АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Аз като по-тъпичък пак да попитам кой е виновен за кашата и за жертвите?

Като "местните" украинци борещи се за федерация почти нищо не постигнаха с тази си борба.

По мирен път според мен щяха да постигнат повече или може би не мислиш така.

Троленето ти задръсти хубавата тема. Хубава работа, ама седерастка.

истината за "братята" руснаци, специално русоФините да я прочетат, данните са от държавно изследване и са публикувани в комсомолская кривда, никакви братя не са руснаците за украинците

http://vitki.org/ЧИСТОКРОВНЫЕ РУССКИЕ ГЕНЫ.html

специално правя извадка за руския мужик-извратеняк другаря червенром:

Дошло до того, что у многих женщин в Дальневосточном регионе появились по два мужа – один русский, один китаец. Русский зарабатывает деньги для семьи, китайский воспитывает детей и занимается хозяйством. Оба мужчины считают такие отношения нормальными

...според мое вътрешно убеждение, Русия не е имала и никога няма да има такива ненавистни завистници, клеветници и даже явни врагове, като тези славянски племена, които Русия ще освободи, а Европа ще се съгласи да признае освобождението им.

И нека да не ми възразяват, да не ме оспорват и да не преувеличавам думите ми, че аз ненавиждам славяните. Напротив, аз много обичам славяните. Но няма и да се защитавам, защото знам, че всичко точно така ще се сбъдне, както аз казвам и не поради низкия и , като че ли, неблагодарен характер на славяните, съвсем не! Техния характер в този смисъл е като характера на всички. Всичко ще се сбъдне именно защото тези неща не могат да се сбъднат по друг начин.
.
Ще започнат те, след освобождението си, своя нов живот именно с това, че ще изпросят от Европа, от Англия ли, от Германия ли например, подкрепа и покровителство на свободата си. И въпреки, че в концерта на европейските държави ще бъде и Русия, то те ще направят това именно в защита от Русия.

Ще започнат те именно с това, че вътрешно в себе си, ако не направо и на глас, ще си обявят на себе си и ще убедят себе си в това, че те не са обвързани с ни най-малка благодарност към Русия. Напротив, те ще кажат, че те едва са се спасили от властолюбието на Русия, при подписването на мира ако не се е намесила Европа, Русия би ги погълнала веднага имайки предвид разширяването на границите и и намеренията на великата Всеславянска империя за поробване на славяните от алчното и варварско великоруско племе.

Може би цяло столетие или още повече те непрестанно ще треперят за своята свобода, ще клеветят Русия, ще я клюкарят и ще интригантстват срещу нея.

О, аз не говоря за отделни лица. Ще има и такива, които ще разберат какво е означвала, означава и ще означава Русия за тях винаги. Но тези хора, особенно отначало, ще бъдат подложени на насмешки, ненавист и даже на политически гонения. Особенно приятно, ще бъде за освободените славяни да казват и да тръбят на целия свят, че те са племена образовани, способни на най-висша европейска култура, докато Русия е варварска страна мрачен северен колос, даже не с чиста славянска кръв, гонител и ненавистник на европейската цивилизация.

У тях , разбира се, ще се появят още от самото начало конституционно управление, парламенти отговорни министри, оратори, речи. Това ще ги възщищава и утешава. Те в упоение ще четат за себе си в парижки и в лондонски вестници телеграмите известяващи на целия свят, че след дълга парламентарна буря най-накрая е паднало министерството в (...страна на вкус...) и е съставени ново от либералното болшинство и, че някой техен (...фамилия на вкус..) се е съгласил най-накрая да приеме портфейла на съвета на министрите.

Русия трябва сериозно да се приготви за факта, че всички тези освободени славяни с упование ще се втурнат към Европа и до загуба на своята лично ще се заразят о европейските политически и социални.модели. По този начин ще трябва преживеят дългия перод на европеизма преди да достигнат поне нещо в своето славянско значение и своето славянско признание от човечеството.

Тези земици вечно ще се карат, вечно ще си завиждат и ще интригантстват един срещу друг. Разбира се в минута на наистина сероазна беда те всички непременно ще се обърнат към Русия за помощ. ...

