АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Не, не трябва да знаеш, щом не искаш. Но като не знаеш нещо, то защо го коментираш?

Ако искаш да си излееш негативните емоции към Русия - теми бол, що трябва да го правиш в една от малкото сериозни теми и да пречиш на хората да обсъждат?
Обсъждам толкова, доколкото знам. Да ме видя да правя пълен анализ на Русия някъде из темата?

Не нося негативни емоции към Русия - трябва да съм много натоварен емоционално ако поддържам регистър на личното си отношение към всяка една страна по света :) . В случая просто реагирам на нещо, дето ми се натрапва все едно е мана небесна. Пък и хората точно това обсъждат основно в темата - е ли Русия, най-доброто дето може да се случи на Украйна, или не е.

Аз съм скептичен, ама може и пък тва да е отговорът. От гледна точка на българин, Украйна е суверенна държава и трябва да запази независимостта и целостта си.
Ама пък ако и самите украинци не виждат така нещата, кой съм аз та да им давам наклон? :)

От: От: От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Обсъждам толкова, доколкото знам. Да ме видя да правя пълен анализ на Русия някъде из темата?

Не нося негативни емоции към Русия - трябва да съм много натоварен емоционално ако поддържам регистър на личното си отношение към всяка една страна по света :) . В случая просто реагирам на нещо, дето ми се натрапва все едно е мана небесна. Пък и хората точно това обсъждат основно в темата - е ли Русия, най-доброто дето може да се случи на Украйна, или не е.

Аз съм скептичен, ама може и пък тва да е отговорът. От гледна точка на българин, Украйна е суверенна държава и трябва да запази независимостта и целостта си.
Ама пък ако и самите украинци не виждат така нещата, кой съм аз та да им давам наклон? :)

Нали ти писах вече - не анализ, аз дори един факт не видях от теб. Само подмятания и смайлита.

От гледна точка на нормалните хора Украйна беше самостоятелна суверенна държава. Тя имаше законно избран президент и беше в правото си сама да определя как да се развива за в бъдеще, съобразно своите собствени интереси.

Спретнаха и въоръжен преврат, назначиха незаконна хунта при жив президент и финансираха това начинание (признание от самата Нуланд)

Лошият олигарх Янукович (макар и президент) го смениха с губернатори-олигарси, назначени от хунтата. В Радата се гласуваше под дулата на автомати (и това наистина и подкрепено с видео и снимки, а не като в глупостите за Крим)

Дори оставям темата за бандеровците (макар че на половината Украйна лошо й става от тях още от време оно, а не отсега)

Кой не е искал суверенна Украйна в случая?

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

За кой ли път повтарям на тези, които пишат без да четат с надеждата, че все някога ще прочетат, ако наистина имат желание да видят реалността.

1. Янукович не отряза ЕС, той просто каза, че Украйна все още не е готова за ЕС и отложи за неопределено време.
2. Ако погледнете условията на ЕС, то и на всеки друг ще му стане ясен тои факт.
3. Повече от половината бизнес на Украйна е ориентиран към Русия. Експорт, съвместни предприятия, работна ръка. За да се пеориентира към ЕС изисква време и пари. Дори на същия този Порошенко няма кой да му купува бонбоните в ЕС. Докато в Русия купуват всичко, включително и неговите шоколади.
4. при влизане в ЕС щеше да се наложи да се въведат мита при износа в Русия. Украинските стоки щяха да станат неконкурентни на руския пазар.
5. Трябаше да се качат сметките с над 150%. Това населението в момента не можеше да си го позволи.
6. Трябваше да се взимат заеми от МВФ при неизгодни условия. А Русия даваше 15 млрд и то не заем, а чрез закупуване на украински държавни ценни книжа.
7. Плащаха за руски газ $260 при положение, че по договор трябваше да плащат над $500. Русия има даваше тези отстъпки с цел да стимулира украинската икономика и да се подготви за изискванията на Митническия съюз.
8. В разрез с всякакви съглашения се очакваха дори бази на НАТО в Харков и база на САЩ в Крим.

Янукович направи възможно най-правилното нещо за Украйна в подобна ситуация.

След всичките изпълнения на хунтата, която даже на Великден не се засрами да изпрати нападатели в региона,
изобщо не мисля, че трябва да остават към Украйна. Имат право хората да се борят за независимост,
щом държавата им не ги защищава, а ги избива. Вие как бихте реагирали - с наведена глава ли?
Много е лесно от един форум да си казвате мненията и да разтягате исторически локуми,
действителността е съвсем друго нещо.

