(публична) За кого ще гласувате на парламентарните избори?

За кого ще гласувате на парламентарните избори?

• Общо гласове
    148
  • Poll closed .
От: (публична) За кого ще гласувате на парламентарните избори?

@Unwise - Колко хора още трябва да се самозапалят преди да потърсим доказани хора с адекватни познания ?

20 години експерименти не ти ли стигат ?

Не е ли логично да дадем шанс на тези, които практически са доказали, че знаят как се вади страната от криза ?
Точно там е проблемът. Досегашните са се доказали като недостатъчно компетентни за управляващи. Има частични успехи на някои правителства, но успехите са прекалено мижави на фона на бакиите, които са направили. На никой (включително и на мен) не му харесват експериментите с бъдещето му. Само дето ако трябва да избираш между сегашната неработеща система и някаква различна от сегашната, разумното е да избереш второто, защото е по-добре да пробваш с вероятност да успееш, отколкото да си караш както досега с мизерията. Няма как да очакваме промяна като искаме същите хора да дойдат на власт за да правят същите неща. Имах възможността да участвам в един от протестите в Пловдив и хората както и аз искаме промяна, а не подмяна.

Е аз какво по различно казвам?!

А и да те питам на каква цена да продадеш предприятия с отрицателен капитал!?

А за другото съм съгласен с теб, макар че може ти кажа и аз за едни милярди и то 3.2 милярда за месец през 2008 от фиск резерва се изтекоха за наши фирми, но не го споменвам, щото важното е другото .....

Ето в този пост си объркал годината и десетичната запетая

:)

@Unwise - Добре де. Не разбрах защо е по-добре да рискуваме с нови лица за 4ти път вместо да гласуваме, за хора доказали се като реформатори.

Иван Костов е типичния пример. Човека е вадил страната 2 пъти от много по-тежки кризи. Как пък реши, че е направил каквото може вече и не може да помогне с нищо ?

Ако лицето Иван Костов ти е нелицеприятно то би ли подкрепил поне мерките му за излизане от кризата ?

От: От: От: (публична) За кого ще гласувате на парламентарните избори?

Колега нещо май ти се спи, Костов да бил е фин. мин. от 91-92, после в опозиция - се едно да кажеш Волен е виновен щото е бил в управлението нищо че е опозиция! Малко е несъстоятелен аргумент.
Ето да ти припомням някоя събития:

Политическа криза в България (1996-1997)

В тези години става тоталния батак! Това, че после Костов продаде за жълти стинки, не го коментирам.

П.С. Единственото което защитавам е историята/хронологията!

Колега, ти май имаш проблеми и с четенето и с разбирането
Ами има си Гугъл, земи потърси кога в кои правителства е участвало подзащитното ти лице със синя джука

@Unwise - Добре де. Не разбрах защо е по-добре да рискуваме с нови лица за 4ти път вместо да гласуваме, за хора доказали се като реформатори.

Иван Костов е типичния пример. Човека е вадил страната 2 пъти от много по-тежки кризи. Как пък реши, че е направил каквото може вече и не може да помогне с нищо ?

Ако лицето Иван Костов ти е нелицеприятно то би ли подкрепил поне мерките му за излизане от кризата ?

Ти си MAXимално сбъркан да знаеш
Ако не си роднина на костов си напрао дебил

Макс гледам че Блеки не каза какви реформи е провел Костов - Дай пък да видим дали ти можеш да ги изброиш, защото както казах вече наглата кражба на държавно имущество някакси не ми се връзва за реформа.

Също така си извади данните за безработицата от онези години и ми обясни какво направи той за бизнеса и защо безработицата скачаше всяка следваща година до махането му през 2001

Четирите години на Костаки бяха едни от най мракобесните години на прехода които мислех че никога няма да се върнат - Е и боко успя да ги върне - тотална медийна блокада създаване на култ към личността съсипване на бизнеса и на икономиката - ефекта винаги е един и същ - Як ръст на безработицата

И кво? След 15 години ще ни оправя Костов... мале, мале... даже мисълта ме отвежда в дълбок размисъл .... самата мисъл за подобно нещо е извратена...

Значи, хората го треснаха, поради ред причини и сега някой да го върне на власт... е не!

Ето в този пост си объркал годината и десетичната запетая

:)

Мисля, че точно тук е най-неточния от теб аргумент писан някога срещу мен.
Ето http://www.minfin.bg/bg/statistics/4 дай после в дясно архив 2008г.

ФР към 30.11.2008 11.5 милярда ФР към 31.12.2008 8,3 милярда - разлика от 3,2 милярда за 1 месец, кое съм объркал?!

От: От: От: (публична) За кого ще гласувате на парламентарните избори?

