CryptoInvest
Active Member
знам какво имаш предвид
знам горе долу и българската предприемаческа ситуация ( баща ми има фирма от 25 години )
това което изках да покажа ( освен офертите за които съм сигурен че имат потенциал ) е че ситуацията в която се намираме като българи
не се изчерпва с малки квартални магазини и покупко продажба на вендинг автомати..
защо намеример няма банки в България които да финансират добри идеи и да поемат част от тежеста
(срещо процент от приходите)
Аз като студент как да си реализирам идеята която изка 100к да речем без да се загробя финансово
сами разбирате че колкото и да са хубави идеите, шансът да ми мине животът в заплати от 600-1500 от които 50% за покриване на кредит не е никак стимолираща
да, Българският метод е - работи 6-12 месеца събери 10к и почни бизнес
моят въпрос е - моята идея ( без значение каква е тя ) по-малко ли заслужава стартъп капитал от хедж фондове бизнес ангели и прочие
почти съм сигурен че ако Зукърбърг се беше родил в България
и като студент му доиде идеята за мрежите, най-верочтно щете да я продаде на някой играч защото неможе да си покрие разхода за квартирата и парното
това е
Зукърбърг, та Зукърбърг.... Едва ли зукърбърг е налял 100к във фейса още от началото. Всъщност всяка банка ще ти даде кредит ако представиш добър проект а не някакъв булшит от сорта "ще правя макарони дайте ми 500к". Няма как да се случи това нещо. Отделно ако проектът ти е добър ще намериш инвестиция и по друг начин. CrowdFunding, нещо, ау... Има хиляди варианти, въпросът е да имаш идея, с бизнес план, а не просто ще правя спагети.