Ти може да смяташ, че не съществува, но дали бандеровците споделят мнението ти? То и аз смятам, че македонски народ/нация не същестува, ама момчетата от "Комити Вардар" не споделят мнението ми.
Ами хвани обясни защо според теб са различни неща, та да те разбера. Държавността не е единственото условие за съществуването на нация, ей например имаш държавата Украйна, ама казваш, че украинската нация не съществува. Бандеровците пък не били от украинския народ, другите са руснаци, кой тогава е от украинския народ?Пак не разбрах какво ми дреме кое мнение споделят бандеровците? Та те дори не са украинци като народ.
А с македонците пак нещо си се объркал. За теб народ/нация е едно и също нещо, а за мен това са различни неща. Още колко въпроса и примера ще ми зададеш, за да разбереш, че за мен народ и нация са различни неща?
Има понятие за държавност. И това не е неевото "егати и държавата, щом аз съм й вицепремиер"
Ами хвани обясни защо според теб са различни неща, та да те разбера. Държавността не е единственото условие за съществуването на нация, ей например имаш държавата Украйна, ама казваш, че украинската нация не съществува. Бандеровците пък не били от украинския народ, другите са руснаци, кой тогава е от украинския народ?
Ами хвани обясни защо според теб са различни неща, та да те разбера. Държавността не е единственото условие за съществуването на нация, ей например имаш държавата Украйна, ама казваш, че украинската нация не съществува. Бандеровците пък не били от украинския народ, другите са руснаци, кой тогава е от украинския народ?
Е колко пъти ще го променяш, бе ебаси, да бях те копнал още първия път.Ми казах ти, има си разлики. Не всеки народ може да е нация, трябва е стигнал до това ниво.
А за да стигне до това ниво, то трябва да стигне до такива понятия, които много от народите нямат. Като държавност, национален идеал, самосъзнание, език дори, политетническа общност с характерни черти, присъщи на всички от тази общност. Не стига да си някакъв етнос, за да се наречеш нация.
Бандеровците са политическо понятие, бандеровец може да е и българин. В предишния ми отговор под бандеровци (тъй като така зададе въпроса) визирах галичина. А Източна галичина са си белохървати (или пък гали според техните си теории). И в двата случая нямат нещо общо с народностите, населявали старите украински земи (около сегашния Днепропетровск). В зависимост от историческия етап са живели или върху руски, или върху полски земи. Лвов изглежда като Краков. Езикът им е създаден в АвстроУнгария и повечето от тях дори не го знаят (ползват го да викат лозунги). Земите, върху които живеят в момента, са присъединени към УССР от Сталин (за да прецака поляците).
Един татарин дори е много повече украинец отколкото един галичинец.
Това (галичинците) дори не са народ, ако погледнем по-точно, камо ли част от нация. Просто купища фашизирани голтаци са изклали поляците, евреите и руснаците в края на Втората световна и в резултат на това са успели да получат сегашно мнозинство в административните структури на една слаба държава като Украйна. Естествено, че в държава, която съществува под лозунга "ние не сме москали" вместо да вика "ние сме украинци" подобна паплач ще успее да запълни дупките в държавността и националния идеал за нула време. Щото такава държава няма база - тя си е окраина.
И свършва там, където е и сега. Това е вече банкрутирала държава без национален идеал и никой не може да я спаси - а дори и да може - няма да поиска. Съмнява ме дори името Украйна да остане след 2-3 години.
В момента я люшкат насам-натам (САЩ, ЕС, Русия) и всеки се старае да я запази в интерес на някакви собствени интереси. Ама няма как да стане вече - това си е гавра с труп. Ще се разложи на части и дано всяка от тези части намери собствено сърце.
Кой е казал, че имат? Неподбирането на партньора има. Ако в рода на жена ти има болни от шизофрения, много голяма вероятност има децата ти са се разболят също.
За другото:
Цитатът е от тук
Книгата е тази, авторът е харвърдски професор занимаващ се с човешките раси. Казва се Джон Бейкър:
Айде да не черпим информация от смешното подобие на енциклопедия - уикиташак, в което може да пише всеки, каквото си иска."Терминът "нация" не означава "народ" и в този смисъл нациите не са просто съвкупности от хора с еднакъв произход или еднаква религия.
Нация, в тесния смисъл на думата, е съвкупността от всички граждани на една държава.
Тези граждани може да са от различни етноси и да изповядват различни религии. "
bg.wikipedia.org
реалността да показва, че точно тези общности генерират най-голямата битова престъпност.
Айде да не черпим информация от смешното подобие на енциклопедия - уикиташак, в което може да пише всеки, каквото си иска.
Какво означава да се инвестира в образование? Образованието е достъпно и безплатно. Ако някой не успява да се образова, проблемът си е негов, а не е задължение на обществото. Моите прародители не са имали нищо, ходели са боси и с дървени обувки сами преди 50 години. Но благодарение на трудолюбието си са успели да постигнат нещо в живота и са инвестирали в децата си, без някой да им помага. Трябва просто да приемеш факта, че има етнически групи, които са природно неинтелигентни.Реалността показва, че там, където не се инвестира в образование (независимо от причините), престъпността е силна. Главната причина един човек да стане такъв или инакъв, е средата в която израства. Наследството, като гени, е важно, но средата има по-силно значение.
Ето ти малко информяция какво е Нация: http://bgns.net/нация-народ/. А относно тези дето се наричат нациноналисти в БЪлгария по-големи палячовци не съм виждал
Ще започнем с уточнението, че българската дума която в пълна степен отговаря по смисъл на понятието нация е народ.
Истинският родолюбец е и националист. Националист значи, активен родолюбец, т.е. човек който прави нещо. Ще ме прощаваш, ама "разни националистически идеи" е несериозно. Българският национализъм е добре развит от годините преди втората световна война, повечето от бележитите българи, учени и общественици, са били български националисти, като започнем от проф. Богдан Филов и стигнем до проф. Александър Цанков. Да не говорим за българските националистически организации, които са имали стотици хиляди члена преди 9-ти. Така че, българският национализъм теоритично е развит добре, стига да има кой да прочете какво са писали хората имащи се за български националисти.Да си родолюбец не е необходимо да си член на партия или сдружение
и да изповядваш разни националистически идеи.