Колега, ти май имаш проблеми и с четенето и с разбирането
Ами има си Гугъл, земи потърси кога в кои правителства е участвало подзащитното ти лице със синя джука

Колега, аз не оспорвам факта, че е бил на власт като фин. мин 2 пъти по време на Попов и Димитров правителствата но това е до 92 г. от там на сетне какво правим?! Искаш да ми кажеш, че той е виновен за всичко ли?!
Искаш да ми кажеш, че от 95-97 Виденовото правителство, по негово време БГ фалира не е виновно, а това че Костов, е бил фин. мин. няколко години по рано?!

Ако е това, то тогава се извинявам, но това е грешно тълкуване на всичко!

Тук много добре си овъртвате историите както пожелаете, честно!

Единственото за което можеш да говориш, е как се разпродаде всичко за жълти стинки, тогава сме на 1 мнение и двамата!

От: От: (публична) За кого ще гласувате на парламентарните избори?

Мисля, че точно тук е най-неточния от теб аргумент писан някога срещу мен.
Ето http://www.minfin.bg/bg/statistics/4 дай после в дясно архив 2008г.

ФР към 30.11.2008 11.5 милярда ФР към 31.12.2008 8,3 милярда - разлика от 3,2 милярда за 1 месец, кое съм объркал?!

Похвално е че си запомнил за къде съм ти давал линкове да четеш

Ако беше запомнил и това че е нормално когато държавата работи и се разплаща в края на годината фиска да пада щеше да е още по добре

Когато си ушушкал фиска и да искаш не можеш да разплатиш 3 милиарда

Казвал съм го и друг път. Костов продаде фирмата, в която работех тогава за 5 000 000 долара. Активи за 20 000 000 и 5 000 000 годишна печалба. Два дена след грабежа се почнаха съкращения и разпродажба, която избиха инвестицията моментално. Фирмата я оставиха в агония в продължение на 10 години, докато конкуренцията не я натика в трета глуха. И сега още работи, но далеч не е това, което беше.

Никой да не ми казва колко лоша била държавата като собственик. Конкурирах ме се с няколко други български и чужди фирми на абсолютно пазарен принцип и ги смазвахме по всички показатели, просто не можеха да си подадът главичките милите. Схемата беше безкрайно проста! 20% от печалбата се разпределяше между работниците, около 100 човека . Никой не кръшкаше, никой не мрънкаше, НИКОЙ НЕ Е ОТКРАДНАЛ И КЛАМЕР, бачкаше се здраво и супер професионално.. Но накрая на месеца знаеш 2 бонки минимум, после и премии, ако са остана пари във ФРЗ. За 99-2000 г. бяха невероятни пари.

Фирмата я купи един един от най-известните бг олигарси, а целта му е била бърза печалба и изстискване на каквото остане до смъртта на дружеството. Вярвам че този сценарии е приложен на стотици, ако не и хиляди успешни български фирми. Ако на това му се вика приватизирания... ебахти и приватизацията, без извинение.

@mantaman - такива като тебе само царя може да ги оправи. Като махне с магическата пръчица и всичко ще стане перфектно без реформи, без съкратени, без приватизация, без валутен борд и без никакви негативи.

Нямам намерение да ти обяснявам, понеже това вече е история и спокойно можеш да я намериш за 10 секунди в гугъл.

Факта е че Костов завари ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА и я вдигна на крака ДВА ПЪТИ !!!

След Костов имаше 10 години стабилен икономически растеж, благодарение на смелите и непопулярни реформи, които направи. Никой друг не е правил реформи от 2001ва насам. Всичко е на самотек.

@momcheto - преди Костов имаше фалит и хиперинфлация, след края на управлението му имаше възстановяване на икономиката и стабилен растеж. Това е исторически факт. Всичко друго е пропаганда.

@biaaro - всичко каза, само не каза коя е фирмата, че да проверим дали не послъгваш.

@biaaro - всичко каза, само не каза коя е фирмата, че да проверим дали не послъгваш.

Да бе, ей сега ще ти кажа. Ти нормален ли си?

Абе майтап си правя, няма такова нещо. Сега още малко ще се помайтапя, като ти кажа, че съм съм виждал хора от СДС в офиса на шефа. Не знам какво са правили там, сигурно са се шегували. Ще ни дадете ли пари за изборите, шегувайки се ви питаме, не шегувайки се ви отговарям, казал шефа.

От: От: (публична) За кого ще гласувате на парламентарните избори?