Сегашният председател на Донецката република казва в интервю, че от години искали да се отделят.
От Киев все им обещавали по-голяма самостоятелност и все ги лъжели, особено Донбас - три пъти го излъгали.
Значи нещата и желанията на хората не са от днес, явно наистина им е писнало вече.

П.П. Относно горното за ЕС - България ви е пред очите.
Самоубийство за икономиката на всяка малка страна, станала членка на ЕС
и...милиони емигранти, миещи кенефите на Европа.

От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Смятам знаеш, че няколко години след освобождението ни, сме им се отблагодарили с едни 32,5 тона злато за освобождението. Нали не смяташе, че са водили дузина войни с турците и до сега не им е идвало на акъла, че има там "братски", славянски народ. Всичко им е до интереса, просто дузина войни са нямали интереси да ни "освободят". А през това време процесите в БГ са следвали своят логичен развой с една цел освобождение на България.
Tова за златото е полуистина.

Tова за златото е полуистина.

Дай тогава другата част от истината или указа на княз Александър не е бил валиден?

Дай тогава другата част от истината или указа на княз Александър не е бил валиден?
Златото е да покрие разноските на окупационната руска войска на бившата територия на Османската империя. За това е окупационна, не щото е окупирала несъществуващата ни по това време държава и е трябвало да има войска, за да не настъпи хаос докато се организира бъдещата българска държава. И на всичкото отгоре не го плащаме цялото. Докато накрая не го опрощават. Прочети статията, интересна е. Никой не ни е дал свободата даром, обаче според мен е можело да се отнесат доста по-иначе, към парите които сме им дължали.

Златото е да покрие разноските на окупационната руска войска на бившата територия на Османската империя. За това е окупационна, не щото е окупирала несъществуващата ни по това време държава и е трябвало да има войска, за да не настъпи хаос докато се организира бъдещата българска държава. И на всичкото отгоре не го плащаме цялото. Докато накрая не го опрощават. Прочети статията, интересна е. Никой не ни е дал свободата даром, обаче според мен е можело да се отнесат доста по-иначе, към парите които сме им дължали.

Явно друго четем, виждам че сме го изплатили в другият век, а иначе ок щом така искаш да му викаме, окупацията която е следствие на освобождението си струва кинтите.

:D

10301122_1469454169958730_3391036688959738859_n.jpg

На страна му е простена маниащината, той руснак и да го биеш и да му мрънкаш, няма да може да мисли различно, обаче брад например? откога го втресе такава любов към путин и всичко руско?

Аз толкова години съм си писал с руснаци, кореспонденция, любовни забежки, учил съм езика им културата им , литературата.
Харесвам ги, обичам да говоря с тях, ако не броим двамата днес които видях тролове, с неизрязани от няколко месеца нокти на краката и по сандали...
Та както и да е де, но купувал съм си продукти от руски магазини и руска водка съм пил и какво ли не, ами .. нищо не ме е вчепетлило толкова че да повторя.
Снимката на нортранд наистина те кара да се замислиш, като са толкова смотан изападняците, защо от векове живеят по добре от източните ни приятели?

Реално ако трябва да си говорим и оставин настрани това което са ни учили и симпатиите, предпочитам да живея под немско или американско господство отколкото под руско...
Всички виждаме какво става там, гледате в тубето клипове от улиците на русия нали? Както си караш и ти излиза някой с патлак или направо те избутва от пътя с голямото джип. Селата им са зле, наистина инфраструктора система всичко е скапано, а в западните държави хората си живеят нормално..
Ами като толкова ги хвалите руснаците, подайте заявление за руско гражданство бе да ви таковам?
Защо не живеете там?
Ето аз искам да живея в Европа и си подготвям нещата за там, искам да карам западна кола, да живея в лъскава къща да имам всичко което се предлага.
Не искам микровълновата печка да ми е лукс...
Да си мечтая за електронна игра.

Както не харесвам това което ми предлагат руснаците, така не ми харесва и всичко което ми предлагат техните съюзници...
Бе мамка му, колко от вас имат руска техника или ходят на почивка в Русия?
Те не предлагат свобода какво с езаблуждавате, предлагат друг вид заробване.
Дразните ме с тия постоянни мрънкания колко са велики и как са супер,
ПРЕКАЛИХТЕ ДА ВИ ТАКОВАМ - Ще започна да ви сера в темите ако не се спрете!!!!!!!!

Или пишвете САМО новини от панаира, щом искате сериозна тема ил ида подкарваме рядкото ?
50 страници помия да ви пикая на темата вече, нищо интересно в нея само перчене и говорене на простотии все едно сме в селския хоремаг.

