Това нападане в гръб ли е? Несправедливост ли е да воюваш за собствените си земи (Западни български земи)От гледна точка на сърбите на 14 октомври 1915 България напада Сърбия, по този начин влизайки във войната на страната на австрогерманския блок. Поражението на Германия и нейните съюзници през 1918 ликвидира немско-българския съюз.
Това нападане в гръб ли е? Несправедливост ли е да воюваш за собствените си земи (Западни български земи)
Като си говорим за нападане в гръб, прочети за Сръбско-българската война.
Прочети за войните преди ПСВ.
Прочети за отношението (терор, геноцид) на сърбите към българите в КСХС/Югославия.
И ми кажи, как да бъдем приятели и братя с такъв народ, който винаги през историята ни е нападал в гръб и не ни е подкрепял? То може, ама аз съм сигурен, че ако имат възможност, всичките ни съседи ще ни разкъсат, както са се опитвали да го направят в миналото.
Както и да е, сръбската теория ми е известна в доста повече детайли от това, което спомена ти. Всеки народ може да си има позиция, но историческите факти накланят везната към истината. Точно както е в Украйна и аз примерно като страничен наблюдател не ми пречи да взема руската страна, защото я смятам за правилна То толкова ви е акъла и на вас, та за това се избивате в момента. Или просто тези неща са неизбежни и е по-добре да си готов, отколкото да живееш с розови очила на очите.
По-вероятно е да си толкова тъп, защото си непълнолетен, а не глупав. Но в съвкупност с този аватар образа ти на шебек придобива по-завършен вид и ми е по-лесно да те вкарвам в постовете така (да ме извинява онай мексиканска кървавица, нищо лично).Страна, ще ме извиняваш, но на мене ми изглеждаш по голям националист от Редрума, пък от време на време пускаш интернационални нотки, ама когато ти отърва и не е против твоя национализъм
По нашите географски ширини, а и специално за нас - българите, народ и нация са синоними Аз лично не приемам модела за мултикултурната нация, особено между различни по вяра народи, просто защото се вижда, че този модел не работи. Нещо повече, този модел копира моделът за социалистическата нация, в която всеки народ забравя същността си. Подобно социално инженерство винаги завършва с конфликт- турският тероризъм + голямата екскурзия у нас, събитията в Югославия, че и сегашните събития в Украйна.
п.с. един човек, който има мнение и е убеден в правотата си, няма нужда да бъде обективен.
По-вероятно е да си толкова тъп, защото си непълнолетен, а не глупав. Но в съвкупност с този аватар образа ти на шебек придобива по-завършен вид и ми е по-лесно да те вкарвам в постовете така (да ме извинява онай мексиканска кървавица, нищо лично).
Освен, че пуснахме НАТО да ги замеря с обеднен уран :roll:Е то често е имало въргал м/у българи и сърби - примерно по-назад: в Средновековието.
Ама не знам много българи да имат негативно отношение в наши дни към сърбите.
Обаче те са някво злопаметно племе изглежда .
наро̀д
мн. наро̀ди, (два) наро̀да, м.
1. Жителите на една държава.
2. Нация, националност. Български народ.
3. Само ед. Група хора, трудещи се. Народът е под властта на чорбаджиите.
4. Само ед. Хора. На улицата се събра много народ. // същ. умал. наро̀дец, м. (в 3 и 4 знач.).
Страната владее изкуството на пропагандата, може да извърти всичко в руски интерес, дори и ако не е така, което си е руски империализъм, а пък злорадства срещу нашите националисти. Аз не съм националист, не съм против цигани, турци, арменци и евреи и всички етноси, живеещи в нашата страна, но държа да се спазват българските закони, ценности, българските национални празници и традиции и българска история.Ау, щото либерастки доминирания форум БС е мястото, на което се събират всички по-образовани българи :lol: По-интересно ми е да си пиша с теб, като защитаваш някакви тези собственоръчно.
Страна да отговори на въпроса, са или не са руснаците живеещи в Украйна част от украинската нация?
Аз смятам, че не съществува украинска нация.