Похвално е че си запомнил за къде съм ти давал линкове да четеш

Ако беше запомнил и това че е нормално когато държавата работи и се разплаща в края на годината фиска да пада щеше да е още по добре

Когато си ушушкал фиска и да искаш не можеш да разплатиш 3 милиарда

Манта, мисля че този разговор и спор го водим не за 1ви път. В интерес на истината и тогава аз ти дадох линковете, това не е важно.

Пусни едни регресивен анализ и виж в процентно изражение колко е средния процент на изплащане на бизнес и го сравни с това през 2008 и ще видиш огромна разлика. Има друг интересен момент, харченето в последния месец се удвоява за 1 година в % изражение от 2005-6, а в номинално изражение се увеличава с по 1 милиард до 2008. Тези темпове на харчове не се обуславяха с темп на БВП, а да не говоря с Брутната добавена стойност - какво говори това или пари се отичат някъде, или държавата дава доста пари за неефективност ти си избирай. Виждаш навлизаме вече в икономиката, значи ако приемем твоя аргумент, за голямото работа чудесно приемаме го и затова държавата харчи много и това го приемаме, но ако отворим един платежен баланс, ще видиш "силата" на предишното и ключа с тези резерви, за 1 година 2008 до 2009 по капиталова и финансова сметка има 10 милиарда спад :) Значи това огромно разплащане което се увелича по ФР, било един кинти от запада. С Coolice колко пъти сме казвали по него период и маймуна да ни управляваше пак щеше е същото! Ако имаш спомене тогава всички тръбиха едно - криза нас не ни лови, ние сме остров на спасенеито, Станишката разправяше криза няма - когато БФБ се сриваше с луди темпове, другото което се повтаряше, че никога няма секне този поток от чужбина и т,н и т.н глупости, масата да вярва. Ако всичко бе цветя и рози, защо Януари 2009 имаш кървища в София, това да не е извратена любов м/у народа и полицията?!

А това, че си дал 3 милярда не много за хвалене, защото ако на другата страна не отговоря същата добавена стойност + премия! Защото иначе му се нарича кражба!

В момента сме в бъст цикъл батак е нормален, но батака които ни е сега е следствие на малоумните простии на държавата и прекалената държавност, която си отглежда и регламентира монополи и задушава всячешки. Не случайно и моя глас е, че няма да гласувам. Няма партия дори и твоята на Кунева, да направи каквото и да е. Не случайно съм пуснал и тази тема:
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=41481

@momcheto - преди Костов имаше фалит и хиперинфлация, след края на управлението му имаше възстановяване на икономиката и стабилен растеж. Това е исторически факт. Всичко друго е пропаганда.

Ако всичко е било толкова уникално и хубаво, както в твоя разказ, защо не повтори мандата си или поне да беше близо? Три пъти по-малко гласове! Това си е живо сгромолясване... Колкото и голяма медийна пропаганда... не може да повлияе тройно на резултата. Особено, че Костов е бил на власт и медиите са му били послушници.

Ако всичко е било толкова уникално и хубаво, както в твоя разказ, защо не повтори мандата си или поне да беше близо? Три пъти по-малко гласове! Това си е живо сгромолясване... Сори, но след 15 години и Бойко може да каже, че е бил супер успешен и да търси властта... и да спасява държавата. Не е сериозно.

Ако всичко е било толкова уникално и хубаво, както в твоя разказ, защо не повтори мандата си или поне да беше близо? Три пъти по-малко гласове! Това си е живо сгромолясване... Колкото и голяма медийна пропаганда... не може да повлияе тройно на резултата. Особено, че Костов е бил на власт и медиите са му били послушници.

Защото това което прави, всеки политик в която и да е държава на негово място - политическо самоубийство - та и затова толкова си заработи за себе си :D

@momcheto - не беше хубаво, но беше правилно.

След тежка автомобилна катастрофа не е хубаво хирурга да те реже, но хирурга ли е виновен за катастрофата? Не можеш да се сърдиш на хирурга, че ти е спасил живота, но след операцията всичко те боли и ще се възстановяваш дълго.

По същия начин не можеш да се сърдиш на хората изкарали те от лайната, че в супер тежката ситуация не са били перфектни

@momcheto - не беше хубаво, но беше правилно.

След тежка автомобилна катастрофа не е хубаво хирурга да те реже, но хирурга ли е виновен за катастрофата? Не можеш да се сърдиш на хирурга, че ти е спасил живота, но след операцията всичко те боли и ще се възстановяваш дълго.

По същия начин не можеш да се сърдиш на хората изкарали те от лайната, че в супер тежката ситуация не са били перфектни

Харесва ми доводът ти, но пак ще те попитам - защо хората го разкараха и това значи ли, че като при Бойко сме държали фискална политика, ама сме живяли мизерно, трябва да го преизберем? Защото ти това казваш в момента.

Горе