Още малко за икономиката.

Повечето младежи едва ли си спомняте как е започната цялата каша. Но когато започна прехода през 1989 година почти всички бивши социалистически страни бяхме еднакво бедни.

25 години по-късно ето я класацията:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

40. Slovenia 27,400
41. Czech Republic 27,200
...
45. Slovakia 24,700
46. Cyprus 24,500
47. Greece 23,600
48. Portugal 22,900
49. Lithuania 22,600
50. Estonia 22,400
...
52. Poland 21,100
...
54. Hungary 19,800
...
60. Russia 18,100
61. Croatia 17,800
...
72. Bulgaria 14,400
...
112. Ukraine 7,400

Така че моля спрете да ми натяквате руския модел или модела на Унгария (заради Виктор Орбан и как видите ли той защитавал националните интереси).

Ами искам от утре да почнете да пишете за модела на Словения, Чехия и Словакия. Защото въпросните държави както се вижда изпревариха Гърция и Португалия по стандарт на живот.

А Русия защо е напред (спрямо България, но не спрямо Чехия) - мисля го дискутирахме - че с петрол и ресурси всеки може да си крепи икономиката, но не всеки може да прави прогрес.

Въпросът е какво направи Чехия че без да има нужните ресурси (петрол, газ и други неща) за 25 години изпревари Гърция, Португалия и другите стари държави от ЕС, а ние не можахме. А и не само тя - Словакия, Словения, Полша, Литва, Латвия, Естония.

И защо Русия с толкова много ресурси, нафта, петрол, газ и други полезни изкопаеми ни изпреварва има няма само с 25%. Докато една Чехия, ни дърпа почти двойно. А Чехия дърпа на Русия над 50%.

Надявам се, че разбирате какво се опитвам да ви кажа - не се захласвайте по някой който е гъкан с ресурси и е само 25% по-богат от вас. Поставете си за цел някой който няма ресурси като вас, но въпреки всичко е успял да постигне двойно повече за последните 25 години.

Моделът на Унгария е толкова неуспешен, че Орбан изплати заема на Унгария към МВФ и изгони фонда. На всичкото отгоре хората толкова обедняха, че го избраха за втори път и не само него, 60% долу горе е за ФИДЕС, а 30% е за още по-крайните Йобик. С една дума, толкова зле се справят унгарските консерватори и националисти, че 90% от унгарците гласуват за тях. Сравни ги сега с твоя реаниматорски блок и ще видиш разликата. Но предполагам, че ти с твоите икономически показатели, знаеш по-добре от самите унгарци как живеят те.

Реално ако трябва да си говорим и оставин настрани това което са ни учили и симпатиите, предпочитам да живея под немско или американско господство отколкото под руско...
Всички виждаме какво става там, гледате в тубето клипове от улиците на русия нали? Както си караш и ти излиза някой с патлак или направо те избутва от пътя с голямото джип. Селата им са зле, наистина инфраструктора система всичко е скапано, а в западните държави хората си живеят нормално..
В западните живеят нормално (не съвсем, ама тоя спор ще задръсти темата), ама ние в България духаме супата. Дават го след 50 години да изчезнем. О, как искам да живея под американско господство, умирам си.

За да разбереш на какви идеи симпатизираме тук, трябва да си чел малко геополитика. Тук искаме следното - Централна Европа да се обедини с Русия. Истинската Европа да се откъсне от Евроатлантизма. Можеш да си представиш ако се съюзят германци и немци какво ще се случи (не, няма да нападат Полша).

Моделът на Унгария е толкова неуспешен, че Орбан изплати заема на Унгария към МВФ и изгони фонда. На всичкото отгоре хората толкова обедняха, че го избраха за втори път и не само него, 60% долу горе е за ФИДЕС, а 30% е за още по-крайните Йобик. С една дума, толкова зле се справят унгарските консерватори и националисти, че 90% от унгарците гласуват за тях. Сравни ги сега с твоя реаниматорски блок и ще видиш разликата. Но предполагам, че ти с твоите икономически показатели, знаеш по-добре от самите унгарци как живеят те.

В западните живеят нормално (не съвсем, ама тоя спор ще задръсти темата), ама ние в България духаме супата. Дават го след 50 години да изчезнем. О, как искам да живея под американско господство, умирам си.

За да разбереш на какви идеи симпатизираме тук, трябва да си чел малко геополитика. Тук искаме следното - Централна Европа да се обедини с Русия. Истинската Европа да се откъсне от Евроатлантизма. Можеш да си представиш ако се съюзят германци и немци какво ще се случи (не, няма да нападат Полша).

