АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Националистическите идеи от миналото са изцяло опорочени в наши дни,
дори са опасни - не само в и за България.
Жалко е, че все още има хора, които надъхват и такива, които се оставят да бъдат надъхани.
Като си с българско име не означава автоматично, че си "големият патриот"
и колкото по-бързо бъде разбрано това, толкова по-добре.
Примери има ежедневно - отвори пресата и ще видиш.

Битието определя съзнанието, а в моменти на криза национализмът
винаги "избуява", от което се възползват определени кръгове и хора.

Всеки взависимост от умствения си багаж,възприема различно понятията националист и патриот

Брад, ще ме прощаваш, ама дето се вика, писанията ти са нонсенс ;)

Националистическите идеи не са опорочени от никой. Напротив, вижда се колко са актуални и днес, защото западния либерализъм и мултикултурализъм се провалиха с гръм и трясък. То днешното модерно западно общество е с разложени ценности, та трябва ли да ни дреме за това какво мисли за патриотизма/национализма/родолюбието? Днешното западно общество е левичарско, интернационално, глобалистко. Една от причините да ми допада Русия е, че тя е явява антипод на всичките гадости характери за запАда. Ти подкрепяш руския национализъм, а не подкрепяш българския, странна работа.

Жалко е, че има интелигентни хора, които заклеймяват национализма, ей така, по дефолт. Без да мислят.

Като си с българско име не означава автоматично, че си "големият патриот"
и колкото по-бързо бъде разбрано това, толкова по-добре.
Кой е казал, че си "големия патриот". Просто му казах, че щом смята, че националността е нещо излишно, че държавността е нещо излишно, може да се откаже от собствените си и да се трансформира в "гражданин на света" или както казваше Батето - "мърльо".

Не подкрепям руския национализъм, откъде такова впечатление?
Никакъв национализъм не подкрепям, защото е повод за разпалване на войни.
Не толерирам разпалването на националистически чувства и противопоставянето
на хора срещу хора в която и да е страна, но продължавам да мисля,
че при добра икономическа ситуация в дадена страна, жителите й не биха
се поддавали на такива провокации, дори не биха им обърнали внимание.

В Русия е малко по-различно положението. Предизвикано е от натиска, който им
оказаха и оказват САЩ и ЕС - колкото по-силно ги мачкат, толкова повече това ги консолидира.
Не случайно пишат из форумите си, че толкова обединени са били последно през Втората световна война.

Националистическите идеи у нас се свързват с Атака и телевизия Скат,
т.е. плажове, пари, скандали и всякакви врътки.:)

Някой хора като се заговори за род, родина и нация се изпълват с някакви Радини вълнения. Национализма е възможно най-голямата свинщина която може да си причини един народ. Дали съм българин или патагонец няма да ме направи по-малко стойностен. А това да се изхвърлям колко тача родината и некакви недомислени лозунги и мантри може да ме направи само жалък смешко.

България на 3 планети и марсиянците вън от София и морето.....

Последно редактирано:

Руската държава е управлявана от националисти, Путин е националист и родолюбец, макар и умерен.

Никакъв национализъм не подкрепям, защото е повод за разпалване на войни.
Щото ако нямаше национализъм, нямаше да има войни, нали? :lol:

Не толерирам разпалването на националистически чувства и противопоставянето
на хора срещу хора в която и да е страна, но продължавам да мисля,
че при добра икономическа ситуация в дадена страна, жителите й не биха
се поддавали на такива провокации, дори не биха им обърнали внимание.
Какви провокации? Що си мислиш, че национализмът възпитава в омраза към някой, а не в любов към Отечеството ти? Що си мислиш, че на тоя свят всичко е пари и изпадаш в някакви марксистки размишления и груб материализъм. Има достатъчно примери от историята, нашата и световната, от които да си личи, че има и други движещи фактори освен паричните потоци. Нашите възрожденци не са се борили за свободата на народа ни и за създаването на българската държава, защото са били бедни.

В Русия е малко по-различно положението. Предизвикано е от натиска, който им
оказаха и оказват САЩ и ЕС - колкото по-силно ги мачкат, толкова повече това ги консолидира.
Не случайно пишат из форумите си, че толкова обединени са били последно през Втората световна война.
Нищо по-различно не е. Русия е стожер както на съвременото православие, така и на всички изконни християнски и европейски добродетели, сред които спада и силното национално чувство.
Националистическите идеи у нас се свързват с Атака и телевизия Скат,
т.е. плажове, пари, скандали и всякакви врътки
Националистическите идеи у нас се свързват с националистическите идеи, които са развили няколко поколения български националисти. Ако твоята обща култура е бедна в тази насока, хвани и се и почети повече. Няма как едни идеи да са обвързани с някакви си партии или личности. Идеите са безсмъртни.

Някой хора каот се заговори за род, родина и нация се изпълвеат с нянакви Радини вълнения. Национализма е възможно най-голямата свиншина кояот може да си причини един народ. Дали съм българин или патагонец няма да ме направи по-малко стойностен. А това да се изхвърлям колко тача родината и некакви недомислени лозунги и мантри може да ме направи само жалък смешко.