Ф.М. Достоевский. Дневник на писателя Ноември 1877 г.
Въртиш ги както ти оттърва.
Повечето време тезата ти е "Няма вечни врагове, има вечни интереси" и аргументите ти все около долари и рубли се въртят, ама стане ли дума за Русия, те избива на чувства и почваш да удряш по моралните точки.

И историята я ограничаваш до 100-ина годишен интервал, свършващ преди 70 години. И при всеки удобен случай сочиш с пръст обвинително "Ти си жалък и неблагодарен завистник задето не признаваш това, що е направила Русия за народа ти!". Това може да го кажеш на кумо, примерно (той си е за бой). Ама на мене не виждам какво има да ми го развяваш тоя байрак - то си ми е имплантирано още от най-ранна възраст :) . И смятам, че трябва да си остане там.

Ама дай да не проектираме Руско-Турската освободителна война във всеки един аспект от взаимоотношенията на двете страни.
Сещам се и как руснаците ни "свободиха" и от фашистите 60-ина години по-късно.
Все се надявам някой ден да се отвори шанс и ние да можем да върнем жеста и да освободим руския народ от някое тиранично управление!

... Примерно управлението на Путин от колко процента от руснаците се смята за 'тиранично' (примерно определение)? :)

http://www.vbox7.com/play:m74874ebc5 wow

""Преди години, кораби на шести американски флот, навлизат в руски териториални води в Черно море. Руснаците буквално ги изритват от там с шутове.''

От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Въртиш ги както ти оттърва.
И историята я ограничаваш до един отрязък от 100-ина годишен интервал, свършващ преди 25 години. И при всеки удобен случай сочиш с пръст обвинително "Ти си жалък и неблагодарен завистник задето не признаваш това, що е направила Русия за народа ти!".

Смятам знаеш, че няколко години след освобождението ни, сме им се отблагодарили с едни 32,5 тона злато за освобождението. Нали не смяташе, че са водили дузина войни с турците и до сега не им е идвало на акъла, че има там "братски", славянски народ. Всичко им е до интереса, просто дузина войни са нямали интереси да ни "освободят". А през това време процесите в БГ са следвали своят логичен развой с една цел освобождение на България.

И при всеки удобен случай сочиш с пръст обвинително "Ти си жалък и неблагодарен завистник задето не признаваш това, що е направила Русия за народа ти!". Това може да го кажеш на кумо, примерно. Ама на мене не виждам какво има да ми го развяваш тоя байрак - то си ми е имплантирано още от най-ранна възраст :) .

Напротив. Именно на теб мога да го кажа.

Cumo и математика са си обикновени дебили, чипът им е ограничен и не могат да излезнат извън него. Те дори не са тролове. Докато ти си умен, имал съм възможност да се уверя. А в същото време всяка твоя реплика в тази тема (която е за Украйна) е против Русия. Всяка твоя реплика е с целта да се вкара опонента в обяснителен режим за Русия и да се отклони основната тема - за вината на Запада в трагедията на Украйна. Дори руската култура, за която твърдиш че харесваш и че си чел, по някакво странно извращение смяташ, че я е създавал някой друг, но не и руснаци. Затова ти пуснах откъс от дневниците на Достоевски - за да разберат такива като теб колко са жалки. На глупаците е простено, но на такива като теб - не е.

От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Напротив. Именно на теб мога да го кажа.

Cumo и математика са си обикновени дебили, чипът им е ограничен и не могат да излезнат извън него. Те дори не са тролове. Докато ти си умен, имал съм възможност да се уверя. А в същото време всяка твоя реплика в тази тема (която е за Украйна) е против Русия. Всяка твоя реплика е с целта да се вкара опонента в обяснителен режим за Русия и да се отклони основната тема - за вината на Запада в трагедията на Украйна. Дори руската култура, за която твърдиш че харесваш и че си чел, по някакво странно извращение смяташ, че я е създавал някой друг, но не и руснаци. Затова ти пуснах откъс от дневниците на Достоевски - за да разберат такива като теб колко са жалки. На глупаците е простено, но на такива като теб - не е.
А, не. Като товорих темата, видях основно про-руска пропаганда и плюене по Запада. Намерението ми беше да внеса малко баланс :) . Понеже всички знаем, че нещата никога не са толкоз прости.