СпИциално за Орбан, явно това е най-доброто на политическата сцена. :lol:

А те и у нас ДПС и БСП управляват през мандат и хората пак си ги преизбират. Както виждаш това не е някакъв сериозен довод.

Това че ние ще изчезнем до 50 години е необратимо. Трудно може да се спре, но не и чрез твоите възгледи за промяна на геополитическата ориентация. При една промяна на ориентацията от Запад на Изток тука ще останат само пенсионери, роми, безработни и някой и друг държавен чиновник. Така че при ще изчезнем не за 50, ами за 20 години. И даже ще си жив да се наслаждаваш на процеса. После ще се питаш къде сбъркахме, ама може и да не разбереш. Пък и няма да има никакво значение. :lol: :lol: :lol:

Ибаси новината в дира:

Жената е скочила от висок етаж на блок 20, като е паднала върху "паяк" на Центъра за градска мобилност, който е вдигал кола на улицата.

СпИциално за Орбан, явно това е най-доброто на политическата сцена. :lol:

А те и у нас ДПС и БСП управляват през мандат и хората пак си ги преизбират. Както виждаш това не е някакъв сериозен довод.

Това че ние ще изчезнем до 50 години е необратимо. Трудно може да се спре, но не и чрез твоите възгледи за промяна на геополитическата ориентация. При една промяна на ориентацията от Запад на Изток тука ще останат само пенсионери, роми, безработни и някой и друг държавен чиновник. Така че при ще изчезнем не за 50, ами за 20 години. И даже ще си жив да се наслаждаваш на процеса. После ще се питаш къде сбъркахме, ама може и да не разбереш. Пък и няма да има никакво значение. :lol: :lol: :lol:
Да бе, преизбират ги, ама друг път ;) Я си напъни малкото мозъче и се замисли от 97ма досега кой е преизбиран, че не се сещам. Иначе не искам такива като теб да ми философстват какво трябвало да се направи. Имахте вашия шанс, пропиляхте го. Некадърните работници се уволняват, а не им се дава втори шанс. Така е в капитализма, при социализма ги оставят на работа ;)

Amoun щял да сере, все едно че досега е правил нещо друго, другият ахмак пък продължава с Чехия...

Направо не мога да повярвам, че през 21-ви век може да има толкова изостанало племе от диваци. Все едно съм попаднал на някакъв необитаем остров, егати.

Абе в Европа сте, не сте в Африка. Излезте малко, обиколете, вижте свят. Вижте как живеят хората в тези страни, с които обсъждате и сравнявате.

Ако пък говорите за икономика, то се научете да сравнявате различните икономически показатели и правете изводи от тях, сравнете дори историята. Докато в България се рушеше промишлеността, селското стопанство и търговските връзки, то в Чехия запазиха всичко ценно. Те и досега без море правят повече пари от руски туристи отколкото България с всичките и планини и море. Въпрос на организация и подход.

Русия до 2003 година изплащаше дълговете на всички бивши съветски републики (можеше да дръпне по-рязко чак след това), но дори и при това положение няма как да се сравнява с Чехия, то си е смешно направо - разликата между територия, население и т.н. е огромна, естествено е Русия да има много повече възможности. Чехите каквото и да правят няма как да се сравнява слон и мравка. Може би по жизнен стандарт донякъде са равни, но по останалите показатели е абсурд да се сравняват, включително и по растеж. GDP per capita не е някаква панацея, която показва всичко. Той се изчислява по различен начин и не показва реалното състояние на икономиката сам по себе си, без да се взима в комплекс с другите показатели.

Ти му казваш, че от по-миналата година дори повече германци, гърци и израелци са заминали да живеят и работят в Русия, отколкото обратното, то си мисли, че вятър вее. Па позамислете се поне защо е така, стига сте плещили дивотии наизуст. Поне отидете и вижте. Ако ви е скъпо в Русия, то поне в Чехия, хем е близо, хем и там има достатъчно руснаци (в Карлови вари са само германци и руснаци). Пообщувайте малко, сравнете стандарта като интелигентни хора, вижте разликите.

В 2011 году Россия имела положительный миграционный баланс в обмене с теми странами, с которыми она ранее теряла население (Германия, Израиль, Греция). В настоящее время лишь три страны в мире — США, Канада и Финляндия — имеют в миграционном обмене с РФ незначительное положительное сальдо, но и оно имеет тенденцию к сокращению.

http://ru.wikipedia.org/wiki/Иммиграция_в_Россию

Re: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

...