България на 3 планети и марсиянците вън от София и морето.....
Абе, за да не изглеждаш като жалък смешко, първо се научи да пишеш грамотно на родния си език. Страна, руснакът, пише по-добре от теб. Какво повече да коментираме. Имай си мнение, защитавай си го, бъди ако искаш не папуанец, а абориген. Само че, не ми казвай аз какъв да бъда.

Абе, за да не изглеждаш като жалък смешко, първо се научи да пишеш грамотно на родния си език. Страна, руснакът, пише по-добре от теб. Какво повече да коментираме. Имай си мнение, защитавай си го, бъди ако искаш не папуанец, а абориген. Само че, не ми казвай аз какъв да бъда.

Боли ме фара мен как пиша. Не ти казвам какъв да бъдеш. Не ми харсеват хората правещи се на националисти и родолюбци, а когато трябва да се изправят пред куршумите са мишки каквито са всичките от този род последните 30-40 години

redrum, големи теории развиваш.:)
Вижда се, че си чел книжки и си изгледал много видео клипове, но от много теории файда никаква.
Едно време в торба дреме, в 21 век нещата не са така.
В какво родолюбие ще ме възпита Волен Сидеров и тв Скат?
Голям смях, недей така - те себе си не могат да възпитат, камо ли други хора!:-o

А ако си руснак, в какво родолюбие ще те възпита Путин? В какво родолюбие възпитава военния парад на 9 май? В какво родолюбие ще те възпита конфликта в Украйна?

Като не са така нещата, що се кефиш на силната Русия?

Що се кефиш, като националистът Башар Асад мачка ислямистките гниди платени и пратени от запада и сащ?

Това, че е 21 век не знам защо го казвате. Напротив, нещата са така.

Боли ме фара мен как пиша. Не ти казвам какъв да бъдеш. Не ми харсеват хората правещи се на националисти и родолюбци, а когато трябва да се изправят пред куршумите са мишки каквито са всичките от този род последните 30-40 години
Що, ти изправяш ли се?

Да продължим по темата Украйна с новини:

Веществото, което са използвали в Одеса за задушаване е хлороформ

http://ria.ru/world/20140519/1008405173.html

Украйна иска от САЩ отписаното оръжие от Афганистан и Ирак

http://www.defensenews.com/article/20140518/DEFREG01/305180012/Former-Official-Ukraine-Wants-Old-US-Gear на англ.език

http://ria.ru/world/20140519/1008412174.html на руски

А ако си руснак, в какво родолюбие ще те възпита Путин? В какво родолюбие възпитава военния парад на 9 май? В какво родолюбие ще те възпита конфликта в Украйна?

Като не са така нещата, що се кефиш на силната Русия?

Що се кефиш, като националистът Башар Асад мачка ислямистките гниди платени и пратени от запада и сащ?

Това, че е 21 век не знам защо го казвате. Напротив, нещата са така.

Що, ти изправяш ли се?

Да, ако се наложи. Без да развявам знамена по форумите

Браво Крумов, хвала :) Айде да пишем вече по темата, че стана много офтопик.

Предварително обсъждане на посещението в Китай (пряко предаване) - дискусия. Освен газа - стокооборота, геополитическо позициониране, избягване на долара, където е възможно, БРИКС, новите кандидати, изводи от срещата на АТИС и т.н.

В Индия дойде на власт прагматичен националист

Съдейки по индийската преса, Моди се готви още по-тясно да укрепи традиционно добрите отношения с Русия в областта на търговията, промишленото и научно-техническото сътрудничество. Делхи и Москва успешно си сътрудничат политически в рамките на БРИКС.

Русия и Китай подписват газов договор за 400 млрд. долара: http://money.bg/news/id_456587266/Русия_и_Китай_подписват_газов_договор_за_400_млрд_долара

Днес срещнах в руската преса, че договорът ще е за доставка на газ с параметри между 38 и 60 милиарда куб.метра на година.
Порових малко и в сайта на Газпром пише, че доставките за 2012 г за всички страни от ЕС са общо 139 милиарда куб.метра.
Добър пазар е Китай.:)

Накратко за тези, които не са успяли да видят или пък не разбират езика.

Обобщавам от моя гледна точка (с мои разсъждения по теми извън рамките на проведената дискусия).

За БРИКС и новите членове не успяха да кажат нищо, не стигна времето.

Останалите теми си бяха ясни (над 40 проектодоговора, стокооборот, печалби и т.н.), обаче задълбаха за азиатското НАТО. САЩ се опитват да приложат срещу Китай същата схема като с европейското НАТО против Русия.

Камикадзета са си Щатите. Може би са прекалено млади като нация, а може и да нямат друг избор. Едва ли никой няма да се досети някога, че след всяването на хаос далеч от границите на САЩ с цел привличане на капиталите в по-спокойната американска икономика, и другите страни могат да приложат подобна тактика и да провокират хаос близо до американските граници.

Явно Русия и Китай не бързат, защото преди това трябва да се подговят условията (геополитика, световни финансови центрове, алтернатива на петродолара и т.н.). Но все по-често ме навестява мисълта, че най-спокойното място в света скоро ще е Южна Америка. В Европа, Северна Америка и Източна Азия ще става мазало.

Ще се видят реакциите на САЩ след подписването на договорите.
Аз чакам неадекватните коментари на Дженито Псаки.:)

Пуснете линк към предаването, ако излезе на запис, плийз.

Горе