За това да не съумявам да вържа днешните руснаци с представата си за Русия от детството, все някаква вина имат и те.

А, не. Като товорих темата, видях основно про-руска пропаганда и плюене по Запада. Намерението ми беше да внеса малко баланс :) . Понеже всички знаем, че нещата никога не са толкоз прости.

За това да не съумявам да вържа днешните руснаци с представата си за Русия от детството, все някаква вина имат и те.

Балансът ти се състоеше от недоказани обвинения и нито един факт + 3 линка с мисли на журналисти от Forbes (които явно са некакви големи специалисти по Украйна). Ако не вярваш - си погледни профила с мненията в темата, нямам сметка да извъртам за нещо, което с лекота може да се докаже.

А за руснаците си личи, че нищо не знаеш. Аз дори съм добричък, смятам, че Русия трябва да живее съвместно с ЕС, да търгуват взаимоизгодно и да си гледат живота. Докато към 40% от руснаците вече смятат, че Русия трябва да обърне гръб на ЕС, да обърне тръбопроводите към азиатските тигри и да остави ЕС да се гърчи на въглища и сяра.

Аз не искам това, дори не толкова от доброта, просто това ще доведе до все по-засилващи се атаки от Запада срещу Русия. Европейците винаги настъпват една и съща мотика, след като се сменят 1-2 поколения. Просто забравят и не се усещат, че заменянето на основни идеи и изводи в историята пак ще ги удари първо тях. В момента са зависими, разбираемо е, но не са чак толкова безпомощни. Е в момента Путин пак помогна на европейците и най-вече на Меркел - реално тя ще води кръглата маса, което е страшно засилване на европейските позиции в този конфликт. Европейците пак са в играта. Важно е да го разберат не само германците, но и останалите.

А за руснаците си личи, че нищо не знаеш.
А трябва ли да знам? Някакви файди или нещо интересно от научна гледна точка да пропускам?
Дори не влагам ирония, нищо че звучи тъй.

За мен Русия е място, дето най-отрицателното в България го има в мултиплициран вид - корупция, културен регрес, псевдо-демократична власт, организирана престъпност. Сигурен съм, че не е само това. Ама мене тия неща по разбираеми причини най-ме отблъскват и от тях най-много искам да избягам.

А за руснаците си личи, че нищо не знаеш. Аз дори съм добричък, смятам, че Русия трябва да живее съвместно с ЕС, да търгуват взаимоизгодно и да си гледат живота. Докато към 40% от руснаците вече смятат, че Русия трябва да обърне гръб на ЕС, да обърне тръбопроводите към азиатските тигри и да остави ЕС да се гърчи на въглища и сяра.
Това го виждам като нещо положително в средносрочен+ план. Белким най-сетне светът се мотивира достатъчно и да се ускори преминаването към алтернативни енергийни източници. Преди Европа да се е срутила под тежестта на Азитската инвазия. Колкото по-късно, толкова по-трудно.

От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

А трябва ли да знам? Някакви файди или нещо интересно от научна гледна точка да пропускам?
Дори не влагам ирония, нищо че звучи тъй.

За мен Русия е място, дето най-отрицателното в България го има в мултиплициран вид - корупция, културен регрес, псевдо-демократична власт, организирана престъпност. Сигурен съм, че не е само това. Ама мене тия неща по разбираеми причини най-ме отблъскват и от тях най-много искам да избягам.

Това го виждам като нещо положително в средносрочен+ план. Белким най-сетне светът се мотивира достатъчно и да се ускори преминаването към алтернативни енергийни източници. Преди Европа да се е срутила под тежестта на Азитската инвазия. Колкото по-късно, толкова по-трудно.

Не, не трябва да знаеш, щом не искаш. Но като не знаеш нещо, то защо го коментираш?

Ако искаш да си излееш негативните емоции към Русия - теми бол, що трябва да го правиш в една от малкото сериозни теми и да пречиш на хората да обсъждат?