Направо не мога да повярвам, че през 21-ви век може да има толкова изостанало племе от диваци. Все едно съм попаднал на някакъв необитаем остров, егати.
...

Хади живей в росия тагава, сред нормални и интелоигентни хора, а не сред племе от диваци?
Като те радва толкова ходи в украйна направо?
Какво ми мрънкаш тук ебати пропагандата направи.
Стана така че тези които не са съгласни с путин, са диваци от изостанало племе ? така ли?
Ебаси сталинизма, още малко и ше пратиш отрядите да ни вкарат в лагери за изостанали диваци и ахмаци?
Ето затова няма да се оправите и след 1000 години, не че ще я има русия дотогава...

Последно редактирано:

Amoun щял да сере, все едно че досега е правил нещо друго, другият ахмак пък продължава с Чехия...

Абе в Европа сте, не сте в Африка. Излезте малко, обиколете, вижте свят. Вижте как живеят хората в тези страни, с които обсъждате и сравнявате.

Ако пък говорите за икономика, то се научете да сравнявате различните икономически показатели и правете изводи от тях, сравнете дори историята. Докато в България се рушеше промишлеността, селското стопанство и търговските връзки, то в Чехия запазиха всичко ценно. Те и досега без море правят повече пари от руски туристи отколкото България с всичките и планини и море. Въпрос на организация и подход.

Русия до 2003 година изплащаше дълговете на всички бивши съветски републики (можеше да дръпне по-рязко чак след това), но дори и при това положение няма как да се сравнява с Чехия, то си е смешно направо - разликата между територия, население и т.н. е огромна, естествено е Русия да има много повече възможности. Чехите каквото и да правят няма как да се сравнява слон и мравка. Може би по жизнен стандарт донякъде са равни, но по останалите показатели е абсурд да се сравняват, включително и по растеж. GDP per capita не е някаква панацея, която показва всичко. Той се изчислява по различен начин и не показва реалното състояние на икономиката сам по себе си, без да се взима в комплекс с другите показатели.

Ти му казваш, че от по-миналата година дори повече германци, гърци и израелци са заминали да живеят и работят в Русия, отколкото обратното, то си мисли, че вятър вее. Па позамислете се поне защо е така, стига сте плещили дивотии наизуст. Поне отидете и вижте. Ако ви е скъпо в Русия, то поне в Чехия, хем е близо, хем и там има достатъчно руснаци (в Карлови вари са само германци и руснаци). Пообщувайте малко, сравнете стандарта като интелигентни хора, вижте разликите.

http://ru.wikipedia.org/wiki/Иммиграция_в_Россию

Сравнихме ги вчера ;)

Чехия с 10 милиона население произвежда 1 милиона автомобила годишно и Шкода има заводи в Русия. Русия със 150 милиона население, произвежда (сглобява повечето чужди марки) 2 милиона автомобила годишно и Лада освен в Русия няма никъде другаде завод. :lol: :lol: :lol:

2003 петрола беше 20 долара за барел, след това петрола ходи до 150 долара за барел, после се върна на 70 и сега е 100. Нещо общо да има това с богатството на Русия. Че преди печелеше 20 долара от барел, а сега печели по 100. Цели 5 пъти повече.

Кво точно искаш да сравняваме още. Стига с тази жалка патетиката. Руската икономика буксуваше още преди кризата в Украйна. Сега ще изпадне в рецесия тази година. Всички останали ще правят по 2-3% растеж. Кво точно да обсъждаме. Корупцията им изяде главата. :lol:

Олелее, решавам да видя дали има нещо ново и пак за тези автомобили!
Математикът се смахна да ги изчислява - от вчера насам само за тях повтаря.:-o
С повечкото емотки и аз го мога, виж ::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

От: Re: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Хади живей в росия тагава, като толкова искаш?
Като те радва толкова ходи в украйна направо?
Какво ми мрънкаш тук ебати пропагандата направи.
Стана така че тези които не са съгласни с путин, са диваци от изостанало племе ? така ли?
Ебаси сталинизма, още малко и ше пратиш отрядите да ни вкарат в лагери за изостанали диваци и ахмаци?
Ето затова няма да се оправите и след 1000 години, не че ще я има русия дотогава...

Ами живея където си искам, а ти подавай документи да емигрираш и се моли на сульо и пульо като втора ръка човек. Аз ли съм ти виновен, че си тъп дотолкова, че дори не можеш да провериш как обстоят нещата?

У чутурата му само комунисти и сталинисти, егати тъпунгера.

Горе