. Аз от тогава не съм харчил много пари за дизел. Преди зареждах 2пъти месечно, сега по веднъж, даже ще гледам да е по веднъж на месец и половина.
Както дадоха пример, като дойде ACTA-тата, всеки или почти всеки сложи на сайта си (включително и НетИнфо) банери и материали за това и продължават да ги държат. В интерес на истината тук с горивата не го виждам това единство, което бе при закона за авторските права. Щом хората не са единни тук, не мисля, че ще им се получи. Даже не мисля, че ще спрат с двигането на цените, даже напротив. Лошото е, че хорицата не се опълчват адекватно. Ако се свият, ще има ефект, примерно вместо всеки ден на работа с кола, през ден. Или през два. Не знам. Нещо такова трябва да се направи. Така се изразява мнение, с твърда позиция, другото е хленчене и мрънкане. И нека си цакат пари.