А за алтернативните източници що си мислиш, че аз съм против? Ако можеше да се премине на тях сега, то много неща в света щяха да се уравновесят. Да, Русия ще загуби сериозни доходи от газа и нефта, но ще започне да печели от новите източници. Докато Щатите и арабите не могат да се похвалят с подобни възможности. От всички страни по света само Русия си е самодостатъчна - и като народ, и като научни постижения, и като отбрана, и като природни дадености. И дори природни дадености, които ни липсват (примерно най-скъпите редкоземелни метали, цената на които стига до $500 на грам и които са нужни в някои високотехнологични производства, ние вече си ги произвеждаме в лаболатории).

Ето примерно с шистовия газ. Щатите разработиха технология и започнаха да я прилагат. И какво се получи в крайна сметка?
1. В Щатите избухна енергийна революция. В съчетание с въведените данъчни облекчения, всички световни бързи пари се насочиха от развиващите се пазари към САЩ.
2. Цената на шистовия газ в САЩ падна под себестойността му.
3. Първите компании за шистов газ фалираха. Едно от неизгодната за тях цена, друго, че се оказа, че новите разработки са като тото, а находищата са нестабилни и бързо свършват.
4. Възникнаха екологични проблеми. Хората палят водата от крановете в къщите си и това на огромните американски територии. Представи си, че това стане в малките европейски страни.
5. Отгоре на всичкото, дори пуснаха мухата на ЕС, че ще ги снабдяват с шистов газ.

И какво се получи в крайна сметка? Увеличиха десеторно износа на въглища за ЕС. И то със съдържание на сяра, много по-високо, отколкото от находищата в същата тази Украйна или Русия. Евала.

Нещата не са толкова лесни и при новите разработки. Винаги има тесли.

А след 20 години ни очаква глад за вода.

Последно редактирано:

Смятам знаеш, че няколко години след освобождението ни, сме им се отблагодарили с едни 32,5 тона злато за освобождението. Нали не смяташе, че са водили дузина войни с турците и до сега не им е идвало на акъла, че има там "братски", славянски народ. Всичко им е до интереса, просто дузина войни са нямали интереси да ни "освободят". А през това време процесите в БГ са следвали своят логичен развой с една цел освобождение на България.
А това каква връзка има с темата Украйна?
В смисъл българо - турско - руските отношения от време оно.

А това каква връзка има с темата Украйна?
В смисъл българо - турско - руските отношения от време оно.

Това, бе не към теб насочено, но щом го повдигна - целях да покажа, че не всичко е даром, така и освобождението, за което сме си платили .... Щото видиш ли били сме неблагодарни и нам си какви .... и сега трябва вечно сме в позиция П на клуба на Олигарха от изток ....

Сто пъти ви го казах и сто пъти го извъртате. Не благодарете, щом не искате, а и никой не ви кара насила. Ваша си работа, ваш си манталитет. Но не ни плюйте поне за вашите си издънки.

Някой руснак да се е подигравал на българин, че България е била на страната на фашистка Германия, примерно? Не е, няма и да го направи. Защото всеки нормален човек съзнава, че понякога възникват такива политическа ситуация, в която по-слабите страни трудно могат да се измъкнат. В такъв момент е важно да имаш политик, който да определи разумно положението. Без да съм монархист, но мнението на цар Борис (Винаги с Германия, никога срещу Русия) според мен е правилно при това геостратегическо положение и с този генофонд. И никой не му се сърди.

Връзките на България и Русия са много по-силни от определени временни ситуации. Китайците и досега смятат, че все още е рано да се определя значението на Френската буржоазна революция, а вие живеете с някакви времеви отрязъци от по 20-40 години. Това важи за забравяне (Мойсей) за промиване (Украйна) но не важи за исторически процеси от векове.

Последно редактирано:

Сега чета, че референдум в Донецк и Луганск ще има на 11 май - не искат да слушат Путин.
Дали се очакват нападения от Десен сектор по време на провеждането му?
Притеснява ме да няма поредната кървава баня и как ще реагира хунтата в Киев.

Сега чета, че референдум в Донецк и Луганск ще има на 11 май - не искат да слушат Путин.
Дали се очакват нападения от Десен сектор по време на провеждането му?
Притеснява ме да няма поредната кървава баня и как ще реагира хунтата в Киев.

