Зададох ти въпроси, ти не ми отговори. Значи и сега пак не си информиран. Аз разлика не виждам Имало шанс да те информира някой, ама като гледам не си се възползвал.
Ти не разбираш. Филмите не значат нищо, няма официални позиции. Не се говори за това нещо на ниво правителства. Не се знае дали е почистено, колко е почистено, дали въобще е спрял разлива. Не се знае какви препарати са използвани за почистването, не се знае дали този разлив не е причината за преместването на течението Гълфстрийм, което води до климатични проблеми и промени. Никой не знае нищо, държавите мълчат, а някакви хора правят филми тип цайтгайст, което е несериозно и хвърля всичко в сферата на догадките и конспирациите. Ако ти имаш източници на информация, дай да ги видим.Тва към мен ли е?
Имаше една камара филми за Мексиканския залив и Фукушима, по Дискавъри. Има сигурно хиляди версии в нетя, има ли радиация или още петрол.
Знам само, че петролната компания плати баснословна глоба, освен че си изчисти. И че японците са къде-къде по отговорни от нас, и ако има и малко съмнение за вреда ще действат.
Па ти си мисли и чети, каквото си искаш. Теории и конспирации бол.
И пак ще спомена източниците. Що всичките се държите така:
"Моя източник, е много по-добър, от твоя източник!"
И кой гарантира това. Убедеността ти, че японците са сериозни? Ами ако не действат, кой ще носи последствията? Кой знае дали действат или не? Боб ли да мятам, за да разбера?И че японците са къде-къде по отговорни от нас, и ако има и малко съмнение за вреда ще действат.
Дреме ми на шапката кой какво тръби. Говорим за пропаганда на правителствено ниво и контрол на медиите. Тези, които тръбят, никой не ги чува. А те нека си тръбят, каква полза след като най-вероятно над 90% от населението не са запознати, просто защото цялата информация в свободния свят е филтрирана.
Въпреки пропагандата, страните с по-авторитарно управление, като Русия например, са чудесен източник на алтернативна информация, особено що се отнася до свинщините на запАда. Всъщност, в по-авторитарните страни в момента има по-голяма свобода на словото за критиците отколкото в "свободния" запАд.
Първо, че алтернативните източници на информация не достигат до много хора, второ че те също се контролират и филтрират. Ти сериозно ли смяташ наистина, че всичко което качиш в тубата може да оцелее? Това е все едно да твърдиш, че ако качваш политически неудобни материали във вбокс-а, админите няма да ги трият :lol: Айде по-сериозно, от Луната ли падаш бе Блеки?Е какъв контрол кви пет лева, ти го знаеш те го знаят - в Ютюб мога те залея с различни алтернативни канали, които са унищожителни към официалната политика и протежетата им мас медиите ...
Не знам как можем говориш за свобода, като в Русия след Х хиляди посещения трябва си регистираш сайтчето, но това не пречи има алтернативни медии/източници.
Интернета ,все още няма как се регулира - и той е чудесен източник на алтернативни източници на инфо!
Докато живеех в чудото на цивилизацията, наречено град, носех часовник и все него гледах, бях повече от зле - на 33 години ми бяха препоръчани от медицината една тумба хапчета. Сега, доста години по-късно, не нося часовник и не се лекувам от нищо. Най-близкия съсед е на 400 м. Обичайното есенно посещение на грипа пресичам по бабешки - изпотяване за една вечер. През март ми правиха 14 изследвания - неприлично здрав.
Е ти какво искаш да ми кажеш, че по време на болшевизма всички хора до един са били примерни болшевики? Много ясно, че винаги ще има хора с критично мислене, които ще се информират по един или друг начин. Едно време, това е ставало с нелегални материали и самиздат-и, сега става в дигитален вид. Само че, разлика между филтрирането на информацията няма. В момента няма правителство на тая земя, което да не контролира и да филтрира информацията на гражданите си. Дефакто ти и сега имаш авторитарна/тоталитарна власт в много аспекти. Не знам кой беше казал, че разликата между демокрацията и диктатурата е, че при демокрацията сам си избираш диктаторите. Разликата е обаче, че в единия случай си знаеш, а в други някои индивиди си въобразяват, че живеят в "свободен свят" (нещо, което им е трудно да дефинират).
Математика твърди, че в СССР хората са били свободни, защото са можели да живят в която съветска република си пожелаят. Не знам какво повече е можело да искат :lol:
Обикновените хора не знаят как или нямат възможност да ползват ВПН или проксита,така че цензурата си я има.В БГ все още е свободен достъпа и до канала на НюзАнна и до филма за Хитлер,но малко хора у нас ги е грижа.@ Владко, това че ти имаш достъп, означава, че и други имат! А ти можеш винаги да стриймваш и да правиш мирър - примери бол за това. Това, ако не знаете как става, не означава че няма как да имаш инфо иначе.
Както виждаш в реалните демокрации се живее с пъти по-добре
Математик, в Русия е демокрация бе брат. Бъркаш нещо.
Колкото до това
Да ти обясня ли защо разсъждаваш като комунист или сам ще се сетиш?
Последно за СССР или за Русия става въпрос?
И в Русия не е демокрация. Там е фасадна демокрация. Има леки разлики.
Да, много ме кефят пичовете от стопкам ли как се казваше това шоу. Гледал съм разни клипове, където спират някакви куки и им казват да спазват правилата, защото ония карат по тротоара и искат да избегнат задръстването. Чудно ми е, в коя реална демокрация можеш така да се опълчиш на някой полицай, без да бъдеш смазан?В Русия отиваш при полицаите и им казваш,че са паркирали неправилно и те отиват да си преместят колата.В САЩ правиш същото и те арестуват,ако се опънеш те застрелват като мастия и ... бетър ченс мейби некст лайф....