Не мисля, че и Путин е вярвал, че ще го послушат. Надявам се поне европейците да са разбрали, че Русия не влияе на процесите. Американците вече ги чух - ни приемат, ни предават. Псаки сутринта каза буквално следното: "Русия трябва да се намеси като по никакъв начин не се намесва".

Сега нещата се решават освен от САЩ вече и от ЕС. И ако има кървава баня, то много руснаци и украинци ще обвинят Путин, че не се е намесил, но дефакто той ще е спасил много повече животи за в бъдеще. Защото ако Русия се намеси (което досега се чудеха как да провокират САЩ) е ясно - "агресори, мечка, лоши, ууу" и ледена епоха между Русия и ЕС за следващите 40 години (ако не е война)

А и личното ми мнение е, че ако има кървава баня, то и европейците ще разберат с кого са си имали работа в лицето на хунтата и неонацистите, и че е по-добре Путин да се намеси. Все пак не всички между тях са такива пердета или идиоти. Има си и свестни политици и журналисти, просто по-бавно загряват при тази цензура.

Това да разгърнеш системите "Град" срещу град е престъпление срещу човечеството. "Град" не идва от град, на руски е градушка и трябва да пада в полето. Ако "Гвардията" на тези малоумници ги използва, не опълченците в града, а всичките му мирни жители ще се превърнат на кървава пихтия.

Последно редактирано:

P.S. Изключвам само смешките в Мариупол.. Там с това постоянно завземане на сградите през ден явно си е товарене на галфона Коломойски и от двете страни. Наградата, която той дава за превземане на сграда, е $200000. Не ми се вярва да им плаща всеки път, но и един път да е платил, пак са си пари.

Strana, с молба да кажеш по-подробно за рефендума - кои конкретни градове ще гласуват и дали някъде си срещнал
за чуждестранни наблюдатели ще има ли? После да не кажат, че резултатите са изфабрикувани?!

П.П. Относно плащанията, явно си е глад в Украйна, щом младежи се записват в Десен сектор за нищожните 42.80 лв на ден.
Това не ще да е само от политическа убеденост, а по-скоро да изкарат едни пари или и двете заедно, мое мнение.

Strana, с молба да кажеш по-подробно за рефендума - кои конкретни градове ще гласуват и дали някъде си срещнал
за чуждестранни наблюдатели ще има ли?

П.П. Относно плащанията, явно си е глад в Украйна, щом младежи се записват в Десен сектор за нищожните 42.80 лв на ден.
Това не ще да е само от политическа убеденост, а по-скоро да изкарат едни пари или и двете заедно, мое мнение.

Славянск и Луганск със сигурност, другите ще ги проверя и пусна след малко.

Чуждестранни наблюдатели няма да има, това е и една от причините Путин да иска отлагане на референдума за по-късна дата. За да е законно, ако се състои. Ясно, че никой няма да признае референдумите отначало, но ако са прозрачно проведени, то с времето си се признават, ако съответставт на историческата логика.

Глад си е. То половината Украйна не работи в момента. Заплати няма, банките спират в източните градове, бизнесът спря, търговията спря, мъжете ги викат в запас, жените им дуднат, миньорите стачкуват, сума ти народ обикаля като гламав по страната, опълченците се отбраняват,

Всичко е пари. Едва ли някой може да повярва, че сума ти месеци Майдана изкара на фотосинтеза.

Сто пъти ви го казах и сто пъти го извъртате. Не благодарете, щом не искате, а и никой не ви кара насила. Ваша си работа, ваш си манталитет. Но не ни плюйте поне за вашите си издънки.

На да ли има някой, който да не е бил благодарен и признателен на русите, както и на румънци,поляци, финландци, норвежци и на други чуждестранни доброволци и всички други, които са дали живота си през война от 1877-8г. Но това са били хора от преди 130 години, отдава се към хората а, не към политиците. Както и факта, че това е било преди 130 години и са минали поколения сегашната Русия е нямало нищо общо с тогавашната. Проблема е както каза и ти в политиката и лобито, което стои като чадър на страната ни.
Няма как се вади коза ние ви спасихте и нека за това си веем байряка в страната ви или хеле другата глупост ние сме ви братушки ....

И върха на тази извратеност идват от националистите, които до един защитават руските интереси и евентуално след това БГ ...

Горе